... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Girls go DEV | ένα on-line εργαστήρι για κορίτσια 10-13 ετών απο το Genderhood και τη Social Hackers Academy

 




Το Genderhood και η Social Hackers Academy, στο πλαίσιο του Meet and Code καλούν κορίτσια 10-13 ετών σε ένα on-line εργαστήρι που ήρθε για να "χακάρει" το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στα φύλα.
Σκοπός είναι κορίτσια ηλικίας 10 έως 13 ετών να διδαχθούν δεξιότητες προγραμματισμού και να έρθουν σε επαφή με γυναίκες επαγγελματίες που θα αποτελέσουν ζωντανά παραδείγματα δράσης στον ψηφιακό χώρο.
Στο πρώτο μέρος, οι συμμετέχουσες θα εκπαιδευτούν σε βασικά στοιχεία του προγραμματισμού χρησιμοποιώντας τεχνολογίες και οικοδομώντας τα οπτικά και διαδραστικά στοιχεία μιας ιστοσελίδας με παιγνιώδη τρόπο. Μέσω ενός on-line εργαλείου, τα κορίτσια θα περάσουν από διάφορα challenges, με αποτέλεσμα να μάθουν βιωματικά πώς λειτουργεί το internet και πως δομείται μια ιστοσελίδα.
Στο δεύτερο μέρος, η Social Hackers Academy, θα φιλοξενήσει ομιλίες αποφοίτων των προγραμμάτων της. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία «ανθρώπινη βιβλιοθήκη», που θα λειτουργήσει ως έμπνευση στη διεκδίκηση μιας θέσης στον κόσμο του προγραμματισμού από τα κορίτσια του σήμερα.
Πρόγραμμα
17:00 - 17:15: Είσοδος συμμετεχόντων στην πλατφόρμα
17:15 - 17:45: Εισαγωγή στην εκδήλωση & ice-breaking games
17:45 - 18:50: Minecraft Workshop
18:50 - 19:00: Μικρό διάλειμμα
19:00 - 19:45: Κey Note Speakers από γυναίκες απόφοιτες προγραμμάτων εκπαίδευσης σε κώδικα (για να λύσουν & να συζητήσουν με τις συμμετέχουσες)
19:45 - 20:00: Κλείσιμο εκδήλωσης
Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η καταπολέμηση των όποιων εμποδίων απομονώνουν από την τεχνολογία τα κορίτσια και τις νέες γυναίκες και η εδραίωση υποστηρικτικού πλαισίου για συμμετοχή τους στην τεχνολογία.
Πίσω από το Meet and Code βρίσκονται οι SAP, Haus des Stiftens gGmbH και οι συνεργάτες/ιδες του δικτύου των χωρών της TechSoup Ευρώπης (για εμάς στην Ελλάδα Impact Hub Athens).
*Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής έως Παρασκευή 16/10:
**H συμμετοχή είναι δωρεάν.

https://www.facebook.com/events/344105240163210/




Δεν υπάρχουν σχόλια: