... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

EIGE : 29 Οκτωβρίου ενημερώνει για την ετήσια κατάσταση της Ισότητας των Φύλων στην ΕΕ




 Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει  η αντίστροφη μέτρηση για το Δείκτη Ισότητας των Φύλων 2020. Έχει προχωρήσει ή μειωθεί η ΕΕ όσον αφορά την ισότητα των φύλων; 

 29 Οκτωβρίου το  EIGE -European Institute for Gender Equality ενημερώνει την ετήσια κατάσταση για την ισότητα των φύλων στην ΕΕ.

Φέτος, ο Δείκτης Ισότητας των Φύλων εξετάζει ιδιαίτερα την ψηφιοποίηση στον κόσμο της εργασίας και τις συνέπειες για την ισότητα των φύλων .Θα επισημανθεί επίσης πώς η ψηφιοποίηση και η πανδημία Covid-19 επηρέασαν τις γυναίκες και τους άνδρες στην επαγγελματική τους ζωή.

Θα ριχτεί φως σε λιγότερο διερευνημένα θέματα, όπως η εμφάνιση νέων τύπων θέσεων εργασίας που οργανώνονται μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν υπηρεσίες μεταφοράς, παράδοσης φαγητού ή οικιακών καθαριστών. Ποιος κάνει αυτές τις δουλειές; Βοηθούν ή εμποδίζουν την ισότητα των φύλων;

Το ευρετήριο θα διερευνήσει επίσης τα αποτελέσματα της ψηφιοποίησης για ορισμένες ομάδες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόσθετα μειονεκτήματα, όπως γυναίκες με αναπηρίες ή γυναίκες από μετανάστες και εθνοτικές καταστάσεις, όταν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα.

Όπως πάντα, το επίκεντρο του δείκτη είναι η βαθμολογία για την ισότητα των φύλων στην ΕΕ και σε όλα τα κράτη μέλη. Κάθε χώρα λαμβάνει μια λεπτομερή ανάλυση, δείχνοντας την πρόοδό τους από το 2010, τα επιτεύγματα και τους τομείς βελτίωσης.

Ο Δείκτης Ισότητας των Φύλων είναι ένα σημαντικό εργαλείο χάραξης πολιτικής για τη μέτρηση της προόδου της ισότητας των φύλων στην ΕΕ με την πάροδο του χρόνου. Κάθε χρόνο, δίνει βαθμολογία 1 έως 100 στην ΕΕ και στα κράτη μέλη. Η βαθμολογία 100 σημαίνει ότι μια χώρα είχε φτάσει σε πλήρη ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Οι βαθμολογίες βασίζονται στα κενά μεταξύ γυναικών και ανδρών και των επιπέδων επίτευξης σε έξι βασικούς τομείς: εργασία, χρήμα, γνώση, χρόνος, δύναμη και υγεία και τους υποτομείς τους. Ο δείκτης έχει επίσης δύο επιπλέον τομείς: τη βία κατά των γυναικών και τις τεμνόμενες ανισότητες.

Ο δείκτης δίνει ορατότητα σε τομείς που χρειάζονται βελτίωση και υποστηρίζει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να σχεδιάσουν πιο αποτελεσματικά μέτρα για την ισότητα των φύλων.

Δείτε τον  Δείκτη Ισότητας των Φύλων για το 2019.

https://eige.europa.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: