... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ  ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

30/08/2022:Διαπολιτισμικός διάλογος μέσω παραμυθιών :Δράση ευαισθητοποίησης σε γυναίκες και παιδιά που διαβίουν στο ΚΑΦΠ Θήβας 

  
  Πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 30 Αυγούστου 22 ,από την κοινωνιολόγο του Κέντρου Χαρούλα Κυριακάκη δράση ευαισθητοποίησης για την βία σε γυναίκες και παιδιά που διαμένουν στο ΚΑΦΠ Θήβας με θέμα  "Διαπολιτισμικός διάλογος μέσω παραμυθιών" στον  χώρο του Αναψυκτηρίου Πούρος.

Μέσα από το κλασσικό παραμύθι της Σταχτοπούτας και με εκπαιδευτικό εργαλείο βασισμένο στο έργο  «The Fairy Tales» (https://www.fairy-tales.eu/el/) που έχει και σαν έταιρο το  Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας ,  τα παιδιά έμαθαν για καλούς και κακούς τρόπους συμπεριφοράς  ενώ με τις γυναίκες συζητήθηκαν θέματα για τους ρόλους των δύο φύλων στα παραμύθια και έγινε σύγκριση με τα παραμύθια από τις χώρες καταγωγής των γυναικών.

Ευχαριστούμε τις συμμετέχουσες για την συμμετοχή τους και τον ΔΟΜ ΚΑΦΠ Θήβας για την πρόσκληση και την συνδρομή- διερμηνεία.

02/09/2022 :Δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων "Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει - Προβολή ταινιών μικρού μήκους για την Έμφυλη Βία" .

  

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού κατά της έμφυλης βίας και την ενημέρωση του για το υποστηρικτικό Δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ και με σύμμαχο την Τέχνη  ως σημαντικό εργαλείο  για κοινωνική αλλαγή, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων  σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους Δράμας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θήβας (ΔΗΚΕΘ)- Κινηματογράφος Σόνια πραγματοποίησε, την Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 22,  την δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης  "Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει - Προβολή ταινιών μικρού μήκους για την Έμφυλη Βία" .

Οι ψεύτικες ειδήσεις οι οποίες κατακλύζουν το Διαδίκτυο (Fake News),η προσπάθεια μιας ομάδα Φιλιππινέζων οικιακών εργατριών στην Κύπρο που προετοιμάζει ένα διαγωνισμό ομορφιάς(Every Sunday) ,η αμφισβήτηση μιας σεξουαλικής κακοποίησης (Testing Greta) και μια ασυνήθιστη, γεμάτη ανατροπές ιστορία ενδοοικογενειακής βίας (Noir ProjectThe) ήρθαν στην επιφάνεια ,μέσω τεσσάρων βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας με θεματική την Βία.

Από τις 19:00 στον χώρο του κινηματογράφου, λειτούργησε έκθεση έργων με θέμα την γυναίκα και την βία, από παλαιότερες δράσεις του Κέντρου οι οποίες είχαν γίνει διαδικτυακά λόγω Πανδημίας ,ενώ το εργαστήρι ραπτικής ,από γυναίκες της Προσφυγικής Δομής Θήβας με την συνδρομή του ΔΟΜ-ΙΟΜ , απέφερε μηνύματα ενθάρρυνσης και ενδυνάμωσης για όλες τις γυναίκες . Κατά την διάρκεια της δράσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση της βίας και το υποστηρικτικό δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων καθώς και από τα σποτάκια που προβάλλονταν στην μεγάλη οθόνη και  την διανομή έντυπου υλικού.

Πολλές ευχαριστίες στο κοινό που παραβρέθηκε και σε αυτή την δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου καθώς και στους συνεργαζόμενους φορείς.


 


08/06/2022 :Συνάντηση ευαισθητοποίησης για την βία κατά των γυναικών , με γυναίκες αιτούσες ασύλου που διαβίουν στο ΚΑΦΠ Θήβας  

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022, επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Θηβαίων ομάδα γυναικών αιτουσών ασύλου,με καταγωγή απο το Αφγανιστάν που διαβίουν στο ΚΑΦΠ Θήβας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης , οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να δουν τους χώρους του Κέντρου και να ενημερωθούν για το πλαίσιο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δικτύου Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση-ευαισθητοποίηση για το ζήτημα της έμφυλης βίας και την προστασία των γυναικών ενώ συζητήθηκαν θέματα για τα δικαιώματα των γυναικών τόσο στην Ελλάδα ,την ΕΕ όσο και στο Αφγανιστάν, χώρα προσέλευσης των γυναικών που παραβρέθηκαν στην συνάντηση . Είναι ενδεικτικό πως γυναίκες ασχολούνται με την ζωγραφική και την ποίηση προκειμένου να μπορούν μέσω αυτών των τεχνών να έχουν ελευθερία έκφρασης για θέματα που τις καταπιέζουν και τις απασχολούν ,όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Η συνάντηση έγινε με την συνδρομή και διερμηνεία του ΔΟΜ

Η Raya μπροστά απο το έργο ζωγραφικής της που μας είχε διαθέσει σε διαδικτυακή έκθεση 

έργο Ζωγραφικής της Raya 18/05/2022 Ενημέρωση μαθητών/τριών του ΓΕΛ Αραχώβης για θέματα σχετικά με την ισότητα των φύλων και την έμφυλη βία

Ενημερωτική  διαδικτυακή δράση  ευαισθητοποίησης μαθητών/τριων  του ΓΕΛ   Αραχώβης πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 μετά από πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου με αντικείμενο  την έμφυλη βία και την κακοποίηση σε όλες της τις μορφές (σεξουαλική παρενόχληση ,κακοποίηση ,βιασμό, ηλεκτρονική βία, εκφοβισμό ).

Οι εισηγήσεις που πραγματοποίησαν η νομικός και η κοινωνιολόγος του συμβουλευτικού Κέντρου γυναικών Δήμου Θηβαίων περιείχαν την αναγνώριση των τρόπων και μορφών εκδήλωσης της έμφυλης βίας, την αντιμετώπιση και την έγκυρη πρόληψη. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο καίριο πρόβλημα του  εκφοβισμού αλλά και των  γυναικοκτονιών.
 09/04/2022:Συμμετοχή της Νομικού σε διαδικτυακή ημερίδα του ΕΛΕΣΥΠ

  

Σε διαδικτυακή ημερίδα του ΕΚΙΣΥΠ  με θέμα Ψυχοκοινωνικές προσεγγίσεις της Ενδοοικογενειακής και Έμφυλης Βίας. Ανθρωποκτονία ή  Γυναικοκτονία;    συμμετείχε η νομικός του Κέντρου Μάρω Μελετίου το Σάββατο 09 Απριλίου μετά από πρόσκληση της Επιστημονικά Υπεύθυνης  Δρ. Ασημίνα Χιώνη.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν απο τους εξαίρετους ομιλητές και ομιλήτριες πολλά θέματα όπως:

 • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της γυναικοκτονίας;
 • Ποιοι είναι οι λόγοι της αυξανόμενης δολοφονίας γυναικών από τους συντρόφους τους;
 • Ποιες είναι οι ψυχολογικές δομές που συμβάλουν στην ύπαρξη βίας, υποδούλωσης και κακομεταχείρισης της ερωτικής σχέσης;
 • Πότε υπάρχει και πότε γίνεται κατάχρηση του ψυχολογικού άλλοθι στις δολοφονίες γυναικών;
 • Ποιο είναι το προφίλ του κακοποιητή;
 • Πότε υπάρχει συνειδητή υποτίμηση του γυναικείου φύλλου αλλά και των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων όπως μετανάστες και ΑΜΕΑ;
 • Τι μπορούμε να κάνουμε;
Η συμμετοχή της νομικού  στην παραπάνω δράση,  συγκαταλέγεται στις δράσεις δικτύωσης και συνεργασία του Συμβουλευτικού Κέντρου ,με φορείς και υπηρεσίες.


 


8  Μαρτίου 2022- Προπονητές, Παίκτριες/ες και και μέλη  αθλητικών ενώσεων και και συλλόγων της Θήβας (ΕΣ Κάδμος, ΑΟ Θήβα, ΑΟ Υπάτου ,ΦΕΟΘ) σε συνεργασία με το συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων  στέλνουν τα δικά τους μηνύματα ευαισθητοποίησης κατά της  έμφυλης βίας και υπέρ της Ισότητας Των φύλων  

 
                              


8 Μαρτίου 2022:«Ισότητα των Φύλων-Η γυναίκα που θαυμάζω»: Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στέλνουν το δικό τους μήνυμα ισότητας των φύλων

Με αφορμή την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας κι έπειτα από πρόταση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων, υλοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση – παρέμβαση «Ισότητα Των Φύλων – Η Γυναίκα που θαυμάζω» στα παιδιά Προσχολικής ηλικίας που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς Δημοτικού Οργανισμού Θήβας(ΔΟΘ)- Θήβας και Βαγίων.

Στο πρώτο μέρος της δράσης, αναγνώστηκαν από τις παιδαγωγούς βιβλία σχετικά με το θέμα, ένα εκ των οποίων είναι η ιστορία «Το λουλούδι της ισότητας» (κείμενο: Ευδοκία Πρασίνου – εικονογράφηση: Αγγελική Οικονόμου), μία έκδοση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Οι ηρωίδες του βιβλίου, η Ελένη και η Δανάη, φίλες και συμμαθήτριες αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της μετάδοσης του μηνύματος της ισότητας των φύλων. Η συγκεκριμένη ιστορία, προσαρμοσμένη σε αναγνώστες και αναγνώστριες της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας, έχει ως αντικείμενο τη Σύμβαση του ΟΗΕ για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Διακρίσεως κατά των Γυναικών, με τρόπο απλό έτσι ώστε να γίνει κατανοητό στα παιδιά θέτοντας παράλληλα με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο τα θέματα ισότητας και φύλου στις συζητήσεις παιδιών και παιδαγωγών.

Κατά το δεύτερο μέρος της δράσης τα παιδιά εμπνεύστηκαν από τις ιστορίες και με τη βοήθεια των παιδαγωγών μέσω της ζωγραφικής και της χειροτεχνίας, δημιούργησαν ανά τμήμα και σε σύνολο 7 αφίσες, ζωγραφιές και κολάζ, μεταδίδοντας με το δικό τους τρόπο το μήνυμα της ισότητας των φύλων και των Δικαιωμάτων των γυναικών και κοριτσιών.

Η καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και η πρόληψη ενάντια στη βία με βάση το φύλο μπορεί και πρέπει να ξεκινά από την προσχολική ηλικία, μέσα από συνεργατικές διαδικασίες μάθησης. Η αφήγηση ιστοριών και τα καλλιτεχνικά με τη συνύπαρξη – συνεργασία αγοριών και κοριτσιών, είναι ένας από τους τρόπους εισαγωγής και παρουσίασης των πολλών κοινωνικών ρόλων που μπορούν να επιτελέσουν κορίτσια και αγόρια, γυναίκες και άνδρες, όταν έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο. Η αντιμετώπιση και αναδόμηση προκαταλήψεων και έμφυλων στερεοτύπων, είναι μία διαδικασία που αφορά όλους, γονείς – εκπαιδευτικούς – κοινωνία. Είναι μια διαδικασία σύνθετη, η οποία οφείλει να ξεκινά από την προσχολική ηλικία και να συνεχίζεται με τη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση σε όλες τις ηλικίες.

Θερμές ευχαριστίες για τη συνεργασία και την υλοποίηση της δράσης στις κυρίες Σέρκα Μουλκιαρώτου και Ευφροσύνη Σταμάτη, τις παιδαγωγούς των τμημάτων των Παιδικών Σταθμών Θήβας και Δ.Ε. Βαγίων, καθώς και τον πρόεδρο του ΔΟΘ, κ. Σταμάτη Καλαμιώτη.

-------------------------------------------

*Το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» με κωδικό MIS: 500935.
                   Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα θύμα βίας; - Συμβουλές από μια Νομικό | ΧΕΝ Αθηνών

Η ΧΕΝ Αθηνών, με αφορμή της έξαρση της βιας κατά των γυναικών, πήρε συνέντευξη από την κ. Μάρω Μελετίου, Νομικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων και Μέλος του ΔΣ της ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ - YWCA of Thebes, Greece για να δώσει συμβουλές, ως νομικός, σε γυναίκες που μπορεί να είναι θύματα βίας και να βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Συνέντευξη: Δήμητρα Κακολύρη, Εθελόντρια Ομάδας Επικοινωνίας ΧΕΝ Αθηνών.
Ευχόμαστε το παραπάνω βίντεο να βοηθήσει και να απαντήσει σε ερωτήματα που μπορεί να απασχολούν μια γυναίκα που βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση.                      


25/11/2021:Παρουσιάστηκε η έκθεση "Βία.Δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις..." απο το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών σε συνεργασία με την ΕΦΑ Βοιωτίας

 

Ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στέλνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων, επιλέγοντας την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, για τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα: «Βία. Δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις…».
Η έκθεση φωτογραφίας, που φιλοξενείται στον Μεσαιωνικό Πύργο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, απεικονίζει 17 γυναίκες με εμφανή σημάδια κακοποίησης.
«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών συμπίπτει με μια τραγική συγκυρία: 13 γυναικοκτονίες μέσα στο 2021, 13 αθώες γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής ή σεξουαλικής βίας.
Αυτή την ημέρα, αλλά και κάθε ημέρα, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε γυναίκα, μητέρα, κόρη, σύζυγο, εργαζόμενη: Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη!
Καμία ανοχή στη βία, είτε σωματική είτε λεκτική. Καλώ τις γυναίκες να σπάσουν τις «αλυσίδες» της σιωπής, να απελευθερωθούν από τα δεσμά του φόβου και της ενοχής και να ζητήσουν βοήθεια.
Από την άλλη, γονείς και κοινωνία μπορούν να συμβάλουν καίρια στο να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος, μεγαλώνοντας παιδιά που σέβονται τη ζωή και την αξιοπρέπεια των άλλων ανθρώπων», τόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, κατά τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κώστας Χαρέμης, ο αντιδήμαρχος Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αναστάσιος Καμούτσης, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Θηβαίων, κ. Ιουλία Κοντού, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Θηβαίων, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Απόστολος Δαγδελένης και κ. Αθηνά Νόκα, η οποία ήταν και μία εκ των γυναικών που συμμετείχαν στη φωτογράφισηΟι υπόλοιπες ήταν οι: Φανή Παπαθωμά, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας
Ιωάννα Τούσσα, πρόεδρος ΧΕΝ Θήβας, A’ αντιπρόεδρος ΧΕΝ Ελλάδος
Βασιλική Λάσπη, μέλος Γ.Σ. ΕΣΑΜΕΑ και ΠοσγκΑμεα
Σωσώ Μανάρα Μαυράκη, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας
Δέσποινα Κατσέλη, πρόεδρος ΤΚ Ελεώνα
Μιμίκα Αγάτσα, πρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων, παράρτημα Θήβας
Ιουλία Κοντού, δημοτική σύμβουλος
Ελένη Παπαγιαννάκη, πρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Θηβαίων
Αθηνά Ράικου, πρόεδρος ΚΔΗΦ Άγιοι Ανάργυροι Θήβας –Σύλλογος γονέων και φίλων ΑΜΕΑ
Παναγιώτα Μπαρώνη, προϊσταμένη του αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δ. Θηβαίων
Κωνσταντίνα Ζαμπάκου, διευθύντρια Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας
Ελευθερία Ψούνη, διευθύντρια πωλήσεων στα καταστήματα της ΔΕΗ
Γεωργία Σουλιώτη, make-up artist
Χαρούλα Κυριακάκη, κοινωνιολόγος/Σύμβουλος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δ. Θηβαίων
Δανάη Γκίκα, ψυχολόγος/Σύμβουλος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δ. Θηβαίων
Μαρία Μελετίου, Νομικός/Σύμβουλος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δ. Θηβαίων
📍
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την επόμενη Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου. 

Δείτε τις συμμετέχουσες εδώ

25/11/2021: Serios fm - Συνέντευξη με την Μαρία Μελετίου -Noμικό Σύμβουλο στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης γυναικών Δήμου Θηβαίων για τη βία κατά των γυναικών
Ακούστε την συνέντευξη εδώ


24/11/2021:Εγκρίθηκε το Σποτ του Συμβουλευτικού Κέντρου απο το ΕΣΡ προκειμένου να προβληθεί ως κοινωνικό μήνυμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς 

 16/11/2021:Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση της ΧΕΝ Θήβας   με θέμα "Γυναίκες σε κίνδυνο"


 
Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συνάντηση (συνεργασία ΧΕΝ Θήβας/Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων), με θέμα "Γυναίκες σε κίνδυνο"
 
10/09/21 Διαδικτυακή συνάντηση με στελέχη των Κέντρων Κοινότητας της Περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας διοργανώθηκε από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Θηβαίων
Διαδικτυακή συνάντηση με στελέχη των Κέντρων Κοινότητας της Περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας διοργανώθηκε από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Θηβαίων, στα πλαίσια της δικτύωσης άλλα και της συνεργασίας με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν η κοινωνική λειτουργός του ΚΚ Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιέων Χρύσα Λάμπρου ,η Κοινωνική λειτουργός του ΚΚ Δήμου Λεβαδέων Ελένη Μακρή, η Ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του ΚΚ Δήμου Θηβαίων ,Γιώτα Μιχαλοπούλου και Βάσω Βαλαώρα αντίστοιχα και η Ψυχολόγος του ΚΚ Δήμου Διστόμου -Αράχωβας - Αντίκυρας Βανέσα Στεργίου.
Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου και η από κοινού συνεργασία για την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται έμφυλη και ενδό-οικογενειακή βία καθώς και για την ένταξη των γυναικών θυμάτων βίας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και όσα απορρέουν από αυτή, όπως επιδόματα ,θέσεις επιδοτούμενες απο τον ΟΑΕΔ κλπ.
Προγραμματίστηκαν τέλος δράσεις δια ζώσης ή εξ αποστάσεως , μεταξύ των φορέων με στόχο την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.


 

02/09/21 Συνάντηση της Προέδρου του ΔΣ Θήβας με τη Νομικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων ενόψει Legal Aid08/03/2021 'Εργα  Ζωγραφικής Κοριτσιών και Γυναικών του ΚΑΦΠ Θήβας με θέμα την " Γυναίκα " σε συνεργασία με την οργάνωση SolidarityNowΗ Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα της γυναίκας.

 Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο Δήμος Θηβαίων και  το Συμβουλευτικό  Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών, σε συνεργασία με την Οργάνωση SolidarityNow ,σας προσκαλούν στην  έκθεση ζωγραφικής  με θέμα την  «Γυναίκα» .

Κορίτσια και Γυναίκες που διαμένουν στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας μέσα από τα εικαστικά εργαστήρια ζωγραφικής που υλοποιούνται με την συνδρομή της Οργάνωσης  SolidarityNow, προσεγγίζουν μέσα από τα έργα τους ,η καθεμιά με τη δική τους οπτική  ,την Γυναίκα.
                        

------------------------------------------------------------------------------------------

*Η πράξη με τίτλο «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων»  είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020»,με MIS 5000935

*Το SolidarityNow δραστηριοποιείται σε 14 ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, μέσω του προγράμματος «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας», που υποστηρίζεται από τη UNICEF Greece και τον IOM Greece με τη χρηματοδότηση της


Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης γυναικών Δήμου Θηβαίων -SolidarityNow--------------------------------------------------------------------------------------

Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δημαρχείο Θήβας, Κύπρου 3, 32200 ,Θήβα

Τηλ: 2262089576/ 2262089574

e-mail: symvouleutiko@thiva.gr    

website: www.sumvouleutikothivas.blogspot.gr         

 


03/03/2021:Σε διαδικτυακή συζήτηση με ομάδα γυναικών  του ΚΑΦΠ Θήβας συμμετείχαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Θήβας 

Σε διαδικτυακή συζήτηση με ομάδα φαρσόφωνων γυναικών αιτουσών ασύλου που διαμένουν στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Θήβας συμμετείχαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών με την συνδρομή και διερμηνεία του οργανισμού  Solidarity Now την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης,που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείων Δικαιωμάτων ήταν να  αναφερθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια σε συνάρτηση με τα έμφυλα στερεότυπα και τις παραβιάσεις βασικών ανθρώπινων γυναικείων δικαιωμάτων.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και στόχος είναι η επανάληψή της με άλλες θεματικές.

Η διαδικτυακή συνάντηση  συγκαταλέγεται στο πλαίσιο των  δράσεων και των δικτυώσεων του Συμβουλευτικού Κέντρου με φορείς και υπηρεσίες 

 01/03/2021: Έναρξη διενέργειας ΤΕΣΤ PAP σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Θήβας30/11/2020:Συμμετοχή της κοινωνιολόγου του Κέντρου σε Διαδικτυακή Συνάντηση που διοργανώθηκε  από τον  Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

                                                      

                                                     Συμμετοχή της κοινωνιολόγου του Κέντρου Χαρούλας Κυριακάκη σε Διαδικτυακή Συνάντηση που διοργανώθηκε από τον  Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου ανάμεσα σε στελέχη Συμβουλευτικών Κέντρων Ενδο-οικογενειακής Βίας αλλά και Κέντρων Απεξάρτησης Χρήσης Ουσιών, για συζήτηση σχετική με τις ανάγκες που υπάρχουν στις θεραπευτικές υπηρεσίες, αναφορικά με την ταυτόχρονη εμφάνιση Ενδο-οικογενειακής βίας και Χρήσης Ουσιών σε ωφελούμενους των υπηρεσιών.


18/11/2020:Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων με τον οργανισμό Χαμόγελο του Παιδιού 

 


Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων -το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού & το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών με τον Οργανισμό Χαμόγελο του Παιδιού ,με αφορμή τις  Παγκόσμιες  Ημέρες κατά της Παιδικής Κακοποίησης 19ΝΟΕ και των Δικαιωμάτων του Παιδιού 20ΝΟΕ.

Την ημερίδα  χαιρέτησε   ο δήμαρχος Θηβαίων  Γιώργος Αναστασίου, η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θήβας Σωτηρία Μανάρα, η οποία  συμμετείχε και στην συζήτηση καθώς και η προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Παναγιώτα Μπαρώνη.
Εξαιρετική ήταν η ψυχολόγος του Οργανισμού Έλλη Στάμου ,η οποία με την εισήγησή της  ανέφερε το πλαίσιο διαχείρισης των περιστατικών και καταγγελιών σχετικών με την κακοποίηση και παραμέληση ανοίγοντας εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων/ουσσων στελέχη φορέων ,υπηρεσιών καθώς και εκπαιδευτικών Δομών όπως  του του Κέντρου κοινότητας Δήμου Θηβαίων ,του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ,Πρόταση ζωής  ,του ΓΝ Λιβαδειάς, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτικός και μέλος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας  στελέχη από υπηρεσίες υγείας κα.
Με την ευχή να είμαστε όλοι/ες ασφαλείς και υγιείς ,δεσμευτήκαμε στην συν διοργάνωση και αλλων μελλοντικών -διαδικτυακών ή  δια ζώσης συζητήσεων.

*Η συν διοργάνωση της ημερίδας, περιλαμβάνεται στις δράσεις ευαισθητοποίησής και δικτύωσης του συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων με συνεργαζόμενους φορείς και υπηρεσίες  .


13&20/11/2020: Διαδικτυακό εργαστήριο με την ΧΕΝ Θήβας πραγματοποίησαν τα στελέχη  του Κέντρου


Πραγματοποιήθηκαν  διαδικτυακά οι  2 από τις τρεις προγραμματισμένες συναντήσεις εργαστηρίων για τη βία κατά των γυναικών στο πλαίσιο του Πανελληνίου Προγράμματος «Αν_να – Η βία κατά των γυναικών στον χώρο και τον χρόνο», σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων.

Θέμα της 1ης συνάντησης ήταν η Ενδο-οικογενειακή βία στην καραντίνα λόγω της πανδημίας COVID-19. ενώ της 2ης   συνάντησης  ήταν η σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας και τους δημόσιους χώρους καθώς και ο βιασμός .
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τη νομικό του Κέντρου κα Μαρία Μελετίου.


 25/09/2020: Σε διαδικτυακή συζήτηση του  Συνδέσμου  Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου συμμετείχαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων 


Μετά απο πρόσκληση του  Συνδέσμου  Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου  τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων, Μαρία Μελετίου -Νομικός και Χαρούλα Κυριακάκη- Κοινωνιολόγος , συμμετείχαν σε διαδικτυακή συζήτηση, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, .  με σκοπό την συζήτηση γύρω απο τις  προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορείς  στη διαχείριση περιστατικών Ενδο-οικογενειακής βίας με ταυτόχρονη κατάχρηση ουσιών στις ωφελούμενες .13/04/2020:Συνέντευξη στελεχών κέντρου(Κοινωνιολόγου και ψυχολόγου) στο Star Κεντρικής Ελλάδας για το Δίκτυο Δομών της ΓΓΟΠΙΦ και την Ενδοοικογενειακή βία εν μέσω πανδημίας 
Για το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας μίλησαν στο Σταρ Κεντρικής Ελλάδος η ψυχολόγος και η κοινωνιολόγος του Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Θηβαίων.
Οι γυναίκες που στις μέρες καραντίνας διαβιούν με τους κακοποιητές τους, δεν έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν βοήθεια από τους ειδικούς. Όπως μας εξηγούν τα τηλεφωνήματα στο κέντρο έχουν μειωθεί, τα περιστατικά όμως σίγουρα παραμένουν ίδια, ενώ οι γυναίκες που είναι θύματα βίας βρίσκουν άλλους τρόπους να ζητήσουν βοήθεια.
08/03/2020:Υλοποίηση δράσης -παράσταση Stand up Comedy "Για Γυναίκα Καλή Είναι.."- Ήρα Κατσούδα -Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της ΓυναίκαςΥλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή του κόσμου η δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων  σε συν-διοργάνωση με το music cafe The Bar ,η παράσταση Stand Up Comedy "Για Γυναίκα Καλή Είναι..." - Ήρα Κατσούδα την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 ,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών.

Μέσα από τα κείμενά της , η ηθοποιός  παρουσίασε  θέματα που αφορούν το γυναικείο φύλο και την αντιμετώπιση τους ,στην σύγχρονη εποχή ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε θέματα της επικαιρότητας .Την παράσταση "άνοιξε"  ο Θηβαίος stand up comedian Γιάννης Παπαδόπουλος.

Οι παρευρισκόμενοι/ες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού  Κέντρου Γυναικών , τόσο μέσω των ενημερωτικών εντύπων που μοιράστηκαν στο κοινό όσο και από την ανάρτηση των αφισών που είχαν τοποθετηθεί στο μαγαζί που φιλοξένησε την δράση .06/03/2020: Ενημερωτική συζήτηση για θέματα Υγείας ,Πρόληψης και της Δωρεάς Μυελού των Οστών  συνδιοργάνωσε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών με τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Θηβαίων 


Με αφορμή την 8η Μαρτίου-Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών  και ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Θηβαίων προσκάλεσε τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες του Δήμου Θηβαίων την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 σε μια ενημερωτική συζήτηση για θέματα Υγείας και Πρόληψης, καθώς και για ενημέρωση σχετικά  με τη  Δωρεά Μυελού των Οστών απο στελέχη των ΤΟΜΥ Θήβας ,τον  ιατρό εργασίας του Δήμου Θηβαίων καθώς και απο την πρόεδρο του ιατρικού Συλλόγου Θήβας , η οποία έχει αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών για το σημαντικό έργο της Δωρεάς Μυελού των Οστών.

Το ενδιαφέρον των περισσοτέρων κέντρισε το θέμα των ημερών που αφορά των κορωναιό, για το οποίο και δόθηκαν σημαντικές πληροφορίες σε  θέματα πρόληψης στον εργασιακό χώρο και σε θέματα ατομικής υγιεινής και πρόληψης,ενώ  όσοι /ες το επιθυμούσαν έγιναν δότες Μυελού των οστών.

                                       
  
26/02/2020: Επίσκεψη Δικτύωσης και ενημέρωσης Δομών της Λιβαδειάς από το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων
                             
    


Την Λιβαδειά επισκέφθηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων Χαρούλα  Κυριακάκη στο πλαίσιο δικτύωσης και ενημέρωσης με φορείς και υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, , επισκέφτηκε την κοινωνική υπηρεσία του  ΓΝ Λιβαδειάς  ,το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λεβαδέων όπου έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας των δομών και  των υπηρεσιών καθώς και των παραπομπών που γίνονται μεταξύ τους καθώς και σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων ενημέρωσης με την συνεργασία των φορέων.
25/02/2020:Συνάντηση Δικτύωσης των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων με στέλεχος του ΔΟΜ- HeliosΜε αφορμή την επίσκεψη στελεχών του ΔΟΜ -Helios στη Θήβα την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης γυναικών Δήμου Θηβαίων Χαρούλα Κυριακάκη συναντήθηκε με τον Κο Μανόλη Γαλενιανό, στέλεχος του ΔΟΜ Helios.

Κατά την συνάντηση  έγινε ενημέρωση για το πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου Δομών της ΓΓΟΠΙΦ, καθώς και για την δυνατότητα ένταξης των ωφελούμενων γυναικών των ξενώνων του δικτύου δομών της ΓΓΟΠΙΦ στο εν λόγω πρόγραμμα  σύμφωνα με την ενημέρωση των στελεχών του Δικτύου Δομών.

To πρόγραμμα Helios είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης που στοχεύει να υποστηρίξει δικαιούχους διεθνούς προστασίας (πρόσφυγες και δικαιούχους επικουρικής προστασίας )να ενταχθούν την ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα προσφέρει υπηρεσίες που στοχεύουν στην προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης συμπεριλαμβανόμενων επιδομάτων ενοικίασης ,μαθημάτων ένταξης ,εργσιακής υποστήριξης και εποπτείας ένταξης.

29/01/2020: Επίσκεψη  μαθητών/τριών λυκειακής τάξης  στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου ΘηβαίωνΜε μεγάλη χαρά τα στελέχη του Κέντρου αποδέχτηκαν το αίτημα  εκπαιδευτικού  του 1ου λυκείου Θήβας να επισκεφτούν το Κέντρο μαθητές/τριες τάξης της Α΄Λυκείου, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 με σκοπό να συζητηθεί το θέμα του άγχους στην εφηβεία, θέμα με το οποίο ασχολείται η τάξη, σε πλαίσιο project.

Η κοινωνιολόγος του Κέντρου Χαρούλα Κυριακάκη  ενημέρωσε την τάξη για την λειτουργία του Κέντρου και το Δίκτυο Δομών της ΓΓΟΠΙΦ ενώ η ψυχολόγος του Κέντρου Ειρήνη Βουνάτσου συζήτησε με την τάξη  το θέμα του άγχους στην εφηβεία  για το πως και πότε το βιώνουν ,τους τρόπους καταπολέμησης  του, ενώ τέλος οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τους φορείς-οργανισμούς  υποστήριξης παιδιών -εφήβων-γονέων

Έτος 2020


27/11/2019:Σε ημερίδα στην Λιβαδειά για την Βία κατά των Γυναικών συμμετείχε η νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων
Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του   πολιτιστικού ,μορφωτικού και μορφωτικού  συλλόγου Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς  στην αίθουσα Εκδηλώσεων του  Διοικητήριου Βοιωτίας στην οποία σσυμμετείχε μετά απο πρόσκληση της προέδρου κας Γεωργίας Καρβούνη-Λιάσκου, η νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων Κα Μαρία Μελετίου.


                                            

                               24/11/2019:Εγκαινιάστηκε η "7ης Διεθνής έκθεση Γελοιογραφίας"  του Δήμου Δάφνης Υμηττού & του εργαστηρίου που φιλοξενείται στην Θήβα με πρωτοβουλία του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών 


20/11/2019: Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα- Θήβας πραγματοποίησαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων


Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται η Maro Meletiou, άτομα που χαμογελούν, κοντινό πλάνο
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες

Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας πραγματοποίησαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης  Γυναικών Δήμου Θηβαίων και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θηβαίων την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου.

"Μαζί με τα στελέχη του συμβουλευτικού κέντρου γυναικών κ του κέντρου κοινότητας Θήβας επισκεφτήκαμε και φέτος το κατάστημα κράτησης γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών, μια φυλακή, που θεωρείται πρότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, μια μικρή οργανωμένη κοινωνία γυναικών που οι επιλογές τους ή η τύχη τις έφερε στη δύσκολη θέση να εκτίουν μια ποινή έγκλειστες και μακριά από τα πρόσωπα που αγαπούν. 

Δύσκολα μπορεί κάποιος με λέξεις να μεταφέρει το κλίμα εντός της φυλακής... όμως, θα δανειστώ τα λόγια μιας κρατούμενης, εκ των πολλών με τις οποίες συνομιλήσαμε σήμερα: 
« για τις περισσότερες από εμάς η φυλακή είναι εκεί έξω». 

Εντός του καταστήματος κράτησης και χάρη στην εξαιρετική διοίκηση, το ζήλο του προσωπικού και τη μόνιμη παρουσία εθελοντών για την εκπόνηση προγραμμάτων για την δημιουργική απασχόληση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των κρατουμένων, όλες οι γυναίκες εκεί μπορούν να εκμεταλλευτούν τον δύσκολο χρόνο μέχρι την αποφυλάκιση τους παραγωγικά και ευχάριστα.


Με τις ευχές μας για μια ζωή καλύτερη και πιο φωτεινή, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το 2020, με δράσεις εντός!!!" Μ.Μ.
14/11/2019: Επίσκεψη κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης   στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων


Τεχνικό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφτηκε  το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων, στο πλαίσιο της αυτοψίας που πραγματοποίησε στην Βοιωτία ,  σε  έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται μέσω του περιφερειακού προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-20

01/11/2019:Διοργάνωση συνάντησης δικτύωσης και ανταλλαγής καλών πρακτικών  μεταξύ των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου με στελέχη κοινωνικών υπηρεσιών, δομών και φορέων 

Μια σημαντική πρωτοβουλία που λάβαμε από κοινού με τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ υλοποιήθηκε σήμερα στη Θήβα. Συγκεκριμένα, η αίθουσα συμβουλευτικής μετατράπηκε σε έναν χώρο σεμιναρίου όπου οι συμμετέχοντες/ουσσες, όλοι/ες επιστημονικά στελέχη των δομών κοινωνικής προστασίας στην πόλη μας, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, απόψεις και θέσεις σχετικά με τις εξαρτήσεις και τη διαχείριση περιστατικών εξαρτημένων ατόμων. Η τεχνογνωσία και η πολύχρονη εμπειρία των στελεχών του ΚΕΘΕΑ αποτέλεσε πλούτο πληροφοριών και καλών πρακτικών.

Θερμές ευχαριστίες στους κ. Βασίλη Καταγή, κοινωνιολόγο-συστημικό οικογενειακό θεραπευτή, κα. Ρόδη Καγγελάρη, ψυχολόγο-εγκληματολόγο και κα. Ειρήνη Τσαλέρα, εκπαιδεύτρια-θεατρολόγο.

Ευχαριστούμε πολύ τους/τις συναδέλφους/ισσες, ιατρούς, νομικούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς που εκπροσώπησαν τις δομές τους (Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, Κέντρο Κοινότητας, ΤΟΜΥ, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Πρόταση Ζωής»- υπηρεσίες που καλύπτουν τον Δήμο Θηβαίων στο σύνολο του) για τη συμμετοχή τους, τη ζωηρή και στοχευμένη παρέμβαση τους, τη διάθεση τους να μοιραστούν τις γνώσεις αλλά και τις αδυναμίες τους και, τελικά, να χτίσουμε από κοινού ένα δίκτυο με κοινές εμπειρίες.

Τέλος, θα προσθέσω ότι αυτό που κινητοποιεί όλους εμάς που εργαζόμαστε σε δομές κοινωνικής προστασίας είναι η αγάπη, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός για τον άνθρωπο. Για εμάς ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ένας αριθμός, αλλά ένα κεφάλαιο που μας ανατίθεται να διαχειριστούμε με τις επιστημονικές μας γνώσεις.


                       Προβλήθηκε το βίντεο του ΚΕΘΕΑ εν δράσει με τίτλο «Φωτεινές Σκιές».

11/10/2019:Συνάντηση των στελεχών  του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων με  τον  Δήμαρχο  ΘηβαίωνΣυνάντηση με τον  Δήμαρχο  Θηβαίων, κ. Γιώργο Αναστασίου, είχαμε  τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας,Μάρω Μελετίου, Νομικός,  Χαρούλα Κυριακάκη, Κοινωνιολόγος και Ειρήνη Βουνάτσου, Ψυχολόγος.


04/07/2019:Ενημερωτική Συζήτηση για θέματα υγείας γυναικών διοργάνωσε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων στο ΚΑΦΠ Θήβας Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων του  Συμβουλευτικού  Κέντρου  Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων με ομάδα   προσφυγισσών   , την  Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 συνδιοργάνωσε με το Κέντρο  Υγείας Θήβας και τον οργανισμό Solidarity Now (ΚΑΦΠ Θήβας), ενημερωτική συζήτηση για θέματα υγείας των γυναικών.

H μαία, του Κέντρου Υγείας Θήβας  , μίλησε στις γυναίκες για την σπουδαιότητα της πρόληψης της υγείας  και της έγκαιρης διάγνωσης διαφόρων παθήσεων, καθώς και την σημασία των εμβολιασμών .Επίσης ,αναφέρθηκε στους τύπους ασθενειών   όπως  του   καρκίνου  του μαστού και της μήτρας,που αντιμετωπίζουν κυρίως οι γυναίκες ,στους τρόπους ατομικής υγιεινής για τις ίδιες και τις οικογένειές τους,  καθώς και στις  εξετάσεις που επιβάλλεται να κάνουν οι έγκυες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. 

Η ενημέρωση , έγινε σε προσφύγισσες απο το Αφγανιστάν ,που διαμένουν στο ΚΑΦΠ Θήβας σε  διερμηνεία και συνεργασία  με  τον  οργανισμό Solidarity Now .


25/06/2019:Δελτίο Τύπου:Δράση Ενημέρωσης σε Γυναίκες Πρόσφυγες απο το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων


                                                     

21/06/2019: Ενημερωτική Δράση στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας από  το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα(20 ΙΟΥΝ) και σε συνεργασία με τον οργανισμό Solidarity Now που δραστηριοποιείται στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων  υλοποίησαν ενημερωτική δράση την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, σε γυναίκες προσφύγισσες που διαμένουν στο camp .

Η ενημέρωση αφορούσε την Έμφυλη Βία , τα στερεότυπα φύλου και το πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλου και πραγματοποιήθηκε με ταυτόχρονη Διερμηνεία που παρείχε ο οργανισμός  Solidarity Now.

H ενημέρωση αυτή συγκαταλέγεται στις δράσεις ενημέρωσης που πραγματοποιεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών σε ομάδες πληθυσμού , σε συνεργασία με φορείς και υπηρεσίες.

20/05/2019: Στο "Πλουτάρχειο" - 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς και στο Γυμνάσιο με ΛΤ Δαύλειας το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων για την υποστήριξη της θεματικής εβδομάδας των γυμνασίων
Το  γυμνάσιο με ΛΤ της  Δαύλειας (δήμου Λιβαδειάς) καθώς και το Πλουτάρχειο -4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς  της Π.Ε. Βοιωτίας  επισκέφθηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων Χαρούλα Κυριακάκη, αποδεχόμενη τις προσκλήσεις των διευθύνσεων  των δυο σχολείων  , προκειμένου να υποστηρίξει την ενημέρωση  στα "Ανθρώπινα Δικαιώματα",  στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας των γυμνασίων ,που έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, τα τελευταία τρία χρόνια.

Με τις επισκέψεις αυτές, ολοκληρώθηκε για εφέτος η υποστήριξη της ενότητας "Ανθρώπινα Δικαιώματα " της θεματικής εβδομάδας 2019 από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων, στα γυμνάσια της ΠΕ Βοιωτίας.


15/05/2019:Στο Γυμνάσιο της Αντίκυρας -Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων για την υποστήριξη της θεματικής εβδομάδας των γυμνασίων


 

Την  παραθαλάσσια Αντίκυρα(δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας) της Π.Ε. Βοιωτίας και συγκεκριμένα το γυμνάσιο  επισκέφθηκε την Τετάρτη  15 Μαΐου 2019 η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων Χαρούλα Κυριακάκη, αποδεχόμενη την πρόσκληση της διεύθυνσης   του σχολείου , προκειμένου να υποστηρίξει την ενημέρωση  στα "Ανθρώπινα Δικαιώματα",  στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας των γυμνασίων ,που έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, τα τελευταία τρία χρόνια.

Η ενημέρωση έγινε στους 150 περίπου μαθητές και των τριών τάξεων  του Γυμνασίου ενώ συμμετείχε και το εκπαιδευτικό προσωπικό.13/05/2019: Στο 5ο Γυμνάσιο Θήβας για την υποστήριξη της θεματικής εβδομάδας το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων


Το  5ο Γυμνάσιο Θήβας, επισκέφθηκε την Δευτέρα 13 Μαίου 2019 η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων Χαρούλα Κυριακάκη, αποδεχόμενη την πρόσκληση της διεύθυνσης   του σχολείου , προκειμένου να υποστηρίξει την ενημέρωση  στις "Έμφυλες Ταυτότητες",  στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας ,που έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, τα τελευταία τρία χρόνια.

Η ενημέρωση έγινε στους 45 περίπου μαθητές και στις μαθήτριες της Α΄' τάξης του Γυμνασίου .
06/05/2019: Στο 3ο Γυμνάσιο Θήβας για την υποστήριξη της θεματικής εβδομάδας το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων
Σε συνέχεια της υποστήριξης της θεματικής εβδομάδας των γυμνασίων απο τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων ,την Δευτέρα 6 Μαίου  2019   η νομικός  του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων Μαρία Μελετίου επισκέφτηκε  το  3ο Γυμνάσιο Θήβας , αποδεχόμενη την πρόσκληση της διευθύντριας   του σχολείου , προκειμένου να υποστηρίξει την ενημέρωση  στα  "Ανθρώπινα Δικαιώματα",  θέμα της φετινής θεματικής εβδομάδας ,που έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, τα τελευταία τρία χρόνια.

Η ενημέρωση έγινε σε όλους/ες  τους μαθητές και τις μαθήτριες και των τριών τάξεων  του γυμνασίου και περιελάμβανε προβολή βίντεο  και  συζήτηση.18/04/2019Στο "Πινδάρειο"- 2ο Γυμνάσιο Θήβας και στο "Ηράκλειο"- 4ο Γυμνάσιο Θήβας  για την υποστήριξη της Θεματικής Εβδομάδας το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων


                    
Με παράλληλη υποστήριξη της θεματικής εβδομάδας απο τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων σε δύο γυμνάσια , συνεχίστηκε η υποστήριξη της θεματικής εβδομάδας την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 μετά απο πρόσκληση των διευθύνσεων των σχολείων.

Η νομικός του Κέντρου Μαρία Μελετίου συμμετείχε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο "Ηράκλειο"- 4ο Γυμνάσιο Θήβας  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με θέμα: «Το Δικαίωμα στην Εργασία – Παραδοσιακά και Σύγχρονα Επαγγέλματα».Η Ημερίδα υλοποιήθηκε  με τη συνεργασία Επιστημονικών Φορέων και Επαγγελματιών της Θήβας, καθώς και με την υποστήριξη του Ενδοσχολικού Ομίλου «Παραδοσιακά Επαγγέλματα» .

Η Κοινωνιολόγος του Κέντρου Χαρούλα Κυριακάκη επισκέφθηκε το "Πινδάρειο"- 2ο Γυμνάσιο Θήβας όπου ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες  και των τριών τάξεων του γυμνασίου για τα "Ανθρώπινα Δικαιώματα" μέσω προβολής βίντεο και συζήτησης. 


                                    

 


https://blogs.sch.gr/4gymthiv/


17/04/2019: Στο  Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις του Δήμου Ακραιφνίου, για την υποστήριξη της Θεματικής Εβδομάδας το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου ΘηβαίωνΤο  Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις του Δήμου Ακραιφνίας (Ακραίφνιο) της ΠΕ Βοιωτίας, επισκέφθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων Χαρούλα Κυριακάκη, αποδεχόμενη την πρόσκληση της διευθύντριας   του σχολείου , προκειμένου να υποστηρίξει την ενημέρωση  στα  "Ανθρώπινα Δικαιώματα",  θέμα της φετινής θεματικής εβδομάδας ,που έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, τα τελευταία τρία χρόνια.

Η ενημέρωση έγινε σε όλους/ες  τους μαθητές και τις μαθήτριες και των τριών τάξειων  του γυμνασίου και περιελάμβανε προβολή βίντεο ,βιωματικές ομαδικές ασκήσεις και πολλή συζήτηση.


08/03/2019+ 15/03/2019: Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας: Δωρεάν Σεμινάριο Γυναικείας αυτοάμυνας-μέθοδος ΦΥΛΑΤΤΩ με την ΚΟΙΝΣΕπ ΘΗΒΗ

Υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το  2ήμερο  σεμινάριο  Γυναικείας Αυτοάμυνας με την μέθοδο Φυλλάτω ,την Παρασκευή 08/03/2019 και 15/03/2019  ,που διοργάνωσαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ ΘΗΒΗ Εργαστήρι Ευεξίας Αγωγής και πολιτισμού, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τα Διακαιώματα της Γυναίκας.

Υπο την καθοδήγηση του Εκπαιδευτή Κωνσταντίνου Στόγιου (3 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής Αυτοάμυνας ISDO 2014,2017,2018) οι συμμετέχουσσες είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην Γυναικεία Αυτοάμυνα -μέθοδος ΦΥΛΛΑΤΩ , να ενημερωθούν για τα οφέλη της και να μάθουν τις τεχνικές της ,για να μπορούν να νοιώθουν ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.
Έτος 2019

21/12/2018: Επίσκεψη της Μαρίνας Χρυσοβελώνη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων 

Η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη αρμόδια για θέματα Ισότητας Φύλων, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα ενόψει εισαγωγής για ψήφιση στην Βουλή του Νομοσχεδίου για την Ισότητα των Φύλων, επισκέφτηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων, την οποία υποδέχθηκε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος κος Σπύρος Νικολάου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης της, η Υφυπουργός παρουσίασε τα βασικά σημεία του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, συζήτησε με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου την πορεία λειτουργίας του από την έναρξή του έως σήμερα, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί και για τα τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται.
Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μετά από την συνέντευξη τύπου που παρέθεσε  η υφυπουργός στον χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρευρέθησαν, εκτός από τον Δήμαρχο Θηβαίων, η Γραμματεία Γυναικών και Προστασίας της Οικογένειας των ΑΝΕΛ, μέλη τοπικών γυναικείων συλλόγων και δημοτικοί σύμβουλοι.

10/12/2018:Ενημέρωση στους/στις εργαζόμενους/ες της Tupperware Hellas από τη Νομικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων


Την Δευτέρα 10/12/2018   η νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων Μαρία Μελετίου μαζί με την πρόεδρο της ΧΕΝ Θήβας κα Ιωάννα Τούσσα και μέλη του ΔΣ της ΧΕΝ Θήβας, μετά από κοινή  πρόσκληση της διεύθυνσης του προσωπικού της Tupperware Hellas, που έχει ως έδρα  της την Θήβα και με αφορμή τόσο την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών (25 ΝΟΕ) όσο και την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων (10 ΔΕΚ) επισκέφθηκαν την εταιρεία προκειμένου να αναφερθούν στο φαινόμενο της Βίας Κατά των Γυναικών.
Η νομικός του Κέντρου ενημέρωσε τους/τις εργαζόμενους/ες της εταιρείας σχετικά με φαινόμενο και   το πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου Δομών της ΓΓΙΦ ,ενώ η πρόεδρος της ΧΕΝ Θήβας  επικεντρώθηκε  στην καμπάνια "16 μέρες ακτιβισμού -Orange the World" που συμμετείχε η ΧΕΝ  Ελλάδος και τα παραρτήματά της.07/12/2018: Συμμετοχή του Κέντρου σε   ημερίδα ενημέρωσης για τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές της ΠΕ Βοιωτίας

  

Η προβολή των δράσεων όλων των κοινωνικών δομών της Βοιωτίας ήταν το αντικείμενο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο.
Η Π. Ε. Βοιωτίας και η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, διοργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα, «Δίκτυο Κοινωνικών Υπηρεσιών – Δομών στη Βοιωτία».
 Η ημερίδα έχει σαν στόχο τη διαφώτιση των πολιτών, σχετικά με το δίκτυο των Κοινωνικών Υπηρεσιών στο Νομό, την ανάδειξη των φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, του έργου που επιτελείται  σε αυτές,  ώστε έχοντας την ορθή πληροφόρηση  ο πολίτης,  να απευθύνεται αρμοδίως για την επίλυση του προβλήματός του, σε μια εποχή που απαιτεί γνώση.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων,μέλος του δικτύου  των δομών της ΓΓΙΦ για την πρόληψη και την καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και μέλος του δικτύου των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της ΠΕ Βοιωτίας, το μοναδικό στο Νομό,παρουσίασε η κοινωνιολόγος του Κέντρου Χαρούλα Κυριακάκη. 

Δείτε τα δελτία Τύπου 1)της ΠΕ Βοιωτίας 2)του Δήμου Θηβαίων

   

                                   
                                              Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμα


27/11/2018: Συνέντευξη της Νομικού του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων  στον  Seirios fm 95,8 


Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών η Νομικός του Κέντρου Μάρω Μελετίου παραχώρησε συνέντευξη στην δημοσιογράφο Μαρία Σφυρή και στον Seirios  Fm 95,8 .
25/11/2018:  Εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών(25 ΝΟΕ)

                                        

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, την Κυριακή 25/11/02018 το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα « Έμφυλη Βία, Κοινωνικός Αποκλεισμός και Κοινωνική Προστασία».

 Στην εκδήλωσή  δόθηκε έμφαση στη δικτύωση των κοινωνικών υπηρεσιών προκειμένου να αναδειχθεί η πολύπλευρη προστασία που εξασφαλίζεται  για τις γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων με σκοπό να νικηθεί η σιωπή, η απομόνωση και ο πόνος τους.

 Παράλληλα, η προβολή του ντοκιμαντέρ "Το Παγόβουνο" της ομάδας DocLab.gr συμπλήρωσε τις εξαιρετικές εισηγήσεις με ενδιαφέροντα στοιχεία για το σεξισμό και τις πατριαρχικές νοοτροπίες που αποτελούν εμπόδιο στην πραγμάτωση του οράματος μας για την αληθινή ισότητα των δύο φύλων.

22/11/2018:Επίσκεψη των στελεχών του Κέντρου στο ΣΔΕ και στο Δημοτικό Σχολείο των φυλακών Ελαιώνα Θήβας

Την Πέμπτη 22/11 και ώρα 10:30 επισκέφτηκαν τις σχολικές μας μονάδες εκπρόσωποι από το συμβουλευτικό κέντρο υποστήριξης γυναικών (Δικηγόρος Μελετίου Μαρία και η κα. Κυριακάκη Χαρούλα)  του Δήμου Θηβαίων για μία ενημέρωση – συζήτηση προς τις μαθήτριές μας, σχετικά με τη βία κατά των γυναικών. 
Ακολούθησε προβολή ταινίας μικρού μήκους σχετική με το θέμα. 
Η ενημέρωση των μαθητριών έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών που γιορτάζεται στις 25 Νοέμβρη.
06/11/2018: Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα στο ΓΝ Λιβαδειάς με την συμμετοχή των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων

Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η ημερίδα του τμήματος κοινωνικής εργασίας του Γ.Ν. Λιβαδειάς με θέμα:"Αντιμετώπιση θυμάτων Συντροφικής Βίας" την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου,στην οποία συμμετείχαν με ομιλίες και τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων Μαρία Μελετίου -Νομικός και Χαρούλα Κυριακάκη-Κοινωνιολόγος.

Στόχος της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Κοινωνικής υπηρεσίας του ΓΝ Λιβαδειάς , ήταν  η ευαισθητοποίηση του κοινού ,στην πρόληψη και την μείωση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών ,καθώς και η ενημέρωση  για το πλαίσιο λειτουργίας των υποστηρικτικών δομών και υπηρεσιών ,που λειτουργούν τόσο σε επίπεδο τοπικών και περιφερειακών  υπηρεσιών όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, μέσω του Δικτύου των Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Των Φύλων .

Τις εργασίες της ημερίδας , παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας του  Δήμου Λεβαδέων  κα Κοσκοβόλη Αικατερίνη, η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Βοιωτίας, Κα Καιτατζη  Σοφία καθώς και εκπρόσωποι φορέων Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δομών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας .

Η  συμμετοχή των στελεχών του Κέντρου  στην ημερίδα ,εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα τόσο πρόληψης και καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών  όσο και  Ισότητας των Δύο Φύλων.


                                    

05/10/2018: Η Συμμετοχή της Νομικού του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών  στο  14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιών – Μαιευτών στην Αθήνα.
Η Νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Θήβας, Μαρία Μελετίου, συμμετείχε στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιών – Μαιευτών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 5η Οκτωβρίου 2018 με εισήγησή της με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία: οι όψεις του κοινωνικού φαινομένου της βίας μεταξύ συζύγων – συντρόφων, η ρύθμιση του νόμου και το δίκτυο δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων».
Αναπτύχθηκαν οι σχετικές θεωρίες για τις έμφυλες ταυτότητες, η επιρροή που ασκούν τα κοινωνικά στερεότυπα στον αυτοπροσδιορισμό κάθε φύλου μέσα στην οικογένεια και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι κυριότερες ρυθμίσεις του Ν. 3500/2006, ιδίως όσες αφορούν τα αδικήματα που συνιστούν ενδοοικογενειακή βία και τις σχετικές ποινές.
Τέλος, έμφαση δόθηκε στο δίκτυο δομών για την αντιμετώπιση τα βίας κατά των γυναικών της ΓΓΙΦ, το οποίο εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι τον κοινωνικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, και στοχεύει στην πρόληψη της έμφυλης βίας και την αποτελεσματική καταπολέμηση του φαινομένου μέσω της πανελλαδικής τηλεφωνικής γραμμής SOS (15900), της συμβουλευτικής υποστήριξης των θυμάτων (συμβουλευτικά κέντρα) και τη φιλοξενία τους σε ασφαλές περιβάλλον (ξενώνες)26/09/2018: Ενημερωτική δράση σε γυναίκες πρόσφυγες από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θηβαίων


Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση  μεταξύ ομάδας γυναικών προσφύγων,αιτουσών άσυλο,που διαμένουν στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων της Θήβας και των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θήβας Μαρίας Μελετίου/Νομικού  και Χαρούλας Κυριακάκη/Κοινωνιολόγου.

Η συνάντηση οργανώθηκε, σε συνεργασία  με το πρόγραμμα  ένταξης Helios Θήβα-ΔΟΜ και σκοπός της ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση με τις γυναίκες πρόσφυγες ,σχετικά με τα δικαιώματα τις διακρίσεις και την βία λόγω φύλου καθώς και για τους  τρόπους ένταξης τους στην τοπική κοινωνία .

Στο πλαίσιο αυτό , οι γυναίκες ενημερώθηκαν για το δίκτυο δομών της ΓΓΙΦ,που ανήκει και το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων ,καθώς και για το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Η συνάντηση ,έγινε με ταυτόχρονη 3πλη διερμηνεία απο στελέχη του ΔΟΜ, της UNICEF και της Solidarity Now.13/09/2018: Συζήτηση για το νομοθετικό πλαίσιο Ασύλου στην Ελλάδα απο το HELIOS Θήβας/IOM Greece και το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων


Η ομάδα HELIOS Θήβας, του προγράμματος του IOM Greece, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων προσκάλεσε τους/ις αιτούντες/ούσες άσυλο και αναγνωρισμένους/ες πρόσφυγες που διαμένουν στη Θήβα, την Τετάρτη 13/09/2018 ,σε μια ημέρα ενημέρωσης για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στην Ελλάδα .

Στην συζήτηση που έγινε ,με την βοήθεια διερμηνέα ,ενημερώθηκαν οι παρεβρισκόμενοι/ες επωφελούμενοι/ες του προγράμματος Helios Θήβας  για τα δικαιώματά τους στην υγεία στην εκπαίδευση στην εργασία, στην κοινωνική στήριξη καθώς και για “καλές” πρακτικές ένταξης στην τοπική κοινωνία, από τη νομικό του Συμβουλευτικού Κέντρου  Υποστήριξης Γυναικών Θήβας Μαρία Μελετίου καθώς και από την κοινωνιολόγο Χαρούλα Κυριακάκη.

12/09/2018: Συνάντηση δικτύωσης ΤΟΜΥ Θήβας - Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων


Συνάντηση δικτύωσης και  με το προσωπικό που στελεχώνει την Τοπική Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Θήβας είχε η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων Χαρούλα Κυριακάκη,την Τετάρτη 12/09/2018 .Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η ενημέρωση  τόσο για το πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου όσο και για τον τρόπο λειτουργίας των νεοσύστατων Δομών παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,των ΤΟΜΥ ,στην τοπική κοινωνία.

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκε ο τρόπος παραπομπής γυναικών  που επιζητούν τις υπηρεσίες υγείας και αναφέρουν κακοποίηση , η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των Δομών  για μελλοντική υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης,πρόληψης και ευαισθητοποίησης,ενώ έγινε και παροχή έντυπου ενημερωτικού  υλικού του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων, για την ενημέρωση των πολιτών που επισκέπτονται τα ΤΟΜΥ Θήβας. 


 ----  

04/09/2018: Δ.Τ:Παροχή δωρεάν  εργασιακής στήριξης και πληροφόρησης από το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων14/06/2018: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  Συνεργασία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων  με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θήβας για παροχή Δωρεάν Νομικής Βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας


25/05/2018: Δελτίο Τύπου: Απολογισμός Δράσεων Υποστήριξης της Θεματικής Εβδομάδας στα Γυμνάσια  απο το   Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας  Δήμου Θηβαίων 

23/05/2018: Υποστήριξη της θεματικής εβδομάδας στο Πινδάρειο(2ο) γυμνάσιο Θήβας από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θήβας

school-photo


Στο Πινδάρειο (2ο ) γυμνάσιο Θήβας , για την υποστήριξη της ενότητας " Έμφυλες Ταυτότητες " της θεματικής εβδομάδας των γυμνασίων, που θέσπισε από πέρσυ το Υπουργείο Παιδείας ,βρέθηκαν  την Τετάρτη 23 Μαίου 2018 ,τα στελέχη του Κέντρου Μαρία Μελετίου - Νομικός και Χαρούλα Κυριακάκη - Κοινωνιολόγος.
Στην  συνάντηση , αναλύθηκαν οι έννοιες του βιολογικού και του κοινωνικού φύλου, των στερεοτύπων και πως αυτά οδηγούν στην καταπάτηση ανθρωπίνων  δικαιωμάτων , στην έμφυλη βία και στην κακοποίηση στις σχέσεις.
Οι 180 μαθητες/ τριες και των τριών τάξεων του γυμνασίου , μέσω των βιωματικών ασκήσεων , συμμετείχαν με ενδιαφέρον στην συζήτηση που έγινε ,ενώ ενημερώθηκαν και για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που υπάρχουν και μπορούν να απευθύνονται έφηβοι και παιδιά , αν  δεν μπορούν να διαχειριστούν κάποιο πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίζουν .
Η ενημερωτική αυτή δράση , συγκαταλέγεται στις ευρύτερες δράσεις ενημερωτικού και εκπαιδευτικού σκοπού που υλοποιεί το Κέντρο και  ήταν η τελευταία προγραμματισμένη για εφέτος, με την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα .10/05/2018: Ενημέρωση στο  Γυμνάσιο Ασωπίας  στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας των γυμνασίων07/05/2018:  Ενημέρωση στο  3ο Γυμνάσιο Θήβας     στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας των γυμνασίων30/04/2018Ενημέρωση στο  Γυμνάσιο Αντίκυρας    στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας των γυμνασίων30/04/2018Ενημέρωση στο  Γυμνάσιο με ΛΤ Καπαρελλίου   στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας των γυμνασίων
26/03/2018: Ενημέρωση στο 5ο Γυμνάσιο Θήβας στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας των γυμνασίων04/03/2018-08/03/2018 :Θεματική περιήγηση  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα  της γυναίκας
Έτος  2018
18/12/2017: Επίσκεψη της Θεματικής Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων
Τα μέλη της  θεματικής  επιτροπής θεσμών και  ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας με αφορμή την πραγματοποίηση της 2ης συνεδρίασης της στον Δήμο Θηβαίων την Δευτέρα 18/12/2017, επισκέφτηκαν  το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων.

Κατά την επίσκεψη , η επιτροπή και τα μέλη της , συναντήθηκαν με  τον Δήμαρχο Θηβαίων Κο Σπύρο Νικολάου και συζητήθηκαν οι  πρωτοβουλίες του Δήμου Θηβαίων σε σχέση με τα θέματα ισότητας ,ενώ η κοινωνιολόγος του Κέντρου Χαρούλα  Κυριακάκη ενημέρωσε  για το πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου -μέλους του Δικτύου Δομών Καταπολέμησης της Βίας Κατά των Γυναικών της ΓΓΙΦ και συζητήθηκαν τρόποι μελλοντικής  συνεργασίας μεταξύ των Δομών του  Δικτύου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της επιτροπής.

Τέλος ,μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ  (Επιτροπής Ισότητας) η κοινωνιολόγος του Κέντρου και μέλη γυναικείων τοπικών συλλόγων, παρακολούθησαν  την συνεδρίαση της επιτροπής και συμμετείχαν  στην συζήτηση επί όλων των θεμάτων,  που συζητήθηκαν και αφορούσαν τις δράσεις για την ισότητα και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


29/11/2017: Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Σείριο Fm της κοινωνιολόγου του Συμβουλευτικού  Κέντρου  Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων 

28/11/2017: Δικτύωση με το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο 
Δήμου Θηβαίων23/11/2017: Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων στηνTupperware Ελλάδος-εργοστάσιο Θήβας 


                                              


Την Πέμπτη 23/11/2017 και μετά από πρόσκληση της εταιρείας, η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων Χαρούλα Κυριακάκη επισκέφθηκε την Tupperware  Ελλάδος, εργοστάσιο Θήβας προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζομένους τόσο για  την Βία Κατά των Γυναικών όσο και  για το Δίκτυο των Δομών Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας ,καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών(25 ΝΟΕ).

Σήμερα το εργοστάσιο της Θήβας είναι ένα από τα 4 στην Ευρώπη και με τις υπερσύγχρονες μηχανές του αλλά και το άρτια εξειδικευμένο του προσωπικό που αριθμεί 189 άτομα, παράγει τα ποιοτικά προϊόντα, που χρησιμοποιούμε  όλοι μας καθημερινώς, τα  γνωστά  σε όλους/ες  πλαστικά  δοχεία  Tupperware.

 Η Tupperware παρουσιάζει το 1948 έναν εντελώς νέο τρόπο προσέγγισης του καταναλωτή με κατ΄ οίκον επιδείξεις , κάτι που ανέλαβαν κυρίως γυναίκες, που ο ρόλος τους στην κοινωνία περιοριζόταν στα στενά πλαίσια της οικίας και της οικογένειας τους και που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.
( www.tupperware.gr)

Στο πλαίσιο της δικτύωσης και της επικοινωνίας του Συμβουλευτικού Κέντρου  με τους/τις υπευθύνους/ες του προσωπικού προγραμματίστηκαν μελλοντικές επαφές και συνεργασίες που θα αφορούν κυρίως στην γυναικεία απασχόληση .
Νίκος Παππάς, Υπεύθυνος Μισθοδοσίας

22/11/2017: Διοργάνωση Ημερίδας απο το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων07/11/2017: Στη Θήβα η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή ΚούβελαΣτη Θήβα η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα

Το Δήμο Θηβαίων επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησής της με τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής  Υποστήριξης γυναικών θυμάτων Βίας. Το Συμβουλευτικό Κέντρο αρχικά εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και στη συνέχεια εγκρίθηκε η συνέχιση της λειτουργίας του από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Τη Γεν. Γραμματέα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και συνομίλησε μαζί της πριν την έναρξη της σύσκεψης.

H κα Κούβελα, ενημερώθηκε από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου για τη πορεία λειτουργίας του και τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η  ΓΓΙΦ  προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του συνεκτικού δικτύου Δομών  για την καταπολέμηση της βίας (24ωρη γραμμή SOS 15900, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας της ΓΓΙΦ σε όλη τη χώρα), συμπληρώνοντας ότι οι υπηρεσίες του δικτύου στηρίζονται και διευρύνονται σε περισσότερες ευάλωτες ομάδες γυναικών, ενώ ενισχύεται με τις υπηρεσίες της εργασιακής συμβουλευτικής σε άνεργες γυναίκες.
Με το πέρας της σύσκεψης η κα Κούβελα επισκέφθηκε μαζί με τα  στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου, το Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη των οργανισμών που βρίσκονται στο camp και να τους ενημερώσει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δικτύου Δομών της ΓΓΙΦ στις γυναίκες πρόσφυγες.08/09/2017: Στο κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα -Θήβας το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων

                                                     

Την Παρασκευή 08/09/2017, μετά απο πρόσκληση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Στερεάς Ελλάδας η κοινωνιολόγος του συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων Χαρούλα Κυριακάκη ,επισκέφτηκε το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα ,μαζί με την  την κα. Φανή Παπαθωμά, αναπληρώτρια πρόεδρο της επιτροπής, την κα. Μίνα Παπαναστασίου αναπληρώτρια μέλος της επιτροπής , την Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού κα. Λίνα Ευσταθίου-Σπανού και μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.
Η επίσκεψη, περιελάμβανε τόσο συνάντηση με τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης κ. Γεώργιο Μακρή, τις εργαζόμενες στην Κοινωνική του Υπηρεσία και στις υπηρεσίες του καταστήματος ,όσο και με  ομάδες  εγκλείστων γυναικών,καθώς και ξενάγηση στους χώρους του καταστήματος Κράτησης Γυναικών(σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας,  δημιουργικά εργαστήρια,  μαγειρεία,  ιατρεία , πτέρυγα με τις μωρομάνες).
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης,οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή  κ. Μακρή και εργαζόμενους/ες σε υπηρεσίες , για όλες τις δράσεις που υλοποιούνται στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα, από το Υπουργείο Παιδείας(Λειτουργία Δημοτικού Σχολείου για τις έγκλειστες,λειτουργία των ΣΔΕ,φοίτηση εγκλείστων γυναικών στο ΕΑΠ,) το Δήμο Θηβαίων, το ΚΕΘΕΑ ,τις εθελοντικές ομάδες, καθώς και για το πλαίσιο λειτουργίας  των αγροτικών φυλακών ,τα εγκαίνια των οποίων προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η επίσκεψη αυτή έγινε, στο πλαίσιο των δράσεων δικτύωσης του συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων , με φορείς και υπηρεσίες.
 


  (οι φωτογραφίες είναι απο συνεργάτη  της Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού)

04/09/2017: Στην γιορτή των προσφύγων Κουρμπάν Μπαιράμ  το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων
Το Κουρμπάν Μπαιράμ ή Ηντ Αλ-Αντχά, όπως είναι, ευρύτερα, γνωστό στον μουσουλμανικό κόσμο, είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες εορτές του Ισλάμ και θεωρείται η ιερότερη, καθώς εορτάζεται η προθυμία του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ.Την γιορτή αυτή γίορτασαν και οι πρόσφυγες του Κέντρου Ανοικτής φιλοξενίας Θήβας την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017.Με αφορμή  την εορτή αυτή  που συμβολίζει την θυσία και τη γενναιοδωρία σε φίλους, σε συγγενείς και σε όσους έχουν ανάγκη  και στο πλαίσιο της δικτύωσης με φορείς και υπηρεσίες,το  Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θήβας  με την κοινωνιολογό του Χαρούλα Κυριακάκη ,συμμετείχε  σε "μαγειρέματα" με πρωτοβουλία μελών της ΧΕΝ Θήβας  και με συμμετοχή γυναικών προσφύγων .

17/05/2017:  Ενημερωτική δράση σε μαθητές /τριες στο  5ο γυμνάσιο Θήβας απο  το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου ΘηβαίωνΣτις 17/05/2017   τα στελέχη του συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων συνεχίζοντας τις ενημερώσεις στα γυμνάσια ,βρέθηκαν στο 5ο Γυμνάσιο  Θήβας προκειμένου να υποστηρίξουν την θεματική ενότητα ¨'Εμφυλες Ταυτότητες"  που αφορά ενότητα της θεματικής  εβδομάδας  2017 ,του Υπουργείου Παιδείας.

Με  το μαθητικό κοινό     συζητήσαμε θέματα που αφορούν την ταυτότητα  του φύλου, τους παράγοντες που διαμορφώνουν το φύλο , τα έμφυλα στερεότυπα καθώς και για την έμφυλη βία και με τις μορφές που αυτή παρουσιάζεται.

Η ενημερωτική αυτή δράση συγκαταλέγεται στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων.

                                 12/05/2017:Ενημερωτική δράση σε μαθητές /τριες στο γυμνάσιο Βαγίων απο  το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου ΘηβαίωνΣτις 12/05/2017   τα στελέχη του συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων συνεχίζοντας τις ενημερώσεις στα γυμνάσια ,βρέθηκαν στο Γυμνάσιο Βαγίων  προκειμένου να υποστηρίξουν την θεματική ενότητα ¨'Εμφυλες Ταυτότητες"  που αφορά στην θεματική εβδομάδα του Υπουργείου Παιδείας.

Με  το μαθητικό κοινό     συζητήσαμε θέματα που αφορούν την ταυτότητα  του φύλου, τους παράγοντες που διαμορφώνουν το φύλο , τα έμφυλα στερεότυπα καθώς και για την έμφυλη βία και με τις μορφές που αυτή παρουσιάζεται.

Η ενημερωτική αυτή δράση συγκαταλέγεται στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων.
07/04/2017: Στο Γυμνάσιο Αντίκυρας το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων
Την Παρασκευή 07/04/2017 τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Θηβαίων, βρέθηκαν στην  ΔΕ Αντικύρων του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας -Αντίκυρας και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο προκειμένου να υποστηρίξουν την θεματική ενότητα "Έμφυλες Ταυτότητες" που αφορά την θεματική εβδομάδα στα Γυμνάσια του Υπουργείου Παιδείας.


Η ενημέρωση έγινε  σε 100 μαθητες όλων των τάξεων του γυμνασίου και αφορούσε τις  έννοιες του βιολογικού και κοινωνικού φύλου, στους παράγοντες διαμόρφωσης του φύλου καθώς και στην έμφυλη βία .

Τα Αντίκυρα απέχουν απο την Θήβα περίπου 1.15 λεπτά, ανήκουν στο νομό Βοιωτίας και στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, γεγονός που αποδεικνύει και την κάλυψη του Συμβουλευτικού Κέντρου όχι μόνο στα όρια του Δήμου Θηβαίων(φορέα Υλοποίησης) αλλά και ευρύτερα στο νομό και την ΠΕ Βοιωτίας.


Η ενημέρωση  αυτή, συγκαταλέγεται στις ενημερωτικές δράσεις  του Κέντρου .
                 

04/04/2017 : Στο εσπερινό Γυμνάσιο Θήβας το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων


Την Τρίτη 04/04/2017 το απόγευμα ,τα στελέχη του συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων συνεχίζοντας τις ενημερώσεις στα γυμνάσια ,βρέθηκαν στο εσπερινό λύκειο Θήβας(με τάξεις γυμνασίου) προκειμένου να υποστηρίξουν την θεματική ενότητα ¨'Εμφυλες Ταυτότητες"  που αφορά στην θεματική εβδομάδα του Υπουργείου Παιδείας.
Με  το διδακτικό προσωπικό και το μαθητικό κοινό    ,που αποτελούνταν τόσο απο ανήλικους όσο και απο ενήλικους μαθητές, συζητήσαμε θέματα που αφορούν την ταυτότητα  του φύλου, τους παράγοντες που διαμορφώνουν το φύλο , τα έμφυλα στερεότυπα καθώς και για την έμφυλη βία και με τις μορφές που αυτή παρουσιάζεται.
Η ενημερωτική αυτή δράση συγκαταλέγεται στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων.31/03/2017: Στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Θηβαίων

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Θήβας βρέθηκαν στο 2ο γυμνάσιο Θήβας  προκειμένου να υποστηρίξουν την ενότητα "Έμφυλες Ταυτότητες' , που αφορα στην θεμάτική εβδομάδα των γυμνάσιων ,σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Με 120 μαθητές και μαθήτριες απο την Α΄και την Β΄γυμνασίου ,είχαμε την ευκαιρία αν συζητήσουμε γύρω απο τις έννοιες του βιολογικού και κοινωνικού φύλου και πως αυτό διαμορφώνεται  καθώς  επίσης και τα στερεότυπα που υπήρχαν και υπάρχουν γύρω απο το φύλο.

Ευχαριστούμε τόσο  την διεύθυνση όσο και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου για την φιλοξενία και τη συνεργασία.
09/03/2017: Παρακολούθηση Της παράστασης RED X ,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων Της Γυναίκας

Στο θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού και στην παράσταση REDX , με την Πολύνα Γκιονάκη παραβρέθηκαν χθες Πέμπτη 9 Μαρτίου τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Για τα Δικαιώματα Των Γυναικών.

Στην πρόσκληση για να παρακολουθήσουμε μαζί την παράσταση, με το  ιδιαίτερο μήνυμα σχετικά με την κακοποίηση και τη βία κατα των γυναικών, ανταποκρίθηκαν 56 άτομα που γεμίσαμε το μικρό θεατράκι στο Γκάζι.

Η Πολύνα Γκιονάκη με την αξιόλογη ερμηνεία της, κατάφερε να αποδώσει επακριβώς τα συναισθήματα μιας γυναίκας που κακοποιείται "σαν ζώο " απο τον δυνάστη "θηριοδαμαστή της"!

Η εκδήλωση , συγκαταλέγεται στις δράσεις ευαισθητοποίησης  του Κέντρου σχετικά με την Βία κατά των Γυναικών και τα δικαιώματα της γυναίκας!!
21/02/2017: Workshop με μαθητές λυκείου για την έμφυλη  βία στο Συμβουλευτικό  Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων υποδέχτηκε σήμερα (21/02/2017) ομάδα 15 μαθητών της 2ας Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Θήβας μαζί με την  υπεύθυνη καθηγήτρια  τους Βάσω Χαρισιάδου. 

Στόχος της επίσκεψης των μαθητών, που συμμετέχουν σε σχολικά projects που αφορούν την βία, ήταν μέσω βιωματικών ασκήσεων να καταλάβουν καλύτερα την έννοια της βίας ,ποιοι παράγοντες οδηγούν τα άτομα να έχουν   βίαιες συμπεριφορές  στο σχολείο, στις συντροφικές σχέσεις και στην οικογένεια καθώς και  τους μύθους  που υπάρχουν σχετικά με τις πεποιθήσεις γύρω από την έμφυλη βία  .

Οι μαθητές,εκτός των άλλων, ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο σε Γυναίκες θύματα Βίας , ενώ πληροφορήθηκαν  και για τις υπηρεσίες που μπορούν οι ίδιοι οι έφηβοι να απευθύνονται προκειμένου να χειρίζονται τυχόν βίαιες καταστάσεις.

Τέλος , ενημερώσαμε τους μαθητές και την υπεύθυνη καθηγήτρια τους για τον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος» της ΓΓΙΦ και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης  και τους παροτρύναμε να λάβουν μέρος.

Η συνάντηση αυτή συγκαταλάγεται στις ενημερωτικές και επιμορφωτικές δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θήβας σε ομάδες πληθυσμού.

01/02/2017: Ολοκληρώθηκε  η ενημερωτική δράση για την "έμφυλη βία στην εφηβική ηλικία" στις λ.τ. Γυμνασίου Δομβραίνας απο τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ.Θηβαίων


Την Τετάρτη 01/02/2017 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση με τους μαθητές λυκείου του Γυμνασίου της ΔΕ Δομβραίνας Δήμου Θηβαίων με θέμα την "Σχολική Βία" όπου αναλύθηκε η έννοια της σχολικής βίας, οι  μορφές με τις οποίες παρουσιάζεται και οι συνέπειες που έχει  καθώς και τα χαρακτηριστικά των θυμάτων ,των θυτών και των θεατών ,που συμμετέχουν σε ένα "επεισόδιο" σχολικής βίας. 
Η νομικός του Συμβουλευτικού κέντρου Μαρία Μελετίου, που τυγχάνει να έχει εξειδίκευση  στην διαμεσολάβηση, εξήγησε  στα παιδιά την σχολική διαμεσολάβηση, θεσμό που έχει αναπτυχθεί σε πολλά σχολεία σε χώρες του εξωτερικού και σε κάποια σχολεία στην Ελλάδα ,για να μπορούν οι έφηβοι μαθητές να λύνουν τις διαφορές τους χωρίς την χρήση βίας.
Η ενημερωτική αυτή συζήτηση με τους μαθητές των Λ.Τ. Γυμνασίου Δομβραίνας έκλεισε , με  προβολή βίντεο με θέμα την σχολική βία  και με σχολιασμούς γύρω απο το θέμα. 
Ο κύκλος αυτών των συναντήσεων θα ολοκληρωθεί με την ενημέρωση τόσο του συλλογου γονέων και κηδεμόνων όσο και του διδακτικού προσωπικού ,σχετικά με την Ενδοοικογενειακή βία και την λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων ενώ ορίστηκε ήδη  ημερομηνία, για την ενημέρωση των μαθητών/τριών  όλων των  τάξεων του γυμνασίου Δοβραίνας , στο πλαίσιο της θεματικής Εβδομάδας που το Υπουργείο παιδείας έχει ορίσει με θέμα τις  "Έμφυλες ταυτότητες".


25/01/2017: Ενημερωτική δράση Του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δημου Θηβαίων στο Γυμνάσιο της Δοβραίνας


Την Τετάρτη  25 Ιανουαρίου 2017, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων , Κυριακάκη Χαρούλα (κοινωνιολόγος)και Μελετίου Μάρω (Νομικός) πραγματοποίησαν στους μαθητές των λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου της Δοβραίνας(τοπική κοινότητα του Δήμου Θηβαίων που απέχει περίπου 25 χμ από τη Θήβα) ενημερωτική δράση με θέμα "Βιολογικό και Κοινωνικό Φύλο,στερεότυπα Φύλου- Η φυλακή του Φύλου,Έμφυλη Βία", βασισμένη σε εγκεκριμένη άδεια ( Αρ.Πρωτ Φ13.1/127324/Δ2 01-08-16) του Υπουργείου Παιδείας ,στο σχέδιο δράσης "Έμφυλη Βία στην Εφηβική ηλικία" που είχε καταθέσει το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων.

Η Δράση αυτή θα ολοκληρωθεί στην δεύτερη συνάντηση που θα έχουν τα στελέχη του Κέντρου  με τους μαθητές με θέμα "Σχολική Βία, Σχολική Διαμεσολάβηση" και θα ακολουθήσει ενημέρωση στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα την Ενδοοικογενειακή βία".


Έτος 2017

27/11/2016: Ενημερωτική Δράση για την Βία Κατά των Γυναικών στην Τοπική Κοινότητα Υπάτου,ΔΕ Θήβας ,Δήμου Θηβαίων


Στην Τοπική Κοινότητα του Ύπατου της ΔΕ Θήβας του Δήμου Θηβαίων και συγκεκριμένα στο Ενοριακό Κέντρο , βρέθηκαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων  την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στο πλαίσιο ενημερωτικής συζήτησης .

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών(25 Νοεμβρίου), συζητήσαμε και αναλύσαμε το φαινόμενο της βίας ,τις μορφές που αυτή εκδηλώνεται,τις συνέπειες που έχει στο θύμα, το ισχύον νομικό καθεστώς  για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων,  καθώς και τις δομές υποστήριξης που υπάρχουν και πως αυτές λειτουργούν.
Στο τέλος ,προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους "The Noir Project" που στάθηκε αφορμή για περαιτέρω σχολιασμό και συζήτηση με αφορμή τόσο το θέμα της ταινίας όσο και τις εισηγήσεις που προηγήθηκαν.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την υποστήριξη τους τοπικούς φορείς και τον '' Υπάτιο", σύλλογο γυναικών .
Η  εκδήλωση συγκαταλέγεται στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού  σε θέματα βίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών 
(25 Νοεμβρίου).

25/11/2016: Ενημερωτική Συζήτηση στο  ΤΕΙ Στερεάς-Παράρτημα Θήβας για την "Συντροφική Βία"  από  τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου ΘηβαίωνΠραγματοποιήθηκε εχθές 24/11 η ενημερωτική συζήτηση για την "Συντροφική Βία " στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας παράρτημα Θήβας από την κοινωνιολόγο και τη νομικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων.
Κατά  την διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκαν απο την Κοινωνιολόγο του Κέντρου  οι μορφές της συντροφικής Βίας ,οι συνέπειες απο την άσκηση της,τα  στερεότυπα των δύο φύλων και πως αυτά επηρεάζουν τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες καθώς και οι δομές στήριξης που υπάρχουν για την υποστήριξη των θυμάτων βίας και των παιδιών τους.
Η νομικός του Κέντρου ανέφερε τα προειδοποιητικά σημάδια που καταδεικνύουν  μια βίαιη συντροφική σχέση ,ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους το θύμα μπορεί να προετοιμάσει την φυγή του από το βίαιο  συντροφικό περιβάλλον ,τα δικαιώματα που  έχει παίρνοντας μια  τέτοια απόφαση ενώ ανέφερε και τους νόμους που τηρούνται όταν κάποια/ος αναφέρει μία κακοποίηση.
Η ενημερωτική συζήτηση έκλεισε με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους  "The Noir Project".
Ευχαριστούμε την διεύθυνση ,το διδακτικό προσωπικό του ιδρύματος καθώς και τους φοιτητές που συμμετείχαν στην ενημέρωση αυτή.
Η συζήτηση συγκαταλέγεται στις  δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών.


25/11/2016: Συνέντευξη των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών (25 Νοέμβρη) η Κοινωνιολόγος Χαρούλα Κυριακάκη και η Νομικός Μαρία Μελετίου ,στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων παραχώρησαν συνέντευξη σε ηλεκτρονικό site (http://www.e-sterea.gr/ ) για την λειτουργία και τις υπηρεσίες του Κέντρου.Η παραπάνω ενημερωτική δράση συγκαταλέγεται στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών(25 Νοεμβρίου).Ευχαριστούμε το site www.e-sterea.gr για την φιλοξενία!!!

20/11/2016: Ενημερωτική Δράση για την Βία Κατά των Γυναικών στην Τοπική Κοινότητα Δομβραίνας,ΔΕ Θίσβης ,Δήμου Θηβαίων

Στην Τοπική Κοινότητα της Δομβραίνας της ΔΕ Θίσβης  του Δήμου Θηβαίων βρέθηκαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων  την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στο πλαίσιο ενημερωτικής συζήτησης για την Βία Κατά των Γυναικών με την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Αναλύθηκε  το φαινόμενο της Βίας κατά των Γυναικών . τις μορφές άσκησης της βίας ,τις συνέπειες που έχει η άσκηση της βίας στις γυναίκες καθώς και το νομικό πλαίσιο που ισχύει για την Ενδο-οικογενειακή Βία ενώ τις πληροφορήσαμε για  το δίκτυο  Δομών  Υποστήριξης Σε Γυναίκες Θύματα Βίας και τα  Παιδιά τους.
Η  εκδήλωση συγκαταλέγεται στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού  σε θέματα βίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών 
(25 Νοεμβρίου).
18/11/2016:Ενημερωτική συνάντηση των στελεχών του Κέντρου με ομάδα Ινδών Γυναικών

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 υποδεχτήκαμε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας τμήμα Αλλοδαπών γυναικών(ινδικής υπηκοότητας) από περσινό Τμήμα Εκμάθησης Ελληνικών του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης.

Συνοδευόμενες από την δασκάλα τους , ήρθαν στο Κέντρο στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα δικαιωμάτων ,ισότητας και ένταξης τους στην τοπική κοινωνία.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι μεταξύ άλλων η θέση της γυναίκας στην Ινδία, η σχέση των γυναικών με τους συζύγους τους καθώς και   θέματα που αφορούν την κουλτούρα των Ινδών Γυναικών και έχουν να κάνουν με τα έθιμά τους, τις παραδόσεις τους και τα πιστεύω τους σε  τομείς της καθημερινότητας τους (συμβίωση με τους συζύγους, παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά τους, αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού κλπ)

Πληροφορήσαμε για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Συμβουλευτικό Κέντρο, σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου καταγωγής,μορφωτικού επιπέδου και κουλτούρας καθώς και για την  λειτουργία των άλλων κοινωνικών δομών του Δήμου Θηβαίων όπως το κοινωνικό φροντιστήριο , το Κοινωνικό παντοπωλείο κλπ.

Η ενημερωτική αυτή συνάντηση, συγκαταλέγεται στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών (25 Νοέμβρίου).
                                               "βία κατά των γυναικών" στα ινδικά

16/09/2016: Παροχή έντυπου ενημερωτικού υλικού του Κέντρου σε συνεργαζόμενους φορείς 

Η δικτύωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων με  κοινωνικές υποστηρικτικές υπηρεσίες ,δομές και φορείς,  από την αρχή λειτουργίας του Κέντρου ,τόσο  σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο έχει συντελέσει, τόσο στην καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση των εξατομικευμένων αναγκών κάθε γυναίκας που επισκέπτεται το Κέντρο και  αφορούν την κοινωνική στήριξη (πρόνοια, Κοινωνικό Παντοπωλείο, ),την απασχόληση(ΟΑΕΔ, ΚΕΚ, συλλόγους),την εκπαίδευση  (Σχολεία, ΚΔΒΜ, ΙΕΚ), την υγεία (Νοσοκομεία, ΒΣΣ, Κέντρα υγείας,Κέντρα Ψυχικής Υγείας),την ασφάλεια (Εισαγγελία,Αστυνομικές διευθύνσεις, Ξενώνες Φιλοξενίας ) κλπ,  όσο και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού ,των διακρίσεων και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ίδιων και των παιδιών τους.

Στο πλαίσιο της δικτύωσης και της συνεργασίας  του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων  στάλθηκε  έντυπο υλικό σε κοινωνικές υπηρεσίες , δομές, οργανισμούς,συλλόγους κλπ (ενημερωτικό σημείωμα για τις υπηρεσίες και την λειτουργία του Κέντρου,τρίπτυχα ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες)  με τους οποίους συνεργάζεται το Κέντρο και σε νέους φορείς για πληροφόρηση και ενημέρωση. 


13/09/2016:Εγκρίθηκε  σχέδιο παρέμβασης του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων για τα λύκεια του Ν. Βοιωτίας ,απο το Υπουργείο Παιδείας


Με το υπ ΄αριθμό Πρωτ. εισερχόμενο έγγραφο Φ13.1/127324/Δ2 του Υπουργείο Παιδείας δόθηκε η έγκριση σε σχέδιο παρέμβασης και ενημέρωσης στα Λύκεια του Νομού Βοιωτίας  για το σχολικό έτος 2016-2017 που είχαν καταθέσει τα στελέχη  του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών  με θέμα "Η έμφυλη Βία στην εφηβεία".

Οι παρεμβάσεις θα έχουν δυο σκέλη:α)των μαθητών και β)των ενηλίκων.
Μεθοδολογικά  το σχέδιο που αφορά τους μαθητές θα υλοποιηθεί με την συμμετοχή τους σε ομάδες βιωματικού χαρακτήρα όπου θα τους δοθεί η δυνατότητα μέσω των κατάλληλων βιωματικών δραστηριοτήτων να διαπραγματευτούν ζητήματα όπως:τις αντιλήψεις για την ταυτότητα του φύλου, την διαφορετικότητα, την επικοινωνία, την βία και τον εκφοβισμό καθώς επίσης και την διαχείριση εκτάκτων περιστατικών βίας μέσω της διαμεσολάβησης.

Για τους ενήλικες (εκπαιδευτικούς- γονείς/κηδεμόνες) έχει προταθεί τόσο η συμμετοχή τους σε ομάδες βιωματικού χαρακτήρα .όσο και προβολή ταινίας μικρού μήκους με σκοπό να μπορέσουν να κατανοήσουν την έννοια και τις μορφές της ενδοοικογενειακής βίας, να μπορέσουν να αναγνωρίζουν την βία στις διαπροσωπικές σχέσεις και τις συνέπειες καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας. 

Οι παρεμβάσεις στα λύκεια του νομού Βοιωτίας θα γίνουν σε συνεργασία με την διεύθυνση της 
Β' βάθμιας Εκπαίδευσης του  νομού Βοιωτίας, τους σχολικούς συμβούλους,καθώς και με  τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των Λυκείων που θα δηλώσουν συμμετοχή  και αφορούν το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο 2016 έως τον Φλεβάρη 2017.


16-17/03/2016: Συζήτηση ενημέρωση στα ΚΑΠΗ Θήβας -  Δ.Ε. Βαγίων απο τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Με την συμμετοχή των μελών των ΚΑΠΗ  Θήβας και της Δημοτικής Ενότητας Βαγίων, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 16/03/2016 και την Πέμπτη 17/03/2016 ,οι δυο προγραμματισμένες συζητήσεις - ενημερώσεις από την Κοινωνιολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου Χαρούλα Κυριακάκη.
Η ενημέρωση άρχισε με τον θεσμό της οικογένειας  και πως αυτός διαμορφώθηκε με το πέρασμα του χρόνου ,έως την μορφή που έχει λάβει σήμερα ενώ στην συνέχεια αναφερθήκαμε στην Τρίτη ηλικία , στον ρόλο των ηλικιωμένων στην σύγχρονη οικογένεια, στα χαρακτηριστικά, στις ανάγκες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τέλος ,αναφέρθηκαν, οι μορφές κακοποίησης που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, τα χαρακτηριστικά των ατόμων της τρίτης ηλικίας που πέφτουν θύματα κακοποίησης και των θυτών, οι δομές στήριξης που υπάρχουν για αναφορές  φαινομένων κακοποίησης τόσο προς ηλικιωμένους όσο και προς τρίτους, ενώ τελείωσε η ενημέρωση με προβολή ταινίας  μικρού μήκους.
Οι παρευρισκόμενοι/ες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση και συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση που προέκυψε ,με ερωτήσεις προς τα στελέχη του Κέντρου, ενώ ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το μέλλον ,με κάποια άλλη θεματική συζήτηση.09/03/2016: Εκδήλωση της ΧΕΝ Θήβας με την συμμετοχή με ομιλία της Νομικού του Κέντρου.

Πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη εκδήλωση της ΧΕΝ Θήβας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων Κου Σπύρου Νικολάου, ο οποίος απεύθυνε και ένα σύντομο χαιρετισμό.
Μετά από πρόσκληση της προέδρου και των μελών της ΧΕΝ Θήβας , η νομικός του Κέντρου και μέλος της  ΧΕΝ Ελλάδος, Μάρω Μελετίου ,ήταν η κύρια ομιλήτρια με θέμα : "Φεμινισμός - Κοινωνικές σχέσεις στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης". 
Στην συνέχεια της εκδήλωσης,η ηθοποιός Τένια Τζιμέα  με το θεατρικό μονόπρακτο "Κλυταιμνήστρα ή το Έγκλημα¨",  της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ έδωσε το δικό της στίγμα στην όλη εκδήλωση.
Η  "Κλυταιμνηστρα ή το Έγκλημα" ανήκει στον κύκλο ποιητικών μονολόγων με γενικό τίτλο "Οι φωτιές" της Μαργκέριτ Γιουρσενάρ τα οποία γράφτηκαν εμπνευσμένα από πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας. Η Γιουρσενάρ δεν παρουσιάζει την ηρωίδα του Σοφοκλή ως μια άπιστη γυναίκα που φτάνει στο έγκλημα αλλά σαν μια ερωτευμένη γυναίκα που βιώνει την εγκατάλειψη και την προδοσία. Μέσα από τα λεγόμενα της ξαναγράφεται ο πόλεμος της Τροίας ,αλλά και η δική της ιστορία έρωτα και ρομάντζου.
Το έργο είναι ένας απολογητικός μονόλογος της Κλυταιμνήστρας,προς τους δικαστές Σε αυτό η Κλυταιμνήστρα απολογείται για τον φόνο του Αγαμέμνονα, ξετυλίγοντας το κουβάρι της ζωής της, αφηγούμενη τα γεγονότα που την οδήγησαν στο έγκλημά της υπό ένα «φως» διαφορετικό, πιο ανθρώπινο και γυναικείο. Η απολογία της  στηρίζεται στο τρίπτυχο « γυναίκα, μητέρα, ερωμένη» μέσα από την διαρκή πάλη της ενάντια στην πατριαρχία.
Μια πολύ όμορφη ,πραγματικά εκδήλωση....
08/03/2016: Επίσκεψη των Στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας

   
 Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας ,αποφασίσαμε εφέτος για την ημέρα αυτή , να βρεθούμε δίπλα σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα του πληθυσμού και συγκεκριμένα στις έγκλειστες Γυναίκες στο Κατάστημα Κράτησης Ελαιώνα Θήβας.
Μετά από πρωτοβουλία των στελεχών του Κέντρου και το κάλεσμα για συγκέντρωση προϊόντων ,συγκεντρώθηκαν 10 κούτες από προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης(ρούχα γυναικεία και παιδικά, είδη καθαριότητας, παιχνίδια, είδη ιματισμού, είδη ατομικής υγιεινής για τα παιδιά και τις γυναίκες κα) τα οποία ταξινομήθηκαν και παραδόθηκαν στην κοινωνική υπηρεσία του Καταστήματος Κράτησης Ελαιώνα Θήβας.
     
Συνοδευόμενες από τον Δήμαρχο κο Σπύρο Νικολάου, απο τον αντιδήμαρχο κο Σπύρο Κίτσο , από την πρόεδρο και μέλη της ΧΕΝ Θήβας καθώς και από την δημοτική σύμβουλο και πρόεδρο της ΤΚ Ελαιώνα, όπου βρίσκεται και το κατάστημα Κράτησης,είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από την διεύθυνση και την κοινωνική υπηρεσία σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας του Καταστήματος κράτησης (απασχόληση κρατουμένων -μειώσεις ποινών., για την χώρα προέλευσης των κρατουμένων γυναικών και τις ποινές που τους έχουν επιβάλλει ανάλογα με τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει κλπ) . 

Μας έγινε ξενάγηση στους χώρους του κασταστήματος κράτησης από την κοινωνική λειτουργό του καταστήματος κράτησης, ενώ συνομιλήσαμε με τον διευθυντή και εκπαιδευτικό του ΣΔΕ (που λειτουργεί μέσα στον χώρο του Καταστήματος Κράτησης) σχετικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα που λειτουργούν και τις ανάγκες που υπάρχουν στο θέμα της εκπαίδευσης των έγκλειστων γυναικών.
Επίσης ,συζητήσαμε το ενδεχόμενο ευρύτερης συνεργασίας του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης με το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας, σε πλαίσιο που θα συζητηθεί μετά την ένταξη των Δομών στο Νέο ΕΣΠΑ, ενώ φεύγοντας  ανανεώσαμε το ραντεβού μας σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
           
12/2015:Επίσκεψη μαθητών/τριών  Λυκείου στο ΚέντροΕπίσκεψη δεχτήκαμε  από  τμήμα της Α' Λυκείου του 1ου  Γενικού Λυκείου Θήβας όπου τα παιδιά μαζί με την καθηγήτρια τους κα Βάσω Χαρισιάδου θέλησαν να μάθουν πληροφορίες για την λειτουργία του Κέντρου και τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες που είχαν, για το θέμα της Ενδοοικογενειακής κυρίως Βίας . Ρώτησαν την εμπειρία μας από  τα περιστατικά που έχει διαχειριστεί το Κέντρο στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του, για την εικόνα του θύτη και του θύματος, τις επιπτώσεις που έχει η βία μέσα στην οικογένεια σε όλα τα μέλη και τι θα μπορούσαν εκείνα να κάνουν ως παιδιά όταν αντιληφθούν περιστατικά βίαια τόσο στο άμεσο όσο και στο έμμεσο περιβάλλον τους.
Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά και  για τον λόγο αυτό ανανεώσαμε το ραντεβού μας για αμέσως μετά τις γιορτές προκειμένου να γίνει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του θέματος.


28/11/2015:Συμμετοχή των στελεχών του Κέντρου σε ημερίδα της ΧΕΝ Θήβας 
Χθες Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θήβας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωσή μας για την βία κατά των γυναικών και παρουσιάστηκε το μονόπρακτο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Γράμμα στον Ορέστη".
Ευχαριστούμε τις κυρίες Χαρά Κυριακάκη και Μάρω Μελετίου από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων, για τις εξαιρετικές και κατατοπιστικές ομιλίες-αναλύσεις των θεμάτων τους.
Στη συνέχεια η ηθοποιός Τένια Τζιμέα παρουσίασε μέσα από το μονόπρακτο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον δικό της μοναδικό τρόπο, μία άλλη Κλυταιμνήστρα και το θέμα ...ήρθε κι έδεσε!
Το κείμενο το χαρακτηρίζει ένας διακριτικός φεμινιστικός τόνος, είναι γεμάτο τρυφερότητα και κατανόηση για μια αφόρητα καταπιεσμένη και εξουθενωμένη γυναίκα, από έναν βίαιο, χυδαίο, εγωιστή αφέντη σύζυγο, τον Αγαμέμνονα.
Την κυρία Τζιμέα, που κυριολεκτικά μάγεψε το κοινό, ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική συμμετοχή της στην εκδήλωσή μας και ελπίζουμε να συνεργαστούμε μαζί της και στο μέλλον.
Θερμά ευχαριστούμε και το καταπληκτικό κοινό μας!


25/11/2015:Προβολές Ταινιών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών από το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

Πραγματοποιήθηκαν εχθές Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών, οι προβολές των ταινιών "Τhe Noir Project" και  "Excision" στο Συνεδριακό Κέντρο ΔΗΚΕΘ Αίθουσα Αρμονία . Το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις δύο ταινίες που αναφέρονταν σε θέματα βίας κατά των γυναικών, ενώ στο τέλος έγινε συζήτηση σχετικά με τις δομές υποστήριξης γυναικών θυμάτων Βίας.
Ευχαριστούμε την ActionAid Hellas και την παραγωγή Indigo view για την παραχώρηση της ταινίας - ντοκιμαντέρ "Excision"


19/11/2015-24/11/2015: Δράση ευαισθητοποίησης  στα  παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Θηβαίων από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Θηβαίων
Την Πέμπτη 19 ΝOV και Σήμερα Παρ 20 NOV 2015 η Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων επισκέφθηκε τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θηβαίων.
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού ( 20NOV) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης Της Βίας Κατά των Γυναικών (25NOV) μίλησε στα παιδιά για τα δικαιώματα τους, διαβάσανε μαζί το Βιβλίο "Τα Χέρια Δεν Είναι για να Δέρνουμε ...", απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο και φτιάξανε ένα κολάζ με τα πράγματα που κάνουμε με τα χέρια.
10/2015:Συμμετοχή  του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στην εκστρατεία  του Δήμου Θηβαίων για την Πρόληψη Κατά του Καρκίνου του Μαστού.Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, ο Δήμος Θηβαίων, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, στηρίζει και συμμετέχει την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Για τις ανάγκες της εκστρατείας του Δήμου Θηβαίων, δημιουργήθηκε ένα ερασιτεχνικό βίντεο με φωτογραφίες, μέσω του οποίου δημοτικοί υπάλληλοι και αιρετοί περνούν μηνύματα στήριξης, αλληλεγγύης και ελπίδας. 

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή : τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας & Βοήθεια στο Σπίτι), το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δ.Θηβαίων, τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Θηβαίων και το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας.
 

  
               
                

                             

                             

              

           

30/10/2015:Συμμετοχή των στελεχών του Κέντρου στην συνάντηση εργασίας με θέμα:Το Κοινωνικό Ποτραίτο της Βοιωτίας όπως διαμορφώνεται σήμερα"

                                                   26/10/2015: Συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Θηβαίων στην 1η Συνάντηση Γονέων των Δημοτικών Παιδικών  Σταθμών Θήβας


Κατόπιν πρόσκλησης της διευθύντριας των Παιδικών σταθμών και των ΚΑΠΗ του Δήμου Θηβαίων η Κοινωνιολόγος και η Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων παραβρεθήκαμε στην 1 η συνάντηση Γονέων των Παιδιών του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Θήβας και Βαγίων . 

Τα Θέματα στα οποία  αναφερθήκαμε σε αυτή την δίωρη συνάντηση, ήταν τόσο σχετικά με την Λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων όσο  για  τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο και ποιες γυναίκες μπορούν να απευθυνθούν.Επίσης έγινε και ένας μικρός απολογισμός λειτουργίας του Κέντρου στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του.

Η ψυχολόγος του Κέντρου ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να διαχειριστούν την συμπεριφορά των παιδιών τους για μια  ομαλή μετάβασή προς τον παιδικό σταθμό , πως οριοθετούμε την συμπεριφορά των παιδιών και την αποτελεσματικότητα της τιμωρίας στα παιδιά.  


06/03/2015:Ενημερωτική Συζήτηση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

 
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 06/03/2015 η εκδήλωση που οργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων Βίας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας - Παιδείας -Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Θηβαίων  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων των Γυναικών ,με την υποστήριξη του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Θήβας.
 Στην εκδήλωση , ο Δήμαρχος Θηβαίων απεύθυνε χαιρετισμό ανάλογο της Παγκόσμιας ημέρας, προβλήθηκαν σποτάκια της ΓΓΙΦ για την ισότητα των φύλων και τις υποστηρικτικές δομές που λειτουργούν για τις γυναίκες θύματα Βίας ,ενώ η ψυχολόγος του Κέντρου, έκανε μια σύντομη αναφορά για τους τρόπους που  διαχειρίζεται το Κέντρο ένα αίτημα .
Επίσης, ο  οικογενειακός ιατρός κος Μουλκιώτης Νικόλαος μέσω της ομιλίας του, επισήμανε την αναγκαιότητα της πρόληψης μέσω των εξετάσεων για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών καθώς και τις εξετάσεις που πρέπει να κάνει μια γυναίκα ανάλογα με την ηλικία που αυτή έχει. Τέλος , σε συνεργασία με τον αθλητικό όμιλο Παγκράτη, ο δάσκαλος του γυμναστηρίου, μίλησε για την γυναικεία Αυτοάμυνα και την χρησιμότητα της ενώ 2 μέλη του γυμναστηρίου  έκαναν επίδειξη  γυναικείας αυτοάμυνας με συμμετοχή, και γυναικών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση –συζήτηση .

Τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων θα ήθελαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους ,στον Γενικό Ιατρό Κο Μουλκιώτη Νικόλαο, στον Αθλητικό Όμιλο Παγκράτη και ειδικότερα στον δάσκαλο Μανόλη Σταματέλλο και στα μέλη του Γυμναστηρίου, στις εκπροσώπους της ΧΕΝ Θήβας καθώς και σε όλους όσους παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση.


02/02/2015:Συζήτηση ομιλία των στελεχών του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης
στον ι.ν Αγίας Τριάδος Βαγίων -Υπαπαντή του Χριστού

                                                                             


Εν όψει της εορτής της Υπαπαντής του Χριστού , η νομικός και η κοινωνιολόγος του Κέντρου βρέθηκαν την Δευτέρα το απόγευμα στα Βάγια (ΔΕ Θήβας) έπειτα από πρόσκληση του ιερέα του ναού της Αγίας Τριάδας, αρχιμανδρίτη  Πολύκάρπου Καραμαρούδη. Τα στελέχη του Κέντρου, έκαναν μια ανάλυση σχετικά με την γυναίκα σήμερα, τους πολλαπλούς ρόλους που έχουν οι γυναίκες στην σημερινή κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα χαρακτηριστικά των κακοποιημένων γυναικών(μέσω των περιπτώσεων γυναικών που έχουν λάβει υπηρεσίες από τα στελέχη του Κέντρου), ενώ έγινε και   ενημέρωση για την λειτουργία  του Κέντρου στον Δήμο της Θήβας και τις υπηρεσίες που αυτό προσφέρει δωρεάν στις γυναίκες θύματα βίας.Έτος 2015

30/11/2014:Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
                     

24/11/2014:Συνέντευξη της Κοινωνιολόγου του Κέντρου στο Ρ/Σ Σείριος fm

Ακούστε την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

23/11/2014:Συμμετοχή του Κέντρου στην Ημερίδα "Ούτε ένα λεπτό παραπάνω" για την Βία Κατά των Γυναικών, στην "Εστία Μητέρας" -Λιβαδεια

Πραγματοποιήθηκε στην Λιβαδειά η Ημερίδα με τίτλο :"Ούτε ένα λεπτό παραπάνω" για την Βία κατά των γυναικών, στην αίθουσα του ιδρύματός Εστία Μητέρας στην Λιβαδειά, εν όψει της 25ης Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών).

Στην Ημερίδα συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Κα Καραλή Ελένη- Ψυχολόγος-Επιστημονικά υπεύθυνη στο ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς, η Κα Έλλη Στάμου -Ψυχολόγος στο Χαμόγελο του Παιδιού Χαλκίδας,η Κα Χαρούλα Κυριακάκη-Κοινωνιολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου 
Θηβαίων και η Κα Μελετίου Μαρία- Νομικός του Κέντρου. 


Στην ημερίδα συζητήθηκαν οι μορφές της γυναικείας κακοποίησης , οι επιπτώσεις που έχει η ενδό-οικογενειακή βία στα παιδιά, οι δομές υποστήριξης των γυναικών θυμάτων Βίας και τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα που αποφασίζει να καταγγείλει ένα περιστατικό Βίας, καθώς και το νομικό πλαίσιο που ισχύει για τις περιπτώσεις Ενδοοικογενειακής Βίας.


22/11/2014:Πεζοπορία στην Θήβα,εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας των Γυναικών 

                                             28/06/2014:Συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας στην Εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων Ν.ΒοιωτίαςΤο συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων Θα συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν.Βοιωτίας "Πρόταση Ζωής",με ενημερωτικό περίπτερο στην Κεντρική πλατεία της Θήβας προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον γενικό πληθυσμό για την λειτουργία του Κέντρου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.
Στην Εκδήλωση θα συμμετέχουν σύλλογοι της Θήβας και άλλοι φορείς όπου θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα και θα πραγματοποιηθούν  δρώμενα εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των ναρκωτικών.

17/06/2014:Ενημερωτική Εκδήλωση στον χώρο του ΚΑΠΗ της ΔΕ Βαγίων με θέμα "Ενδοοικογενειακή Βία και Τρόποι Αντιμετώπισης και Διαχείρισης"Πραγματοποιήθηκε εχθές στην δημοτική ενότητα Βαγίων του Δήμου Θηβαίων ,στο χώρο που στεγάζεται το ΚΑΠΗ, η προγραμματισμένη συζήτηση σε μέλη των γυναικείων συλλόγων, με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία:τρόποι αντιμετώπισης και διαχείρησης».
 Στην συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, μίλησε η κοινωνιολόγος για το Κέντρο,τις παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικά για την έννοια των δομών αυτών ,η ψυχολόγος του Κέντρου αναφέρθηκε στον Κύκλο της Βίας και τις επιπτώσεις που έχει στο θύμα ενδοοικογενειακής βίας η χρήση οποιασδήποτε μορφής βίας  και η νομικός του Κέντρου έκανε εκτενή αναφορά τόσο στους νόμους που ισχύουν σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία όσο και  στους τρόπους που μια γυναίκα πρέπει να διαχειριστεί ένα τέτοιο γεγονός  και να την καλύπτει νομικά.

Απαντήθηκαν πολλές απορίες των παρευρισκομένων γυναικών σχετικά με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και ορίστηκε νέο ραντεβού για το Φθινόπωρο για νέες δράσεις με τις γυναίκες των συλλόγων  και με άλλους φορείς.Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κοινωνική λειτουργό του ΚΑΠΗ Βαγίων κα Τσέλλου Αναστασία, τόσο για την φιλοξενία, όσο και  για την συνεισφορά της προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενημέρωση αυτή.12/03/2014:Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- Τηλεοπτικό Σποτ του Κέντρου
                                                 


Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου ) και στα πλαίσια της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού σε θέματα βίας ,το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων δημιούργησε τηλεοπτικό σποτ το οποίο θα μεταδίδεται  από τα περιφερειακά κανάλια ΕΝΑ  Κεντρικής Ελλάδας και Star Κεντρικής Ελλάδας για ένα μήνα. 
06/03/2014: Ενημερωτική Συνάντηση ΟΚΑΝΑ Λιβαδειάς με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων


Τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων, Πρόνοια και Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, καθώς επίσης και το παράρτημα στη Θήβα του «Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Βοιωτίας», επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΟΚΑΝΑ Λιβαδειάς την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 .

H επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης, της καλής συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των κοινωνικών δομών του νομού Βοιωτίας για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος των  ναρκωτικών ουσιών και την ανάπτυξη των προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών.  


05/02/2014 :Δικτύωση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών με τους Κοινωνικούς Φορείς και Υπηρεσίες του Δήμου Θηβαιών
Στο πλαίσιο γνωριμίας, δικτύωσης και μελλοντικής συνεργασίας  του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων με τις  κοινωνικές  υπηρεσίες  του Δήμου, 
θεωρείται αναγκαία μια συνάντηση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και των  κοινωνικών δομών  του.
Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι, να συζητηθούν αναλυτικά οι προσφερόμενες υπηρεσίες κάθε υπηρεσίας και δομής, ο κανονισμός λειτουργίας τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, 
καθώς επίσης και το πλάνο για μελλοντική συνεργασία και συμμετοχή σε κοινές δράσεις.


Στην συνάντηση πήραν  μέρος οι κοινωνικές υπηρεσίες/δομές:
 1. Βοήθεια στο Σπίτι(5 Δομές)
 2. "Πρόταση Ζωής"-Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχικής Υγείας
 3. Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων
 4. Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΚΑΠΗ(Θήβας-Βαγίων)
 5. Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας
 6. Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας ΔΘ
Έτος 2014
07/12/2013 : Ημερίδα στη Θήβα με θέμα “Βία κατά των γυναικών” 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με τη ΧΕΝ Θήβας, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Εισηγήτριες της ημερίδας ήταν η κα. Στέλλα Κατσαβού, στέλεχος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., που μίλησε για το κοινωνικό φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, η κα. Κλημή Πυρένηψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής, η οποία ανέλυσε τις μορφές βίας, τους τρόπους αντιμετώπισής τους και την μέχρι σήμερα πορεία του έργου που παρέχει το Κέντρο και η κα. Μάρω Μελετίου, Δικηγόρος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΧΕΝ Ελλάδος και εκπρόσωπος της ΧΕΝ Θήβας στο Πανελλήνιο Συμβούλιο ΧΕΝ, που μίλησε για το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των μορφών βίας κατά των γυναικών και τη Διεθνή Σύμβαση για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων σε βάρος αυτών.25/09/ 2013:Εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου ΘηβαίωνΈτος 2013