... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ανακοίνωση του ΚΕΘΙ για την τελετή βράβευσης σε μαθητικό διαγωνισμό

 



Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) διοργανώνει την Παρασκευή 04.10.2024 και ώρα 11:00 πμ τελετή βράβευσης των 5 συμμετοχών στον Μαθητικό Διαγωνισμό: «Ένα σχολείο χωρίς έμφυλη βία».

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα) και απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών σε θέματα έμφυλης βίας, διακρίσεων και ισότητας των φύλων».

Το ΚΕΘΙ, μέσω συντονισμένων δράσεων ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στοχεύει στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, σεξισμού και διακριτικής μεταχείρισης, αποβλέποντας στην ενδυνάμωση των μαθητών και των μαθητριών, προκειμένου να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις αποδεκτές ή μη συμπεριφορές, καθώς και να ζητούν υποστήριξη, όποτε κρίνουν ότι αυτό είναι απαραίτητο.


https://www.kethi.gr/nea/anakoinosi-kethi-gia-tin-teleti-brabeysis-se-mathitiko-diagonismo

Δεν υπάρχουν σχόλια: