... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Συνεκτίμηση της διάστασης του φύλου στον προϋπολογισμό της ΕΕ: καιρός τα λόγια να γίνουν πράξη

 



Η ΕΕ έχει από μακρού ταχθεί υπέρ της ισότητας των φύλων. Ωστόσο, ελάχιστα έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη συνεκτίμηση της διάστασης του φύλου, ήτοι για τη συστηματική και ενεργό προώθηση της ισότητας των φύλων κατά τη χάραξη πολιτικών και την εκτέλεση του προϋπολογισμού της ΕΕ. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύθηκε σήμερα, ορισμένα αναγκαία προαπαιτούμενα εξακολουθούν να μην υπάρχουν. 

Η ιδέα πίσω από τη συνεκτίμηση της διάστασης του φύλου είναι απλή: το φύλο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε όλα τα στάδια και σε όλους τους τομείς χάραξης και υλοποίησης πολιτικής.Όταν μιλάμε για ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στον προϋπολογισμό, δεν εννοούμε μόνο τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που αφορούν την ισότητα των φύλων. Εννοούμε την κατανόηση του αντικτύπου που μπορεί να έχουν στους στόχους περί ισότητας οι αποφάσεις που αφορούν τον προϋπολογισμό και τις διάφορες πολιτικές, καθώς και την αξιοποίηση των σχετικών πληροφοριών, προκειμένου, σε περίπτωση ανισοτήτων, να γίνουν αναπροσαρμογές μέσω αλλαγών στις δημόσιες δαπάνες και έσοδα.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: