... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

LIVING WITH DEPRESSION Όταν η κάμερα καταγράφει το 24ωρο μιας νεαρής κοπέλας με κατάθλιψη





Η κατάθλιψη είναι μία παρεξηγημένη νόσος. Χρησιμοποιείται πολύ εύκολα, ως ορισμός, για να περιγράψει οποιαδήποτε ψυχοσυναισθηματική κατάσταση, που περιλαμβάνει το αίσθημα του ψυχολογικού πόνου. Παρ'όλα αυτά η πραγματική νόσος της κατάθλιψης δεν είναι κάτι περιστασιακό. Είναι μια βαριά κατάσταση που ξεφεύγει από τον έλεγχο του ασθενούς.
Η φωτογράφος Katarzyna Napiórkowska δημιούργησε ένα πολύ ωραίο βίντεο, που περιγράφει τις σκέψεις και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου με κατάθλιψη. Σκοπό έχει να δείξει στον κόσμο ότι η κατάθλιψη, δεν έχει καμία σχέση με την περιστασιακή θλίψη. Όπως λέει η ίδια η δημιουργός της ταινίας: “η κατάθλιψη δεν είναι κάτι που κάποιος επιλέγει να έχει και του συμβαίνει όταν κάθεται μόνος του ακούγοντας λυπητερή μουσική. Η αλήθεια είναι, ότι η κατάθλιψη είναι πολύ πέρα από τον έλεγχό σου.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: