... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Εικόνες: Μητέρα από τη Σιγκαπούρη φωτογραφήθηκε να θηλάζει σε δημόσιους χώρους

Εικόνες: Μητέρα από τη Σιγκαπούρη φωτογραφήθηκε να θηλάζει σε δημόσιους χώρους

Αφού η εταιρεία στην οποία εργάζεται η Όντρα της απαγόρευσε να θηλάσει το μωρό της εντός του κτιρίου, η ίδια αποφάσισε να φωτογραφηθεί δημοσίως θηλάζοντας το αγοράκι της στη μέση του δρόμου. Με τον τρόπο αυτό η Όντρα, μητέρα τριών παιδιών, εξέφρασε την δυσφορία της για το ότι έπεσε θύμα διακρίσεων στον εργασιακό της χώρο. 
Η φωτογράφος και μητέρα δύο παιδιών, Γεν Παν, από τη Σιγκαπούρη, αποφάσισε να βοηθήσει την "σούπερ μαμά" Όντρα στον αγώνα της. Πήρε τη μηχανή της και απαθανάτισε εργαζόμενες μητέρες , μία από αυτές και η Όντρα, που έπεσαν θύματα διακρίσεων στον εργασιακό χώρο.  
Η Γεν δημοσιεύει μία σειρά φωτογραφιών με θέμα: Θηλασμός: μία στάση κατά των διακρίσεων εναντίον γυναικών σε εργασιακούς χώρους




Οι εικόνες τις οποίες δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", έχουν τραβηχτεί από το επιχειρηματικό κέντρο της Σιγκαπούρης με τις μαμάδες να απολαμβάνουν τον δημόσιο θηλασμό.  
Η φωτογράφος Πεν υποστηρίζει ότι πολλές  εργαζόμενες μητέρες όχι μόνο δεν μπορούν να θηλάσουν τα μωρά τους στον εργασιακό χώρο αλλά και δεν τους επιτρέπεται να βγάλουν γάλα με το θήλαστρο.  



"Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να πει σε μία μητέρα να σταματήσει να θηλάζει το μωρό της όταν αυτό δεν είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο", επισημαίνει η Πεν και προσθέτει: "Σε μία μητέρα μάλιστα είπαν να σταματήσει να βγάζει γάλα με το θήλαστρο γιατί επηρεαζόταν η αποτελεσματικότητά της στην εργασία. Άλλη μητέρα δεν είχε κάποιο χώρο για να βγάλει γάλα και όταν ζήτησε την άδεια για να να θηλάσει με διακριτικότητα το μωρό της στο δικό της χώρο, τότε η διεύθυνση της εταιρείας της ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να θηλάσει το μωρό, ούτε και να βγάλει γάλα με το θήλαστρο γιατί μία τέτοια διαδικασία  αποπροσανατολίζει τους άλλους υπαλλήλους ακόμα κι αν το κάνει διακριτικά". 


http://www.protothema.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: