... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων στο Κατάστημα Κράτησης Ελαιώνα Θήβας


Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας  του Δήμου Θηβαίων , στο πλαίσιο της  Παγκόσμιας Ημέρας  για τα Δικαιώματα της Γυναίκας  (8 Μαρτίου) πρόκειται να επισκεφθεί το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας.
Στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που όλοι διαβιούμε , τα στελέχη του Κέντρου θεωρούν σκόπιμο,  με αφορμή τον εορτασμό της Γυναίκας , να  βρίσκονται κοντά στις έγκλειστες γυναίκες και στα παιδιά τους.
Από την ενημέρωση της κοινωνικής υπηρεσίας των φυλακών , μαθαίνουμε πως αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο Κατάστημα  κράτησης 13 παιδιά, (7 αγόρια και 6 κορίτσια) ηλικίας από 3 μηνών μέχρι 3,5 ετών καθώς και 345 γυναίκες . Οι ανάγκες τόσο των γυναικών όσο και των παιδιών είναι:
Για τα παιδιά :
Πάνες Νο 4-5-6, μωρομάντηλα, κρέμες για σύγκαμα, baby oil, πούδρες, πιπίλες, μπιμπερό, είδη βρεφανάπτυξης, θερμό, βραστήρες και ρούχα.
Για τις γυναίκες:
Ρούχα (μπουφάν, φόρμες, παντελόνια, μπλούζες) παπούτσια, τηλεκάρτες, χαρτί υγείας, σκόνη για πλύσιμο στο χέρι, είδη ατομικής καθαριότητας (σαμπουάν, αφρόλουτρα), σερβιέτες.
Κατά την επίσκεψη μας, επιδιώκουμε συνάντηση  τόσο με την διεύθυνση και με την κοινωνική υπηρεσία του καταστήματος κράτησης ,  όσο και με την διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΣΔΕ που λειτουργεί εκεί  προκειμένου να ενημερωθούμε για τον τρόπο λειτουργίας του Καταστήματος κράτησης  και του ΣΔΕ , τους κανόνες που διέπουν την φιλοξενία των γυναικών και των παιδιών τους, την ανάγκη τους για εκπαίδευση  και δημιουργική απασχόληση , καθώς και τις ανάγκες που αυτές και τα παιδιά τους έχουν.
Ευελπιστούμε επίσης ,συνάντηση με ομάδα έγκλειστων γυναικών , προκειμένου να ενημερωθούμε από τις ίδιες  για την καθημερινότητα τους, την ζωή τους μέσα στο Κατάστημα Κράτησης και το πώς αυτές βλέπουν το μέλλον τους και τα δικαιώματα  τους.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης μας , τα στελέχη του Κέντρου, πήραν την πρωτοβουλία  να συγκεντρώσουν τα  προϊόντα για τα οποία υπάρχει  ανάγκη , καθημερινά στα γραφεία του Κέντρου (Κύπρου 3, Δημαρχείο) , ΔΕΥ- ΠΑΡ 8:00- 16:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ. επικοινωνίας  2262089576 /2262089574 ή με email:symvouleutiko@thiva.gr


Χ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: