... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ηλεκτρονικό βιβλίο :Η έμφυλη βία μέσα από τα έμφυλα στερεότυπα

 




Η έκδοση εντάσσεται στη σειρά των μελετών που δημοσιεύονται από το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αφορούν κυρίως θέματα κοινωνικής ένταξης, λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών και χάραξης δημόσιων πολιτικών στον κοινωνικό τομέα.

Η ιδέα για το ηλεκτρονικό βιβλίο ξεκίνησε από μια δράση πληροφόρησης και επικοινωνίας του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Νοτίου Αιγαίου, με θέμα την έμφυλη βία, την επανένταξη των επιζωσών στην αγορά εργασίας και τον ρόλο των υποστηρικτικών δομών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Συμβουλευτικά Κέντρα Ρόδου και Σύρου και το Κέντρο Διοτίμα τον Ιανουάριο του 2024.

Το θέμα της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης των πολιτών, των δημόσιων υπηρεσιών και των υπευθύνων χάραξης δημόσιας πολιτικής για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της έμφυλης βίας αποτελεί τον βασικό στόχο της παρούσας ηλεκτρονικής έκδοσης. Βασική επιδίωξη της ομάδας εργασίας, ήταν να διερευνήσει την έμφυλη βία μέσα από τον ρόλο των έμφυλων στερεοτύπων και το πώς αυτά επιδρούν στον σχηματισμό και την ανάπτυξή του φαινομένου. Επιπρόσθετα, να αναδειχθεί η σημασία των υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης για την ενδυνάμωση και την επανένταξη των επιζωσών έμφυλης βίας στην αγορά εργασίας και την κοινωνία ευρύτερα.


Ο ρόλος της συμβουλευτικής στην πρόληψη, ενδυνάμωση και επανένταξη των επιζωσών στην αγορά εργασίας

 

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Νοτίου Αιγαίου, συλλέγει, καταγράφει και παρακολουθεί τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις παραμέτρους που διαμορφώνουν την αποστέρηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μέσα από έρευνες, δράσεις και τη συμμετοχή όλων των Δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ανοιχτή πρόσβαση σε γεωγραφικά, κοινωνικά στατιστικά που τηρεί το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης για τον πληθυσμό στο Νότιο Αιγαίο >> https://dashboard.socialobservatory.pnai.gov.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: