... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Κυβερνητικές απαντήσεις στον COVID-19: Μαθήματα για την ισότητα των φύλων για έναν κόσμο σε αναταραχή

               


Οι επικαλυπτόμενες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, οι επιταχυνόμενες κλιματικές καταστροφές και οι γεωπολιτικές συγκρούσεις αποτελούν απειλή για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Αυτή η έκθεση από το UNDP και το UN Women δείχνει τι μπορούν να κάνουν οι κυβερνήσεις τώρα για να αποτρέψουν περαιτέρω υποχωρήσεις και να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, ενώ ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την ετοιμότητα για μελλοντικούς κραδασμούς. 

Εξετάζοντας σχεδόν 5.000 μέτρα που εγκρίθηκαν από 226 χώρες και εδάφη από το UNDP-UN Women COVID-19 Global Gender Response Tracker, η έκθεση διαπιστώνει ότι συνολικά, οι κυβερνητικές απαντήσεις έδωσαν ανεπαρκή προσοχή στη δυναμική του φύλου. Ταυτόχρονα, περιπτώσεις καινοτομίας και μάθησης κρατούν σημαντικά διδάγματα για τη χάραξη πολιτικής που ανταποκρίνεται στο φύλο σε περιόδους κρίσης.


Government responses to COVID-19: Lessons on gender equality for a world in turmoil

https://www.undp.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: