... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Ιρλανδία Ανασκόπηση του ποδοσφαίρου γυναικών με στόχο την ισότητα

                                    


Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, πρόκειται να ξεκινήσει μια εις βάθος ανασκόπηση του γυναικείου ποδοσφαίρου τόσο σε ελίτ επίπεδο όσο και σε επίπεδο ακαδημιών σε μια προσπάθεια να επιτύχει μεγαλύτερη ισοτιμία με το παιχνίδι των ανδρών.

Ο υπουργός Αθλητισμού Nigel Huddleston επιβεβαίωσε ότι μια μελέτη υπό ανεξάρτητη προεδρία, η οποία προτάθηκε στην ανασκόπηση του βουλευτή Tracey Crouch για τη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, θα εξετάσει το μέλλον με ιδιαίτερη έμφαση στην εμπορευματοποίηση, την υποστήριξη των θεατών και το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης.

Τα ευρήματα αναμένονται μέχρι το τέλος ενός έτους κατά το οποίο η Αγγλία θα φιλοξενήσει τους τελικούς του Euro 2022 για γυναίκες.

Ο Huddleston είπε: «Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι μια αυξανόμενη δύναμη. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 κατέλαβε τις καρδιές και τα μυαλά του έθνους και με μεγαλύτερη συμμετοχή, απασχόληση και προβολή στα μέσα ενημέρωσης, είμαι βέβαιος ότι το Euro 2022 θα εμπνεύσει περισσότερες γυναίκες και κορίτσια να μπουν στο εθνικό μας παιχνίδι καθώς εργαζόμαστε για την ισότητα σε ολόκληρο το άθλημα.

«Παρά αυτά τα θετικά σημάδια για το παιχνίδι, είναι σαφές ότι χρειάζεται μια αξιολόγηση της αξίας του παιχνιδιού γυναικών και κοριτσιών, για να διασφαλιστεί ότι θα χρηματοδοτηθεί σωστά μακροπρόθεσμα.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή για μια διεξοδική ανασκόπηση του γυναικείου παιχνιδιού για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα γίνουν για να υποστηριχθεί η περαιτέρω ανάπτυξή του».

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε επίσης ότι οι τελικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών προστέθηκαν στον Όμιλο Α του καθεστώτος διοργανώσεων που αναφέρονται. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα τουρνουά, μαζί με τα αντίστοιχα των ανδρών και τα γεγονότα όπως το Κύπελλο Αγγλίας και οι τελικοί του Κυπέλλου Αγγλίας Σκωτίας, το Grand National και το Wimbledon, προβάλλονται στην ελεύθερη τηλεόραση.

Την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2019 από το BBC παρακολούθησαν 28,1 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με 11,7 εκατομμύρια να παρακολουθούν μόνο τον ημιτελικό αγώνα της Αγγλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ακμάζουσα Γυναικεία Super League έχει δημιουργήσει προσοδοφόρες συμφωνίες χορηγιών και μεταδόσεων, ενώ σε επίπεδο ακαδημιών, το ποδόσφαιρο έχει γίνει το άθλημα που παίζεται περισσότερο από γυναίκες και κορίτσια, με την Αγγλία να υπερηφανεύεται για τρία εκατομμύρια εγγεγραμμένες παίκτριες και 12.000 ομάδες.

Ωστόσο, τόσο η ανασκόπηση από τους οπαδούς του ανδρικού παιχνιδιού όσο και η πανδημία του Covid-19 υπογράμμισαν την έλλειψη πόρων στο γυναικείο ποδόσφαιρο –η ομάδα του πρωταθλήματος Coventry United Ladies μπήκε σε εθελοντική εκκαθάριση τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους– και τα όρια που θα μπορούσαν να επιβάλουν στη μελλοντική ανάπτυξή της .




Δεν υπάρχουν σχόλια: