... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

"ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" - ΑΘΗΝΑ, 18-19/10 - ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST

 Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στηρίζει τις εργασίες του συνεδρίου του Economist με θέμα: «Δημογραφικές προκλήσεις και πολιτική για την ισότητα των φύλων: Ο ρόλος της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας».



Στο συνέδριο θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι νέες ανάγκες που διαμορφώνονται από τις συνθήκες της πανδημίας, οι προτεραιότητες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της δημογραφικής απειλής, η διαφορετικότητα και η ένταξη στην αγορά εργασίας, τα κίνητρα, η σταθερότητα και η κοινωνική συνοχή, η μετανάστευση, η επιστήμη και η υπογεννητικότητα, η στήριξη της οικογένειας, ο οικογενειακός προγραμματισμός, το δικαίωμα των γυναικών στην επιλογή, τα πολιτισμικά πρότυπα και οι ρόλοι των φύλων, η εκπαίδευση, το brain drain αλλά και ο ρόλος της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτείας και πολιτών.

Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 9:00 π.μ. ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσουπλίδης, θα τοποθετηθεί κατά την έναρξη της δεύτερης μέρας των εργασιών. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά το συνέδριο εδώ.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τη HOPEgenesis και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Αθήναιον Ιντερκοντινένταλ σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Περισσότερα για τους επιβεβαιωμένους ομιλητές

Αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο  

Παρακολουθήστε διαδικτυακά το συνέδριο


https://www.europarl.europa.eu/greece

Δεν υπάρχουν σχόλια: