... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση αποκλείονται από τους χώρους εργασίας τους

 



Σχεδόν ένα εκατομμύριο γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εγκαταλείψει θέσεις εργασίας ως αποτέλεσμα συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης.

Οι γυναίκες στο φάσμα ηλικία από τα τέλη των 40 μέχρι και τις αρχές των 50 ετών, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και οι οποίες θα μπορούσαν να αναλάβουν ρόλους ανώτερων διευθυντών, εγκαταλείπουν την αγορά εργασίας στην καλύτερη φάση της καριέρας τους.

"Αυτό έχει επιπτώσεις στην παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας, στο μισθολογικό αλλά και στο συνταξιοδοτικό χάσμα μεταξύ των φύλων."

Η υφιστάμενη βρετανική νομοθεσία μπορεί να προστατεύει από διακρίσεις λόγω φύλου, ηλικίας και αναπηρίας, αλλά έχουν γίνει πολλές εκκλήσεις για περαιτέρω μέτρα, συμπεριλαμβανομένης μιας πολιτικής εμμηνόπαυσης στο χώρο εργασίας.

Τώρα, μια κοινοβουλευτική έρευνα στην Αγγλία από την επιτροπή για τις γυναίκες και την ισότητα, σχετικά με τη μεταχείριση των γυναικών που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση στο χώρο εργασίας, θα εξετάσει εάν η νομοθεσία προχωρά αρκετά για να αντιμετωπίσει τις διακρίσεις.

Η πρόεδρος της επιτροπής, Caroline Noakes, δήλωσε: “Τρεις στις πέντε γυναίκες επηρεάζονται αρνητικά στην εργασία ως αποτέλεσμα της εμμηνόπαυσης. Οι επιπτώσεις αυτού δεν είναι απλώς ατομικές. Ο αποκλεισμός των γυναικών από την εμμηνόπαυση από το χώρο εργασίας είναι επιζήμιος για την οικονομία μας, την κοινωνία μας και τη θέση μας στην παγκόσμια σκηνή.

Παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται στην εμμηνόπαυση – που μπορεί να αποστραγγίσει σωματικά και διανοητικά – δεν υπάρχει καμία νομοθετική πρόβλεψη σχετικά. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε αυτό το τεράστιο ζήτημα, το οποίο έχει παραμείνει σχεδόν αόρατο για πάρα πολύ καιρό.”

Η έρευνα επιδιώκει να συλλέξει γραπτές παρατηρήσεις έως τις 17 Σεπτεμβρίου για διάφορα θέματα που αφορούν την εμμηνόπαυση. Η έρευνα ζητά επίσης παρατηρήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να υποστηριχθούν καλύτερα οι άνθρωποι που βιώνουν την εμμηνόπαυση αλλά δεν ταυτίζονται ως γυναίκες.

https://ampa.lifo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: