Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε γράψει σε ανάρτησή της πως «θα απαιτηθούν 257 χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα για να εξισωθούν γυναίκες και άνδρες όσον αφορά τις επαγγελματικές ευκαιρίες και τις αποδοχές τους». Έρευνα δείχνει πως οι Γαλλίδες θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο παραπάνω – 734 χρόνια, συγκεκριμένα.
Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC) που έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου πως από το 2010, το χάσμα στους μισθούς ανδρών και γυναικών της χώρας αυτής έχει περιοριστεί κατά 0.1%. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί μία χιλιετία μέχρι να επιτευχθεί, επιτέλους, η ισότητα.
Φυσικά, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει μόνο στη Γαλλία. Οι εργαζόμενες αμείβονται δυσανάλογα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη Γερμανία και την Τσεχία, θα πρέπει να περάσουν εκατό χρόνια, ενώ στις Σκανδιναβικές χώρες σαράντα, προτού αλλάξει η κατάσταση.
Η Ρουμανία, από την άλλη πλευρά, είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πληρώνει ισάξια άνδρες και γυναίκες μέχρι το 2022. Κι ενώ το τελευταίο μας γεμίζει ελπίδα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ETUC μας προσγειώνει βίαια στην πραγματικότητα. «Η αιτία βρίσκεται στους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς που παίρνουν και τα δύο φύλα», δήλωσε.
Το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο θα φτάσουν στην ισότητα πριν το 2030, ενώ το 2031 αναμένεται να έρθει η ώρα της Ουγγαρίας.
Σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, βέβαια, θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον μισός αιώνας. Ας μην ξεχνάμε πως νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε πως παρότι ο αριθμός των γυναικών με πτυχία Πανεπιστημίου ξεπερνά εκείνον των ανδρών, μόλις το 8% τους βρίσκεται σε υψηλά ιστάμενες θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες.
«Οι γυναίκες ανήκουν σε κάθε μέρος που λαμβάνονται αποφάσεις», δήλωσε η Υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Γερμανίας, Juliane Seifert, τον προηγούμενο μήνα. «Κι όμως, αυτά είναι τα μέρη από τα οποία αποκλείονται πάρα πολύ συχνά.»
https://www.portraits.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου