... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Τι πιστεύουν οι οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη σεξουαλική εκπαίδευση;

Πάρα πολλοί νέοι μεγαλώνουν ακούγοντας ανακριβείς, ελλιπείς ή κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλικότητα. Αυτό μπορεί να καλλιεργήσει συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας μεταξύ των νέων καθώς μεγαλώνουν, δήλωσε η Joanna Herat, ειδική για την Υγεία και την Εκπαίδευση της UNESCO.

«Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση σεξουαλικότητας και η υποστήριξη αξιόπιστων ενηλίκων όπως γονείς και δάσκαλοι, είναι κεντρική για την προετοιμασία των νέων για μια ασφαλή, παραγωγική, υγιή ζωή, σε έναν κόσμο όπου οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, οι ακούσιες εγκυμοσύνες, η βία με βάση το φύλο και το φύλο Η ανισότητα εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την ευημερία τους », είπε η κ. Herat.

Οι οικογένειες από το Ηνωμένο Βασίλειο που πήραν συνέντευξη για την εκστρατεία του Ιδρύματος Ζωής και Αγάπης δήλωσαν ότι ήταν κρίσιμο όλοι οι νέοι να λάβουν εκπαίδευση σεξουαλικότητας, αλλά επίσης ότι ήταν περιεκτική και προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. «Πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς, ειλικρινής και διασκεδαστική», δήλωσε η φοιτητής Elise Collis, «γιατί αλλιώς οι άνθρωποι θα ζουν μόνο με φόβο και δεν είναι καλό να ζουν με φόβο»


Ακούστε τι έχουν να πουν οικογένειες από το Ηνωμένο Βασίλειο για την εκπαίδευση σεξουαλικότητας



                  



https://en.unesco.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: