... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

H ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (CEDAW) ΓΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ

Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination Against Women (CEDAW) for Youth

Η Σύμβαση για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων κατά των γυναικών (CEDAW) είναι ένα διεθνές νομικό μέσο που απαιτεί από τις χώρες να εξαλείψουν τις διακρίσεις κατά των γυναικών και των κοριτσιών σε όλους τους τομείς και να προωθήσουν τα ίσα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών.

Το CEDAW περιγράφεται συχνά ως το διεθνές νομοσχέδιο για τις γυναίκες και αποτελεί μία από τις βασικές διεθνείς συμφωνίες που καθοδηγούν το έργο των γυναικών του ΟΗΕ για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών. Το CEDAW για τη Νεολαία είναι μια φιλική προς τη νεολαία εκδοχή της CEDAW, η οποία συντάχθηκε από μια νεαρή γυναίκα και έναν νεαρό.

Ο πόρος αυτός εξηγεί γιατί η CEDAW είναι σημαντική για τη νεολαία, περιγράφει τον αντίκτυπο της CEDAW στην προώθηση της ισότητας των φύλων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο και συνοψίζει τα άρθρα του CEDAW, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μορφών διακρίσεων που πρέπει να τερματιστούν και του τρόπου εφαρμογής του CEDAW και παρακολουθείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: