... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Εκστρατεία Πρόληψης για Θύματα Εμπορίας Ανθρώπων με την συμμετοχή της ΓΓΟΠΙΦ

                    



 Ευρωπαϊκές χώρες ξεκίνησαν  μια εκστρατεία πρόληψης για την εμπορία ανθρώπων στις 17 Οκτωβρίου 2019, μία ημέρα πριν από την Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων της ΕΕ.
Κύριοι στόχοι  είναι να ενταθεί η  καταπολέμηση αυτού του εγκλήματος ενημερώνοντας:

  • (δυνητικά) θύματα που θα μπορούσαν να είναι ή να γίνουν θύματα της THB
  • θύματα των THB, όπου μπορούν να βρουν βοήθεια, προστασία και πληροφόρηση
  • θύματα της THB ότι έχουν δικαιώματα σε όλη την ΕΕ: βοήθεια και υποστήριξη, προστασία, αποζημίωση, ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα εργατικού δυναμικού, περίοδος προβληματισμού και δικαιώματα διαμονής και επανένταξης


Η εμπορία ανθρώπων αποτελεί έγκλημα που όλες οι χώρες καταπολεμούν διάφορες ενέργειες. Πρόκειται για έγκλημα χωρίς σύνορα, γι 'αυτό και οι ευρωπαϊκές χώρες, ενωμένες στο EUCPN και στην EUROPOL, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν αυτή την πρωτοβουλία. 

Οι συμμετέχουσες χώρες είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Λεττονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες, και την Ισπανία. 

Το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων εξασφάλισε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία πρόληψης του εγκλήματος που διοργανώνει το Εuropean Crime Prevention Network EUCPN . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: