... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Οι γυναίκες του αθλητισμού που ενέπνευσαν τον πλανήτη σύμφωνα με το BBC

Αποτέλεσμα εικόνας για Μέγκαν Ραπινό,

Η Μέγκαν Ραπινόου, κορυφαία σύμφωνα με την FIFA παίκτρια στον κόσμο για το 2019, είναι μαζί με ακόμη ένδεκα γυναίκες του αθλητισμού, μέσα στον κατάλογο του BBC με τις 100 γυναίκες που ενέπνευσαν και άσκησαν επιρροή στον κόσμο μέσα στην χρονιά που φεύγει σε μερικές εβδομάδες.
Με την ερώτηση «ποιο θα ήταν το μέλλον εάν στην θέση του οδηγού ήταν γυναίκες;», θέση στην λίστα έχουν πάρει -μεταξύ άλλων- η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή, Γκρέτα Τούνμπεργκ και η Νίσα Αγιούντ, που φυλακίστηκε σε φυλακή ανδρών στη Μαλαισία σε ηλικία 21 ετών, ως τρανσέξουαλ.
Ολες οι κυρίες, οι οποίες ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη, μίλησαν για το όραμά τους και για το πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή το 2030.
Η Μέγκαν Ραπινόου είναι δύο φορές νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συν-αρχηγός της Εθνικής Ομάδας των Γυναικών των ΗΠΑ. Οδήγησε την ομάδα της στην κατάκτηση του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2019, σημειώνοντας μερικά από τα πιο σημαντικά γκολ του τουρνουά. Ονομάστηκε Καλύτερη Παίκτρια Γυναικών της FIFA 2019.
 Η Μέγκαν είναι μία «ισχυρή φωνή» υπέρ της ισότητας στο ποδόσφαιρο, αναλαμβάνοντας νομική δράση εναντίον της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου των Η.Π.Α. ζητώντας ίσες αμοιβές με τους άνδρες, πολεμώντας τον ρατσισμό και έχει γίνει το πρόσωπο των δικαιωμάτων LGBTQ στο παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: