Πολλές από τις παίκτριες της Hestia FC δεν επιτρέπεται να παίζουν - ή ακόμα και να παρακολουθούν - αγώνες ποδοσφαίρου στις χώρες καταγωγής τους.
Στην Ελλάδα, αποτελούν την πρώτη ομάδα προσφύγων γυναικών της χώρας από 14 χώρες, όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, η Ερυθραία και η Αιθιοπία.
Σε μια πρόσφατη πρακτική, η ιδρύτρια της ομάδας Κατερίνα Σάλτα και ο προπονητής της ακολουθούν οδηγίες με τη βοήθεια μεταφραστή που μιλάει Αγγλικά, Ουρντού, Πάστο, Ντάρι και Φάρσι.
"Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι φανταστική", δήλωσε η Σάλτα. "Ξεκίνησα αυτό το πρόγραμμα για να τους εξουσιοδοτήσω, αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι κάθε μέρα τους εμπιστεύομαι - τη θέλησή τους, τον [αποφασιστικότητά τους] να συνεχίσουν να προσπαθούν για τη ζωή τους ακόμη και σε τόσο δύσκολες συνθήκες".
Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες διασχίζουν την Ελλάδα και άλλα μέρη της Ευρώπης το 2015 και το 2016 και η χώρα εξακολουθεί να αγωνίζεται να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο καταυλισμών σε πέντε νησιά του Αιγαίου καθώς και στην ηπειρωτική χώρα.
Η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, η οποία είναι γνωστή ως UNHCR, αναφέρει ότι υπάρχουν 76.100 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου στην Ελλάδα στα τέλη του 2018, σε έκθεση που προετοιμάστηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων .
Η Εστία ιδρύθηκε από το Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μια μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 2000 από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το Υπουργείο Εξωτερικών.
Η ομάδα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παγκοσμίου Κύκλου στη Δανία τον περασμένο μήνα - ένα διεθνούς διεθνούς γυναικείου τουρνουά με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων.
Καμία από τις μετανάστριες δεν είχε το δικαίωμα να ταξιδέψει και εκπροσωπήθηκε από κυρίως Ελληνες εθελοντές που συμφώνησαν να παίξουν στη θέση τους.
Απροσδόκητα κέρδισαν το τουρνουά. "Είναι μια (δικαίωση) του αγώνα μας για να τους πάρουμε τις άδειες ταξιδιού", δήλωσε η Σάλτα. "Να τους ενημερώσετε πόσους ανθρώπους εμπνέουν".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου