... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΤΙΜΕ: «Πρόσωπο» της χρονιάς όλοι/ες όσοι/ες «έσπασαν τη σιωπή» για σεξουαλική βία

roetyyn

Το κοινωνικό κίνημα #MeToo, για την ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, το οποίο αναπτύχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως το «πρόσωπο» που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή το 2017, επέλεξε το αμερικανικό περιοδικό Time, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του εντύπου.
«Είναι η ταχύτερα εξελισσόμενη κοινωνική αλλαγή που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες, η οποία άρχισε με ατομικές πράξεις θάρρους από εκατοντάδες γυναίκες και μερικούς άνδρες επίσης --οι οποίοι βγήκαν μπροστά για να πουν τη δική τους ιστορία», δήλωσε ο διευθυντής του περιοδικού Έντουαρντ Φέλσενταλ, μιλώντας στην εκπομπή «Today» του δικτύου NBC, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Για να συμπληρώσει ότι οι άνθρωποι αυτοί «έσπασαν τη σιωπή».

Η τιμητική αυτή διάκριση ανακοινώνεται την ώρα που πλήθος κατηγοριών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά διατυπώνονται δημόσια σε βάρος μερικών από τους πλέον επιφανείς άνδρες της αμερικανικής πολιτικής, των ΜΜΕ και της ψυχαγωγίας, γεγονός που οδηγεί στην αποπομπή τους ή στη διεξαγωγή αστυνομικών και δικαστικών ερευνών σε βάρος τους.

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι έκαναν δημόσια καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση που υπέστησαν, και άλλα πρόσωπα μίλησαν για τις δικές τους ανάλογες εμπειρίες, συχνά με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώνοντας τη φωνή τους μέσα από το hashtag #MeToo (Και εγώ επίσης).
«Ουδέποτε μπορούσα να οραματιστώ κάτι που θα άλλαζε τον κόσμο. Προσπαθούσα να αλλάξω τη δική μου κοινότητα», δήλωσε στο NBC η Ταράνα Μπερκ, που δημιούργησε το hashtag #MeToo. Αυτό είναι μόλις η αρχή. Δεν είναι απλώς μια στιγμή, είναι ένα κίνημα. Τώρα αρχίζει η δουλειά», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που ήταν το «πρόσωπο της χρονιάς 2016» για το Time, ήταν δεύτερος στη φετινή κατάταξη, ενώ τρίτος ήταν ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: