... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η ροζ κορδέλα στη Βουλή!

roz kordela
Με την κορδέλα σύμβολο για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού φωτίστηκε χθες, 15/10, το κτίριο της Βουλής, στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας για την υγεία του μαστού». 

kordela1

Η ροζ κορδέλα ξεκίνησε τη διαδρομή της στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν η αρχισυντάκτρια του περιοδικούSelfAlexandra Penney, σκέφτηκε ότι το κίνημα για την ευαισθητοποίηση γύρω από τον καρκίνο του μαστού χρειαζόταν τη δική του κορδέλα – «πρωταγωνίστρια». Και αποφάσισε να συνοδεύσει το σχετικό, επετειακό τεύχος με μία. Την είχε προλάβει, όμως, μία άλλη γυναίκα. Η 68χρονη Charlotte Haley, εγγονή, αδερφή και μητέρα γυναικών που είχαν παλέψει με τον καρκίνο του μαστού, η οποία είχε ξεκινήσει έναν αγώνα για την ευαισθητοποίηση του συστήματος και των κατοίκων της Αμερικής για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, τοποθετώντας σε επιστολές και έγγραφα μια κορδέλα στο χρώμα του ροδάκινου. Οι υπεύθυνοι του περιοδικού επικοινώνησαν μαζί της, αλλά εκείνη αρνήθηκε να συνεργαστεί με την Alexandra Penney, καθώς θεωρούσε τις ενέργειές της πολύ διαφημιστικές. Έτσι η αρχισυντάκτρια άλλαξε χρώμα στην κορδέλα και από τότε το κίνημα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού συνοδεύεται από τη γνωστή ροζ κορδέλα!
http://www.infowoman.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: