... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Κύπρος:Βία στην οικογένεια: Αυξάνονται οι άνδρες που αναζητούν βοήθεια



Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν οι άνδρες που αναζητούν βοήθεια σε θεραπευτικά σεμινάρια ώστε να αντιμετωπίσουν τις εκρήξεις βίας εντός της οικογένειας τους. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του συνδέσμου βίας στην οικογένεια, έχει καταγραφεί αύξηση 300% στους άνδρες που ζητούν να παρακολουθήσουν τα ειδικά θεραπευτικά σεμινάρια, ποσοστό το οποίο προκαλεί ανησυχίες. 

Η αποκάλυψη έγινε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής κατά την εξέταση των λόγων μη κύρωσης από την Κυβέρνηση της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας. 

Ως γνωστό η κυβέρνηση αν και έχει υπογράψει τη σύμβαση από τον περασμένο Ιούνιο εντούτοις δεν έχει προχωρήσει ακόμη στη σύσταση φορέα ο οποίος θα συντονίζει όλους όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα και ούτε έχει γίνει η μελέτη η οποία θα καταδείξει το οικονομικό κόστος από την εφαρμογή της, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών μελών της επιτροπής. 

Αναφέρθηκε επίσης ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, 30 γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. 
www.ant1iwo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: