... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Υιοθέτηση συμπερασμάτων για τη βία κατά των γυναικών από το συμβούλιο δικαιοσύνης & εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε.

Με μια μεγάλη επιτυχία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων συνδέθηκε η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. που ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου. Για πρώτη φορά σε κείμενο Συμπερασμάτων του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υιοθετούνται θέματα που αφορούν στην πολιτική ισότητας των φύλων. Συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 5 & 6 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, υιοθετήθηκαν συμπεράσματα για το θέμα της βίας σε βάρος των γυναικών, κατόπιν πρότασης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Στην επιτυχία αυτή της Ελληνικής Προεδρίας συνέβαλαν τα Υπουργεία Εξωτερικών και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε., όπως επίσης τα Υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.
Το πλήρες κείμενο των Συμπερασμάτων έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση:
Μεταξύ άλλων, στα Συμπεράσματα πραγματοποιείται αναφορά στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. (FRA) για τη βία κατά των γυναικών, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το FRA και τη Γ.Γ.Ι.Φ. στις Βρυξέλλες στις 5/3/2014, στην αναγνώριση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), στην ανάγκη συντονισμένης και ολοκληρωμένης δράσης των ευρωπαϊκών οργάνων των Κρατών Μελών και της κοινωνίας των πολιτών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ απευθύνεται πρόσκληση στα 28 Κράτη Μέλη για υπογραφή, κύρωση και εφαρμογή της σχετικής Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
http://www.isotita.gr/index.php/news/1999

Δεν υπάρχουν σχόλια: