... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Λιβύη: «Αμαζόνα» του Καντάφι αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών

Λιβύη: «Αμαζόνα» του Καντάφι αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών

Αποκαλύπτει τον εφιάλτη των «σεξουαλικών διαστροφών» του Λίβυου ηγέτη

Κάποτε βρισκόταν ανάμεσα στις δεκάδες γυναίκες που αποτελούσαν τη φρουρά του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι. Μετά το θάνατό του, όμως, η Σεχραζάντ Μαγκραμπί, έβγαλε τη στολή παραλλαγής και άρχισε να καταπιάνεται με τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους.

«Πριν δέκα χρόνια κανείς δε θα μου έκανε τίποτα αν εμφανιζόμουν με μπικίνι ή αν περπατούσα μόνη στους δρόμους της Τρίπολης. Σήμερα, αντιθέτως, μου έχει συμβεί πολλές φορές να με προσβάλουν ή ακόμα και να με απειλήσουν επειδή δε φοράω μαντήλα. Δεν έχει σημασία, όμως», ισχυρίζεται μιλώντας από τα γραφεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης που διευθύνει, «Libyan Women Forum».

Από αμαζόνα του Καντάφι, λοιπόν, έγινε ακτιβίστρια και ελπίζει ότι στη χώρα της θα σημειωθούν σημαντικές αλλαγές για τις γυναίκες.

Όσο για το χάος που επικράτησε στη Λιβύη μετά τη δολοφονία του Καντάφι, η Μαγκραμπί δηλώνει πως δεν τη φόβισε η κατάσταση που επικράτησε στη χώρα, καθώς όπως είπε ήταν προτιμότερη από το καθεστώς.

«Γεννήθηκα πριν 61χρονια στην Τρίπολη από μία ευκατάστατη οικογένεια που μου επέτρεψε να σπουδάσω στα καλύτερα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ. Οι ικανότητές μου με έκαναν απαραίτητη για το καθεστώς. Τότε είχα γοητευτεί από τον Καντάφι που ήταν νέος. Ωστόσο, αργότερα η εξουσία του έγινε ολοκληρωτική, άδικη, κακομαθημένη», συμπλήρωσε η πρώην αμαζόνα, όπως αναφέρει η Corriere della Sera.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις σεξουαλικές ορέξεις του Καντάφι, χαρακτηρίζοντας τις «σεξουαλικές διαστροφές», οι οποίες μετατράπηκαν σε εφιάλτη για τις γυναίκες που απάρτιζαν το χαρέμι του.

«Όπως κάθε γυναίκα το κλίμα που επικρατούσε με τρομοκρατούσε. Ο,τι γράφτηκε για τις μυστικές φυλακές σε πανεπιστήμια, τις πολυτελείς βίλες, τα υπουργεία, όπου ο Καντάφι, οι γιοι του και οι φίλοι τους βίαζαν κορίτσια, είναι αλήθεια. Μάλιστα, πλήρωνε όσο όσο τις οικογένειες των γυναικών για να αγοράσει τη σιωπή τους», αποκάλυψε η γυναίκα

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: