... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

EIGE: Ισότητα των φύλων & Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

 





Στις 24 Οκτωβρίου, το EIGE (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων – European Institute for Gender Equality) θα δημοσιεύσει τον ετήσιο Δείκτη Ισότητας των Φύλων και θα παρέχει ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο της ισότητας των φύλων στην ΕΕ.

Όπως έγινε γνωστό θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του ετήσιου Δείκτη Ισότητας των Φύλων σε μια εικονική διάσκεψη που μεταδίδεται ζωντανά από το στούντιο πολυμέσων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το EIGE θα παρουσιάσει τις νέες βαθμολογίες για την ισότητα των φύλων στην ΕΕ και σε όλα τα κράτη μέλη, παρέχοντας μια επισκόπηση της θέσης μας, επισημαίνοντας τις βελτιώσεις και δείχνοντας πού πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Η φετινή έκδοση Index διερευνά επίσης τους δεσμούς μεταξύ της ισότητας των φύλων και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Εγγραφείτε τώρα για να συμμετάσχετε στο διαδικτυακό συνέδριο Index – και για να παρακολουθήσετε δύο επιπλέον διαδικτυακά σεμινάρια που εξετάζουν πιο προσεκτικά την ενέργεια και τις μεταφορές, δύο τομείς με υψηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η σειρά εκδηλώσεων για την Ισότητα των Φύλων και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία θα διαρκέσει από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2023, ξεκινώντας κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ισότητας των Φύλων και μέχρι την UNFCCC COP 28.

https://europedirectpiraeus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: