... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Ε.Ε | Έντονες συγκρούσεις περί συμμετοχής τρανσέξουαλ στον γυναικείο αθλητισμό

 


Σε μια γραπτή ερώτηση που υπέβαλε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας, Mathilde Androuët, σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή τρανσέξουαλ αθλητών στον γυναικείο αθλητισμό, η Επίτροπος Dalli απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας. Η ευρωβουλευτής επισήμανε ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν σήμερα κοινωνικές αλλαγές που επιφέρουν διακρίσεις ή ανασταλτικά όρια μεταξύ των φύλων.

Ένα από τα παραδείγματα που επεσήμανε είναι η εισβολή των τρανσέξουαλ αθλητών στο γυναικείο άθλημα, προκαλώντας διαμάχες για την κατηγορία συμμετοχής, την απόδοσή τους και την επιλεξιμότητά τους. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η φύση του φύλου δεν μεταβάλλεται από τις αλλαγές στο φυσικό σώμα, ενώ άλλοι προτείνουν να αντικατασταθεί η έννοια των γυναικών με την έννοια των ατόμων με μήτρα.

Η ερώτηση προς την Επιτροπή επικεντρωνόταν στον ορισμό του όρου γυναίκα και στην πιθανότητα συμμετοχής των τρανσέξουαλ αθλητών σε γυναικείους αγώνες. Ωστόσο, η απάντηση της Επιτρόπου αποφεύγει την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ερωτημάτων και περιορίζεται στην παράθεση γενικοτήτων για την ισότητα των φύλων στην ΕΕ.

https://globonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: