... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Προσφορά 35 θέσεων με υποτροφία από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για συμμετοχή στα Προγράμματα Σπουδών του Ε.Α.Π.

 



Αγαπητές/οί,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνέχεια της συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προσφέρει κατ’ έτος 35 θέσεις σε υποψήφιους/ες και εν ενεργεία φοιτητές/τριες στα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου που ανήκουν στις ειδικές κοινωνικές ομάδες των Ρομά, των φιλοξενούμενων ή πρώην φιλοξενούμενων δομών παιδικής προστασίας και των ωφελούμενων λόγω αστεγίας. 

Η εν λόγω υποτροφία αφορά στην παρακολούθηση Θεματικών Ενοτήτων στα Προγράμματα Σπουδών του Ε.Α.Π. για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.  Για την υποβολή αίτησης και τη συμμετοχή στα Προγράμματα Σπουδών του Ε.Α.Π. μπορείτε να ενημερωθείτε από την τρέχουσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εδώ .  

Τα απαιτούμενα συμπληρωματικά δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται βάσει του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι:

  • Οι υποψήφιοι που ανήκουν στην κοινωνική ομάδα Ρομά, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέσω του Παραρτήματος Ρομά ή Κέντρου Κοινότητας και να επισυναφθεί:
  1. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο
  2. Για τους Ρομά διαμεσολαβητές, βεβαίωση της ιδιότητάς τους από τον αρμόδιο Φορέα στον οποίο παρέχουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης.
  • Οι ωφελούμενοι λόγω αστεγίας, θα πρέπει να έχουν καταγραφεί από Δήμο ή από κέντρο φιλοξενίας αστέγων τουλάχιστον μια φορά τα τελευταία 3 έτη πριν από την υποβολή της αίτησης έως σήμερα και να έχουν λάβει ή να λαμβάνουν σχετικές υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης από Δημόσια δομή ή φορέα κοινωνικής μέριμνας και στήριξης. Για την απόδειξη αυτού θα πρέπει  μαζί με την αίτηση να υποβληθεί:
  1. Βεβαίωση αστεγίας από Δήμο, ή
  2. Βεβαίωση από Δομή φιλοξενίας ή ξενώνα αστέγων, ή
  3. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να αποδείξει παρούσα ή παρελθούσα κατάσταση αστεγίας.
  • Οι πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας, θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους και θα πρέπει μαζί με την αίτηση να υποβληθεί:
  1. Βεβαίωση της δομής παιδικής προστασίας στην οποία φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται
  2. Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο μπορεί να αποδείξει τη φιλοξενία

Η επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων (31η Αυγούστου 2023), μέσω δημόσιας κλήρωσης.

https://www.eap.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: