... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Τα αστέρια του Μουντιάλ γυναικών που λάμπουν και εκτός γηπέδων

 Σε εξέλιξη βρίσκεται το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών, του οποίου η αυλαία άνοιξε προ ημερών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Παρ’ ότι ήδη μερικά αστέρια έχουν ξεχωρίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εντούτοις, υπάρχουν και αθλήτριες που διαπρέπουν και εκτός αυτού.

resize-14.jpg

Όπως για παράδειγμα η Αυστραλή Χέιλι Ράσο, που πρόσφατα υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης: Το 2021 κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Hayley’s Ribbon» προκειμένου να αφηγηθεί πώς το ποδόσφαιρο τής έδωσε δύναμη και φώτιση στη ζωή της.

Το βιβλίο συντάχθηκε για να δώσει σε νεαρά κορίτσια και αγόρια ένα μήνυμα πεποίθησης, με το 50% των κερδών από την πώληση να υποστηρίζει το HeartKids.

nadia-nadim-9-of-denmark-celebrates-after-scoring.jpg

Επιπλέον, η διεθνής Δανή Νάντια Ναντίμ, η οποία χρειάστηκε να κάνει ένα μεγάλο και δύσκολο ταξίδι για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα. Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Αφγανιστάν μέχρι την στιγμή που ο πατέρας της, ο οποίος ήταν στρατηγός του Αφγανικού Εθνικού Στρατού, εκτελέστηκε από τους Ταλιμπάν.

Στη συνέχεια, η οικογένειά της κατέφυγε στη Δανία όπου ξεκίνησε το ταξίδι της και έχει εξελιχθεί σε μόνιμη φιγούρα της εθνικής της ομάδας.

Παράλληλα με το ποδόσφαιρο η Ναντίμ σπούδασε για να γίνει χειρουργός όταν τελειώσουν οι μέρες που αγωνίζεται, ενώ το 2018 η αυτοβιογραφία της με τίτλο «Min Historie» ήταν υποψήφια για το Αθλητικό Βιβλίο της χρονιάς.

08rapinoe1-bzwf-articlelarge.webp

Παρούσα στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι και η Μέγκαν Ραπίνο, μια από τις πιο σημαντικές παίκτριες στον κόσμο, αλλά και πρωτοπόρος με περισσότερους από έναν τρόπους.

Οι άοκνες προσπάθειές της για τη φυλετική ισότητα και ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας και την κοινωνική δικαιοσύνη έχουν δεχθεί επικρίσεις από πολλούς.

Ωστόσο, η ίδια δεν το βάζει κάτι, καθώς οι αντιδράσεις από μόνες τους δείχνουν πως κάτι κάνει σωστά.

220520085535-hegerberg.jpg

Επιπλέον, η Άντα Χέγκερμπεργκ είναι μια από τις πιο περιζήτητες αθλήτριες στον κόσμο, αλλά και πρεσβευτής για μεγάλες επωνυμίες στο εμπόριο.

Παράλληλα, έχει χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για να ακουστεί η φωνή της και να προωθήσει την πίστη της στην ισότητα και την ίση αμοιβή στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστικά, η ίδια αρνήθηκε να εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα της Νορβηγίας το 2017, καθώς πίστευε ότι η αμοιβή έπρεπε να διπλασιαστεί, ενώ έχασε και το παγκόσμιο κύπελλο του 2019 σε ένδειξη διαμαρτυρίας, περνώντας πέντε χρόνια εκτός εθνικής ομάδας στον αγώνα της για ίση αμοιβή.

gettyimages-1498294699.jpg

Τέλος, η Άλεξ Μόργκαν, η επιθετικός των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι μια από τους καλύτερες παίκτριες στον κόσμο, αλλά και μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες, καθώς η συνεισφορά της εκτός γηπέδου είναι μεγάλη.

Η ίδια έχει γράψει μια σειρά τεσσάρων βιβλίων με τίτλο «The Kicks» που απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου αλλά και πολλά μυθιστορήματα, με τα βιβλία της να έχουν μετατραπεί σε τηλεοπτική σειρά στο Amazon Prime.

Το 2016 εντάχθηκε στη UNICEF Kid Power σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον παγκόσμιο υποσιτισμό.





https://www.makthes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: