... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Η προπαγάνδα στις αρχές του 1900 ενάντια στα γυναικεία δικαιώματα

 Aυτές οι απίστευτες κάρτες από τις αρχές του 1900 χρησιμοποιούνταν ως προπαγάνδα κατά των δικαιωμάτων των γυναικών. Παρόλο που οι Σουφραζέτες διαδήλωναν ακούραστα ώστε να αλλάξουν την κατάσταση υπήρχαν πολλοί άντρες που όχι μόνο δε συμφωνούσαν να έχουν οι γυναίκες δικαιώματα αλλά το έβρισκαν και πολύ επικίνδυνο.

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκαν κάρτες όπως οι παρακάτω. Προέρχονται από το αρχείο της Catherine H. Palczewski, καθηγήτριας γυναικείων και φυλετικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Βόρειας Άιοβα η οποία τις συγκεντρώνει τα τελευταία 15 χρόνια. Οι κάρτες αυτές προωθούσαν το φόβο της αλλαγής και προμοτάραν τα γυναικεία δικαιώματα ως επίθεση ενάντια στο θεσμό της οικογένειας αλλά και της θέσης του άντρα στην κοινωνία. Παρόλο που υπάρχει ακόμα τεράστια απόσταση μεταξύ των δικαιωμάτων των γυναικών από εκείνα των αντρών, οι κάρτες αυτές μας υπενθυμίζουν πόσο πολύ έχουμε προχωρήσει από τότε.

Η προπαγάνδα στις αρχές του 1900 ενάντια στα γυναικεία δικαιώματα
https://www.womantoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: