... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

ΔΤ 8η Μαρτίου -Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

                                                                                                         


    



Θήβα, 08/03/2023


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Η 8η Μαρτίου ,είναι μία ημέρα αφιερωμένη στους  αδιάκοπους αγώνες για ισότητα σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Αγώνες για τους οποίους απαιτήθηκαν θυσίες. Η ενδοοικογενειακή βία οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί, η παιδική κακοποίηση κοριτσιών αλλά και η καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων γυναικών και κοριτσιών λόγω φύλου, μαρτυρούν ότι οι αγώνες μας δεν πρέπει να φθίνουν, αλλά να γίνονται ακόμα πιο συντονισμένοι και συμπεριληπτικοί, περιλαμβάνοντας όλες τις γυναίκες  και τα κορίτσια  που βιώνουν την ανισότητα και την περιθωριοποίηση.

Η φετινή 8η Μαρτίου απέχει πολύ από μία γιορτινή ημέρα . Ειδικά εφέτος  που  μια θλίψη και οργή βαραίνει όλους και όλες για το ανείπωτο έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε την ζωή δεκάδων  ανθρώπων κυρίως νεαρών  και  βύθισε σε βαρύ πένθος τους  γονείς και τους οικείους τους.

Όλες και όλοι μαζί ενωμένοι με κοινή συνισταμένη την ανάγκη για ελευθερία, ισότητα και την ασφάλεια πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη ενάντια στην καταπάτηση των οποιοδήποτε ατομικών και κοινωνικών  δικαιωμάτων. 

-----------------------------------------------------------

Το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» με κωδικό  MIS: 5000935.


Δεν υπάρχουν σχόλια: