... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Σπουδαία Διάκριση Για Το Χρήστο Μονοκρούσο Και Το Έργο Του «Femicide»

 

Το έργο «Femicide» του Χρήστου Μονοκρούσου (Chris Lynx)


Το 2ο βραβείο στο διεθνή καλοκαιρινό διαγωνισμό τέχνης ART.NUMBER23 κέρδισε ο καλλιτέχνης από τη Λήμνο, Χρήστος Μονοκρούσος, για το έργο του «Femicide» (Γυναικοκτονία).

Η ART.NUMBER23 εστιάζει στην προώθηση νέων καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο διοργανώνοντας ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ διαθέτει εκθεσιακούς χώρους (γκαλερί) στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη, το Σάλτσμπουργκ και την Αθήνα.

Ο Χρήστος Μονοκρούσος κερδίζοντας το 2ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό, εκτός από το χρηματικό έπαθλο των 500€, απέκτησε το δικαίωμα διοργάνωσης ατομικής έκθεσης στον εκθεσιακό χώρο της ART.NUMBER23 στην Αθήνα.

Διαβάστε τι αναφέρει ο ίδιος για το έργο του «Femicide» στην ιστοσελίδα της ART.NUMBER23:

«Ο πίνακας «Femicide» παραπέμπει στις 17 επίσημα καταγεγραμμένες γυναικοκτονίες στην Ελλάδα του 2021, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της τραγικής ιστορίας ενός ζευγαριού στα Γλυκά Νερά της Ελλάδας.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, ο οποίος δυστυχώς αναφέρεται ως «πιλότος» από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, στραγγάλισε τη σύζυγό του Καρολάιν και ενορχήστρωσε ένα κακόβουλο σχέδιο για να συγκαλύψει το έγκλημά του. Η αλήθεια τελικά αποκαλύφθηκε, χωρίς ωστόσο να εμποδίσει άλλους άνδρες να διαπράξουν το ίδιο έγκλημα στη συνέχεια.

Στην αριστερή πλευρά του «Femicide», μπορεί κανείς να δει την Καρολάιν να κρατά το νεογέννητο μωρό της και τις σιλουέτες άλλων νυμφών, δολοφονημένων γυναικών, ντυμένων στα λευκά με τη μορφή αγγελικής αναφοράς. Αντανακλώνται θολά, στέκονται εκεί για να υπενθυμίσουν την δολοφονία τους, κάτι που η Καρολάιν διαβεβαιώνει κρατώντας ένα ρολό με γραμμένα τα ονόματά τους.

Στη δεξιά πλευρά, διακρίνεται ο «πιλότος», περιτριγυρισμένος από άλλους άνδρες που διέπραξαν γυναικοκτονίες. Η δαιμονική φύση τους αναδεικνύεται, είτε με τη μορφή των φιγούρων τους, είτε από τον ίδιο τον «πιλότο» που φαίνεται να κόβει την ανάσα της νεαρής Καρολάιν, πράγμα που αποτελεί και την αιτία του θανάτου της.

Πρόθεσή μου ήταν να αναδείξω την πραγματικότητα μέσα από το εξωπραγματικό. Η αποκάλυψη της αληθινής φύσης του «πιλότου», που ειρωνικά και στερεότυπα τιμά τα πρότυπα της κοινωνίας για την ανδρική φιγούρα.

Η αποκάλυψη του αληθινού τέρατος μέσα του».

https://limnosxpress.gr/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: