... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

"Ας Νικήσουμε την Ενδοοικογενειακή Βία... Όλοι Μαζί"

                

Ταινία Μικρού Μήκους
Μία πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, σε παραγωγή της ΚΡΗΤΗ TV.

"Μη σιωπάς, μην ανέχεσαι την κακοποίηση. Προστάτευσε την ζωή και την αξιοπρέπειά σου. Υπάρχουν ειδικοί και θεσμοθετημένες διαδικασίες για να βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου."
Λίγα Λόγια για την ταινία.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης περί του θέματος της Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποίησης Παιδιών και Γυναικών, σχεδίασε την δημιουργία ειδικής ταινίας μικρού μήκους, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το δύσκολο αυτό κοινωνικό φαινόμενο. Η εν λόγω ταινία, με κεντρικό μήνυμα: «Ας Νικήσουμε τη Βία!», βασίζεται σε σενάριο μυθοπλασίας που αναδεικνύει το πρόβλημα και λειτουργεί παρακινητικά προς τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας και πραγματώθηκε με την τεχνική υποστήριξη και συνεργασία του Ομίλου της KΡΗΤΗ TV. Στην προσπάθεια αυτή, μετέχουν αρκετές νευραλγικές υπηρεσίες και φορείς του Τόπου, όπως: Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου (Βενιζέλειο Γ.Ν.Η), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕΙ Κρήτης), Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης.
Παράλληλα, υποστηρίζεται από τους: Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Θεατρική Ομάδα Καθηγητών Νομού Ηρακλείου, Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: