... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

OECD :Ενδυνάμωση των Γυναικών στη Μετάβαση προς την Πράσινη Ανάπτυξη στην Ελλάδα

 




Η ισότητα των φύλων και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα αποκτούν πολιτική δυναμική ως παγκόσμιες προκλήσεις που απαιτούν επείγουσα δράση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Και οι δύο κατέχουν εξέχουσα θέση, αν και με περιορισμένες διασυνδέσεις, στην Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών 2030, και οι προβληματισμοί για την ισότητα των φύλων ανοίγουν σιγά-σιγά το δρόμο τους στις διεθνείς δεσμεύσεις για το περιβάλλον και το κλίμα. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ισότητα των φύλων και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα –δηλαδή η αναγνώριση της σχέσης φύλου-περιβάλλοντος– θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμβλυνση των περιορισμών στην ισότητα των φύλων και στην οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και να ενισχύσει τους ρόλους τους στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την πράσινη ανάπτυξη. Ομοίως, η ενίσχυση της ισότητας των φύλων και της οικονομικής ενδυνάμωσης και λήψης αποφάσεων των γυναικών, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα περιβαλλοντικά και κλιματικά αποτελέσματα και πολιτικές.


Αυτή η έκθεση παρατηρεί τη σχέση φύλου-περιβάλλοντος στο πλαίσιο της ελληνικής πολιτικής. Αξιολογεί τις περιβαλλοντικές και κλιματικές πολιτικές μέσα από το πρίσμα των φύλων και τις πολιτικές για την ισότητα των φύλων μέσα από ένα περιβαλλοντικό πρίσμα. Επικεντρώνεται κυρίως σε πολιτικές και μέτρα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών σε τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον. περιβαλλοντική ηγεσία και λήψη αποφάσεων των γυναικών· και ενσωμάτωση της ισότητας των φύλων και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στα εργαλεία πολιτικής. Προτείνει μια σειρά συστάσεων που, εάν ληφθούν υπόψη, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την ενσωμάτωση του δεσμού φύλου-περιβάλλοντος στις εθνικές πολιτικές της Ελλάδας.

Διαβάστε την έκθεση εδώ

https://www.oecd-ilibrary.org/


Δεν υπάρχουν σχόλια: