... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Συνέδριο Gender Equality Index 2021

 




Ο Δείκτης Ισότητας των Φύλων είναι ένα σημαντικό εργαλείο χάραξης πολιτικής για τη μέτρηση της προόδου της ισότητας των φύλων στην ΕΕ με την πάροδο του χρόνου. Κάθε χρόνο, δίνει βαθμολογία στην ΕΕ και στα κράτη μέλη από 1 έως 100. Η βαθμολογία 100 θα σήμαινε ότι μια χώρα είχε φτάσει στην πλήρη ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Οι βαθμολογίες βασίζονται στα κενά μεταξύ γυναικών και ανδρών και τα επίπεδα επιτυχίας σε έξι βασικούς τομείς: εργασία, χρήμα, γνώση, χρόνος, δύναμη και υγεία και τους υποτομείς τους. Ο Δείκτης έχει επίσης δύο επιπλέον τομείς: τη βία κατά των γυναικών και τις διασταυρούμενες ανισότητες.

Ο Δείκτης δίνει ορατότητα σε τομείς που χρειάζονται βελτίωση και υποστηρίζει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να σχεδιάσουν πιο αποτελεσματικά μέτρα ισότητας των φύλων.

Το EIGE θα αποκαλύψει τις νέες βαθμολογίες για την ισότητα των φύλων στην ΕΕ και θα δείξει τάσεις με την πάροδο του χρόνου κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης στις 28 Οκτωβρίου. 

Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και οι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν τα πορίσματα του Δείκτη Ισότητας των Φύλων και θα επισημάνουν τομείς στους οποίους η ΕΕ μπορεί να βελτιωθεί.

Το συνέδριο θα διερευνήσει επίσης τη φετινή ειδική εστίαση του Δείκτη: υγεία. Θα εμβαθύνει στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και θα εξετάσει θέματα ψυχικής και σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας.

Παρακολουθήστε το συνέδριο σε αυτήν την ιστοσελίδα ή ακολουθήστε το στο Facebook.


Δεν υπάρχουν σχόλια: