... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Συνέδριο "Ισότητα των φύλων και Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης: μια δεκαετία δράσης"


Ο Μάιος του 2021 σηματοδοτεί τη 10η επέτειο από το άνοιγμα για υπογραφή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. Η διεθνής αναγνώριση που έχει αποκτήσει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και ο συγκεκριμένος αντίκτυπος που είχε στην εθνική νομοθεσία και πρακτικές, καθώς και - το πιο σημαντικό - στα θύματα, είναι όλοι αιτίες γιορτής.

Η πρωινή σύνοδος της διάσκεψης αναμένεται να επιβεβαιώσει την πολιτική βούληση των μερών των κρατών να εφαρμόσουν πλήρως τη Σύμβαση και να δημιουργήσει πραγματικό ενδιαφέρον για τη Σύμβαση μεταξύ των βασικών ενδιαφερομένων, των μέσων ενημέρωσης και των εκπροσώπων των ΜΚΟ σε κράτη που δεν είναι ακόμη κόμματα. 

Η απογευματινή επιτροπή θα συζητήσει την εφαρμογή της Σύστασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση του σεξισμού και της σχετικής εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Σεξισμός: Δείτε το. Ονόμασέ το. Σταματήστε το! », Επισημαίνοντας σχετικές πρωτοβουλίες των υπευθύνων λήψης αποφάσεων και της κοινωνίας των πολιτών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: