Ωστόσο, μια καμπάνια που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με το hashtag #WhereIsMyName συγκέντρωσε αρκετή στήριξη από διασημότητες και μέλη του κοινοβουλίου. Ο Πρόεδρος Ashraf Ghani υπέγραψε την Πέμπτη τροπολογία για τα δικαιώματα των γυναικών, έπειτα από μία τεράστια εκστρατεία στη χώρα. Τα μέλη της καμπάνιας ζητούσαν να συμπεριληφθούν τα ονόματα των μητέρων μαζί με τα ονόματα των πατεράδων στα δελτία ταυτότητας. Στην καμπάνια αυτή μέσω των social media αρκετοί χρήστες έσπευσαν να χρησιμοποιούν μαζί με το όνομα του πατέρα τους και εκείνο της μητέρας τους.
Η Laleh Osmany, εμπνευστής της εκστρατείας #WhereIsMyName, δήλωσε στο BBC ότι «ήταν πολύ χαρούμενη» για το αποτέλεσμα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η νίκη είναι αποτέλεσμα μιας επίμονης εκστρατείας. Η κυβέρνηση παρέμεινε επίσης δίπλα στους πολίτες και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον ίδιο τον πρόεδρο και τους βουλευτές του για την στήριξή τους. Ευχαριστώ επίσης όλους, άνδρες και γυναίκες που υποστήριξαν την εκστρατεία μας και εξέφρασαν τη γνώμη τους και συγχαίρω όλους τους υπερασπιστές των ίσων δικαιωμάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Στο Αφγανιστάν το πρόβλημα ξεκινά νωρίς, όταν γεννιέται ένα κορίτσι. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να της δοθεί ένα όνομα. Στη συνέχεια, όταν μια γυναίκα παντρεύεται, το όνομά της δεν εμφανίζεται ούτε καν στα προσκλητήρια του γάμου της. Όταν είναι άρρωστη, το όνομά της δεν εμφανίζεται στη φαρμακευτική συνταγή, και όταν πεθάνει, το όνομά της δεν εμφανίζεται στο πιστοποιητικό θανάτου της ή ακόμα και στον τάφο της.
https://jenny.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου