... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

FRA «Μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών: εφαρμογή ορθών πρακτικών σε μελλοντικά προγράμματα»


Η έκθεση του FRA «Μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών: εφαρμογή ορθών πρακτικών σε μελλοντικά προγράμματα»  επισημαίνει τις προκλήσεις και τις ορθές πρακτικές που συγκεντρώθηκαν κατά την εφαρμογή διαφορετικών υποχρεωτικών και εθελοντικών προγραμμάτων μετεγκατάστασης από το 2015.

Η έκθεση εστιάζει σε βασικά βήματα της διαδικασίας μετεγκατάστασης από τη στιγμή που ένα παιδί αναγνωρίζεται για μετεγκατάσταση στην ένταξη του παιδιού στο κράτος μέλος προορισμού.

Με βάση την έρευνα γραφείου του FRA και πάνω από 45 συνεντεύξεις με 72 εκπροσώπους από εθνικές αρχές, ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ο Οργανισμός καλεί την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να λάβουν υπόψη τα ακόλουθα τέσσερα μέτρα:

  • θέσπιση εύλογων προθεσμιών για τη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών που επιτρέπουν την αποτελεσματική προστασία του παιδιού ·
  • χρήση κριτηρίων επιλεξιμότητας με βάση την ευπάθεια και τις ανάγκες προστασίας του παιδιού ·
  • εξασφαλίζοντας ότι το παιδί υποστηρίζεται από νόμιμο κηδεμόνα σε όλα τα βήματα της μετεγκατάστασης.
  • διατήρηση της οικογενειακής ενότητας και διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης εάν αυτό είναι προς το συμφέρον του παιδιού.

Γενικές πληροφορίες:

Ο FRA πραγματοποίησε τις συνεντεύξεις μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020 σε 10 κράτη μέλη της ΕΕ: ​​Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Μάλτα, Κάτω Χώρες και Πορτογαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: