... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Spread the News, not the virus-ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΙΟ!


Tο SolidarityNow αναγνωρίζοντας τον ρόλο, την ευθύνη του και την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισής του στις επείγουσες κοινωνικές συνθήκες, συνεργάζεται με το pod.gr, την πλατφόρμα των ελληνικών podcast, και ξεπερνά το γλωσσικό εμπόδιο στην ενημέρωση προσφύγων και μεταναστών.
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και για τη χώρα μας, όλοι είμαστε μαζί αντιμέτωποι με την πανδημία του κορωνοϊού,  και ταυτόχρονα, είμαστε ή, πρέπει να  είμαστε και όλοι ίσοι στην ενημέρωση. Μέσα από αυτή τη νέα συνεργασία το Solidarity Now εξασφαλίζει για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν μιλούν ελληνικά, την εύκολη πρόσβασή τους  στην ενημέρωση για την πρόληψη και την προστασία τους.
Με τον τίτλο «FAQs for Migrants – Spread the News, not the virus» θα δημοσιοποιηθεί το προσεχές διάστημα, μία  σειρά  φωνητικών άρθρων σύντομης διάρκειας -podcast- σε 4 διαφορετικές γλώσσες (Αραβικά, Φαρσί, Αγγλικά, Γαλλικά). Με αυτό τον τρόπο αξιοποιείται την τεχνογνωσία της ομάδας του pod.gr και οι δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και διαθέτονται σε όλους χρηστικές πληροφορίες αλλά και προτάσεις για άλλα θέματα που σχετίζονται με τις συνέπειες που προκαλούνται  εξαιτίας της πανδημίας. Οι χρήστες το μόνο που απαιτείται να έχουν είναι ένα κινητό τηλέφωνο και πρόσβαση στο διαδίκτυο. 
  «Στον αέρα» είναι το 1ο επεισόδιο των podcast με τίτλο «Μείνε Ασφαλής» και περιλαμβάνει τα 8 βασικά μέτρα προστασίας και πρόληψης από τον κορωνοϊό με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Μπορείτε να το ακούσετε από το κανάλι του SolidarityNow στο YouTubehttps://www.youtube.com/playlist?list=PL3_NlSfsgtzR6_sOKGaN_HmFCTRhICPEi,
από την ιστοσελίδα της οργάνωσης, https://www.solidaritynow.org/podcasts/ και από το pod.gr, https://www.pod.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: