... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Πανδημία COVID-19: αντιμετώπιση της δραματικής αύξησης των περιπτώσεων βίας κατά των γυναικών

COVID-19 pandemic: tackling the dramatic increase in cases of violence against women

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, έχει αναφερθεί δραματική αύξηση σε καταγεγραμμένες περιπτώσεις βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, τόσο παγκοσμίως όσο και στα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Επιτροπή των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της οικιακής βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) εξέδωσε δήλωση, καλώντας τα κράτη που έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση να αναφερθούν στα πρότυπα και τις συστάσεις της ως πηγή καθοδήγησης για κυβερνητική δράση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα παραδείγματα για τον τρόπο αντίδρασης στην αύξηση των περιπτώσεων βίας κατά των γυναικών - που προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από πρωτοβουλίες τις οποίες τα κράτη μέλη εφαρμόζουν επί του παρόντος - παρέχονται στο παράρτημα της δήλωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: