... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Οι γυναίκες κάνουν ακόμα τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού

Οι γυναίκες κάνουν ακόμα τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού
Μπορεί οι νεότεροι άντρες να είναι υπέρ της ισότητας, όμως δε δείχνουν ακόμα έτοιμοι να πιάσουν την ηλεκτρική σκούπα στα χέρια τους. Έτσι τουλάχιστον μας κάνει γνωστό ένα άρθρο των New York Times το οποίο βασίζεται στην έρευνα του Gallup. Αυτά τα στοιχεία, βέβαια, αφορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όχι την Ευρώπη και τη χώρα μας.
Τα ζευγάρια από 18 μέχρι 34 χρονών μπορεί να είναι πιο προοδευτικά αλλά στο τέλος της ημέρας, τις δουλειές και τα βάρη του νοικοκυριού της αναλαμβάνει η γυναίκα. Ακόμα και αν η έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες κάνουν λιγότερη δουλειά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και οι άντρες περισσότερη, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.
Και οι άντρες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Με λίγα λογια, κάτι κάνουμε λάθος.
Μπορεί οι νεότεροι άντρες να είναι υπέρ της ισότητας, όμως δε δείχνουν ακόμα έτοιμοι να πιάσουν την ηλεκτρική σκούπα στα χέρια τους. Έτσι τουλάχιστον μας κάνει γνωστό ένα άρθρο των New York Times το οποίο βασίζεται στην έρευνα του Gallup. Αυτά τα στοιχεία, βέβαια, αφορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όχι την Ευρώπη και τη χώρα μας.
Τα ζευγάρια από 18 μέχρι 34 χρονών μπορεί να είναι πιο προοδευτικά αλλά στο τέλος της ημέρας, τις δουλειές και τα βάρη του νοικοκυριού της αναλαμβάνει η γυναίκα. Ακόμα και αν η έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες κάνουν λιγότερη δουλειά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και οι άντρες περισσότερη, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.
Μία άλλη έρευνα, αυτή τη φορά του Sociological Science, έδειξε πως και στα παιδιά του Λυκείου, το σκεπτικό δεν είναι διαφορετικό. Για την ακρίβεια, σχεδόν το 1/4 των μαθητών απάντησε πως ο άντρας θα πρέπει να εργάζεται και η γυναίκα να βρίσκεται στο σπίτι. Υπενθυμίζουμε πως η έρευνα αφορά τις ΗΠΑ.
Το συμπέρασμα; Ο άντρας είναι χαρούμενος που η σύντροφός του βοηθάει τη ζωή τους με τα χρήματα που κερδίζει όμως την ίδια στιγμή αποφεύγει τις απαραίτητες μικροδουλειές. Με λίγα λόγια, επικρατεί ένα μπέρδεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: