... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΔΤ ΓΓΟΠΙΦ:πρόγραμμα SURVIVOR: ‘’Ενίσχυση υπηρεσιών για μετανάστριες και προσφύγισσες επιζήσασες έμφυλης βίας’’



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων υλοποιεί το πρόγραμμα SURVIVOR: ‘’Ενίσχυση υπηρεσιών για μετανάστριες και προσφύγισσες επιζήσασες έμφυλης βίας’’ με τη χρηματοδότηση του DG Justice, και με εταίρους το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), το Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών ‘’Διοτίμα’’ και την Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης (IRC). 

Το πρόγραμμα SURVIVOR στοχεύει στην ενίσχυση της ποιότητα και προσβασιμότητας των ελληνικών υπηρεσιών από τις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες, επιζήσασες έμφυλης βίας και στην ανάπτυξη προγραμμάτων για την έμφυλη βία (Gender Based Violence) μέσω του διακρατικού διαλόγου και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, υλικών και GBV εργαλείων, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Η πρώτη ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Αθήνα, με τίτλο ‘’ΔιάSOSη γυναικών προσφύγων και μεταναστριών που επέζησαν περιστατικών έμφυλης βίας’’ πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, στην αίθουσα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα). 

Στο προσεχές εξάμηνο θα ακολουθήσουν επτά ημερίδες ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης στις εξής πόλεις: Πειραιάς, Θήβα, Λάρισα, Πάτρα, Ρόδος, Αλεξανδρούπολη και Καστοριά.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.gbvsurvivor.gr/

www.isotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: