... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Μελέτη- Αιτήσεις ασύλου με βάση το φύλο και μη επαναπροώθηση: άρθρα 60 και 61 της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης

Αποτέλεσμα εικόνας για Gender-based asylum claims and non-refoulement: Articles 60 and 61 of the Istanbul Convention

Υπάρχει  διαθέσιμη μια νέα δημοσίευση σχετικά με τις αιτήσεις ασύλου και τη μη επαναπροώθηση με βάση το φύλο: άρθρα 60 και 61 της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. Η δημοσίευση αυτή ανήκει σε σειρά αναλυτικών αναλύσεων των άρθρων της Σύμβασης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης).

Η σειρά περιλαμβάνει αναλύσεις των άρθρων 11 (εξασφάλιση της συλλογής δεδομένων και της έρευνας σχετικά με τη βία κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας), 12 (πρόληψη της βίας κατά των γυναικών), 13 (ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βία κατά των γυναικών), 16 17 (ενθάρρυνση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας) και μια συλλογή άρθρων σχετικά με το άρθρο 52 με στόχο τη διευκόλυνση της εφαρμογής άρθρων της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Τα άρθρα 60 και 61 της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης αφορούν τις διεκδικήσεις ασύλου με βάση το φύλο και τη μη επαναπροώθηση, αντίστοιχα. Σκοπός της παρούσας έκδοσης είναι να υποστηρίξει την εφαρμογή αυτών των άρθρων παρέχοντας πρακτικές συμβουλές στους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής, τους συνοριακούς και μεταναστευτικούς υπαλλήλους και τους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων των ορισμών, πληροφοριών και παραδειγμάτων: βίας που βασίζεται στο φύλο και μπορεί να αναγνωριστεί ως μορφή δίωξης ή άλλης σοβαρής πώς να διασφαλιστεί ότι θα δοθεί μια ερμηνεία ευαίσθητη σε θέματα φύλου σε κάθε μία από τις συμβατικές βάσεις, ποιες είναι οι απαιτήσεις των διαδικασιών υποδοχής που είναι ευαίσθητες στο φύλο και της πρακτικής και της διαδικασίας που σχετίζονται με το φύλο όσον αφορά τον καθορισμό του καθεστώτος του πρόσφυγα και τις αιτήσεις για άλλες μορφές διεθνή προστασία. Συζητά την πρόσθετη προστασία της αρχής της μη επαναπροώθησης και καταλήγει σε έναν κατάλογο ελέγχου που συνοψίζει τις απαιτήσεις των διατάξεων που αφορούν τις γυναίκες που ζητούν άσυλο και τις γυναίκες πρόσφυγες στα άρθρα 60 και 61 της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Ο κατάλογος ελέγχου θα πρέπει να συμβάλλει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή νομικών μέτρων, πολιτικής και πρακτικών για την εφαρμογή των άρθρων 60 και 61.

Διαβάστε την δημοσίευση 

https://www.coe.int

Δεν υπάρχουν σχόλια: