... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Παρατάθηκε η η δράση «αρχή…ΖΩ!» της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Η δράση  «αρχή…ΖΩ!»
Αναφέρεται σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση, με κουπόνι αγορών (voucher), αξίας 60 €, για την αγορά σχολικών ειδών για μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη Δημοτικών Σχολείων, οικογενειών που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας εντός των ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 Απευθύνεται:
Σε γονείς/κηδεμόνες μαθητών Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη Δημοτικού και διαβιούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Το κατώφλι φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2018, ορίζεται σε 4.718€ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά:
-          50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών.
-          30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.
 Προϋποθέσεις
Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
  • Η μόνιμη και κύρια κατοικία τους να βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να είναι Έλληνες πολίτες με ελληνική υπηκοότητα ή πολίτες λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες άλλων κρατών νομίμως διαμένοντες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
  • Να κατέχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) της ημεδαπής.
  • Να έχουν εξαρτώμενα τέκνα, μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη Δημοτικών Σχολείων
  • Να διαβιούν με οικογενειακά εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: