... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Μεγάλη Βρετανία: Απαγόρευσαν διαφημιστικό σποτ της VW για σεξιστικά στερεότυπα

Στη Μεγ. Βρετανία απαγορεύθηκε η προβολή ενός διαφημιστικού video για το ηλεκτρικό VW eGolf, επειδή κρίθηκε ότι προβάλλει σεξιστικά στερεότυπα κατά των γυναικών.
'Εντονες συζητήσεις πυροδότησε στη Μεγάλη Βρετανία η απαγόρευση προβολής ενός διαφημιστικού σποτ για το ηλεκτροκίνητο VW eGolf. Κοιτώντας το video δεν περνά αρχικά από το μυαλό σου κάποιος λόγος απαγόρευσης, ωστόσο η αρμόδια βρετανική υπηρεσία ελέγχου ASA θεώρησε, ότι παραβιάζει τους νέους κανονισμούς σχετικά με τη διάδοση στερεοτύπων για τα δύο φύλα. 
Η υπηρεσία έλαβε καταγγελίες από άτομα, που διαμαρτυρήθηκαν για την επαναλαμβανόμενη προβολή στερεοτύπων, επειδή στο βίντεο εμφανίζονται οι άνδρες ως αστροναύτες και ακρωτηριασμένοι αθλητές – υπερήρωες, ενώ οι γυναίκες ως παραδοσιακές νοικοκυρές και μητέρες.
Η Volkswagen υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης, όμως η ASA επικύρωσε την απαγόρευση. Είναι η πρώτη φορά, που εφαρμόζονται στη Μεγάλη Βρετανία οι νέοι κανονισμοί κατά της διαφήμισης με σεξιστικό περιεχόμενο, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ πριν λίγες ημέρες. 
Θύμα των νέων κανονισμών έπεσε και ένα διαφημιστικό σποτάκι του γνωστού τυριού – αλοιφής Philadelphia, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας πατέρας, ανίκανος να επιβλέψει σωστά το μωρό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: