... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Η Τζεϊντά ζωγραφίζει ακόμα

Η Τζεϊντά ζωγραφίζει ακόμα


Η Τζεϊντά Μπιλγκίν είναι μια δεκαπεντάχρονη Τουρκάλα που ήρθε πρώτη σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η βία κατά των γυναικών και των παιδιών». Ο πίνακας (φωτ.) αυτού του γυμνασιοκόριτσου της Προύσας βραβεύτηκε. Ε, και; Η Τζεϊντά το ξέρει καλά ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην πατρίδα της, αλλά αντίθετα η κοινωνική θέση της γυναίκας πάει από το κακό στο χειρότερο. Βλέπει καθημερινά τον αγώνα των γυναικών να προδίδεται.
Ηταν το 2011 όταν ένα νομοσχέδιο (αρ. 6.284) ψηφίστηκε από το τουρκικό Κοινοβούλιο που προστάτευε τις γυναίκες και τα παιδιά από τη βία και προέβλεπε ποινές για τον δράστη. Πάει, όμως, ξεχάστηκε. Τα τελευταία δύο χρόνια, μάλιστα, εμφανίστηκαν φονταμενταλιστές που αντιδρούσαν στο άρθρο, διότι, λέει, «χωρίζει», διασπά τις οικογένειες (;). Οι Αρχές άρχισαν να κάνουν τα στραβά μάτια. Και εδώ ας μιλήσουν οι αριθμοί: τις χρονιές 2017 και 2018 αυξήθηκαν οι δολοφονίες γυναικών και οι κακοποιήσεις παιδιών. Το 2017 δολοφονήθηκαν 409 γυναίκες και 387 παιδιά. Από τις γυναίκες οι 332 είχαν υποστεί και σεξουαλική κακοποίηση. 2018: 1.217 παιδιά κακοποιήθηκαν και από αυτά τα 20 δολοφονήθηκαν. Και 440 γυναίκες δολοφονήθηκαν και για τις 131 δεν βρέθηκε ο δράστης. Για τα κακοποιημένα παιδιά δεν μπορεί να υπάρχει ακριβής αριθμός διότι όλα τα σκεπάζει η σιωπή και ο φόβος. Είναι κουραστικοί οι αριθμοί, πίσω όμως από τον κάθε έναν υπάρχει ένα σβησμένο όνειρο, πόνος και πένθος.
Η κακοποίηση των παιδιών γίνεται κυρίως στο σχολικό περιβάλλον από δασκάλους και σχολικό προσωπικό, στα τζαμιά από τους ιμάμηδες και λοιπούς ταγμένους στον Αλλάχ, και βέβαια στο οικογενειακό περιβάλλον. Το θλιβερό και εξοργιστικό είναι πως για τις δύο πρώτες κατηγορίες «ευυπόληπτων» πολιτών η Δικαιοσύνη έχει πάντα αθωωτικές αποφάσεις.
Ο περασμένος Μάρτιος ήταν ένας μήνας ντροπής για την τουρκική Δικαιοσύνη: πέντε άντρες βίασαν ένα ανήλικο κορίτσι με κινητικά προβλήματα και αδυναμία λόγου. Το δικαστήριο αθώωσε τους δράστες επειδή το κορίτσι δεν φώναξε! Αρα, δεν υπήρξε βιασμός!
Το ΑΚΡ, το κόμμα της Ερντογάν, της σεμνής πρώτης κυρίας με τη μαντίλα, υπερψήφισε ένα νομοσχέδιο που αθωώνει τους βιαστές αν παντρευτούν το θύμα τους! Αναφέρουν οι έρευνες πως 4.000 κορίτσια έχουν παντρευτεί τον βιαστή τους!
Η ζωγραφιά της Τζεϊντά βραβεύτηκε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: