... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Κ.Ε.Θ.Ι.: Μόλις στο 17,3 % η συμμετοχή γυναικών στις τοπικές εκλογές

Αποτέλεσμα εικόνας για καμπάνια «Κατεβαίνω!

Την ενθάρρυνση και κινητοποίηση των γυναικών σε όλη την Επικράτεια να συμμετάσχουν ως υποψήφιες στις εκλογές, καθώς το ποσοστό συμμετοχής τους στις αυτοδιοικητικές φτάνει μόλις στο 17,3%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ αγγίζει το 32,1%, επιδίωξε η καμπάνια «Κατεβαίνω!» του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, η οποία και ολοκληρώθηκε.
Το χαμηλό ποσοστό γυναικείας εκπροσώπησης στους πολιτικούς θεσμούς είναι ένα φαινόμενο που δεν εντοπίζεται μοναχά σε πρωτεύουσες και μεγαλουπόλεις, αλλά και σε κωμοπόλεις και χωριά σε όλη την Επικράτεια της χώρας, σύμφωνα με το ΚΕΘΙ.
Η καμπάνια, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, «φιλοξενήθηκε» από εφημερίδες, ραδιόφωνα και ενημερωτικές ιστοσελίδες της Θεσσαλονίκης, του Αγρινίου, της Κρήτης, του Βόλου, της Ρόδου, της Κοζάνης, της Εύβοιας, της Πάτρας, της Λαμίας, του Έβρου, καθώς και πολλών ακόμη πόλεων της Ελλάδας.
Εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου gynaikes-politiki.gr, το οποίο υποστηρίζει τις αιρετές και τις υποψήφιες γυναίκες, προκειμένου να διευρυνθεί η συμμετοχή τους σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και σε συνδυασμό με την αύξηση της ποσόστωσης φύλου σε όλα τα ψηφοδέλτια, από 30% σε 40%, επιδιώκει να ενισχύσει την εκπροσώπησή τους στους πολιτικούς θεσμούς σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: