... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Παραδοχή Πάπα Φραγκίσκου για κακοποιήσεις γυναικών

16pope1

ΡΩΜΗ. Ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε για πρώτη φορά δημοσίως το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών μοναχών από ιερείς και επισκόπους, που έχει έρθει στο φως στη Γαλλία αλλά και στην Ινδία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. «Δεν συμβαίνει παντού, αλλά έχουμε επισκόπους και ιερείς που έχουν κάνει τέτοια πράγματα», είπε ο Πάπας. «Ναι, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σταματήσουν. Εχουμε τη θέληση. Εχουμε ήδη πάρει αυτό τον δρόμο» προσέθεσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς τη Ρώμη.
Επιστρέφοντας από την ιστορική επίσκεψή του στην αραβική χερσόνησο, ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας εξέφρασε την ελπίδα να σταματήσουν οι θρησκείες να πυροδοτούν συγκρούσεις. «Πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να δουν σύγκρουση ανάμεσα στον χριστιανικό και στον ισλαμικό πολιτισμό, ακόμη και να θεωρήσουν τις θρησκείες πηγές σύγκρουσης. Εμείς θελήσαμε να στείλουμε ένα σαφές σημάδι ότι η συνύπαρξη είναι εφικτή», είπε ο Φραγκίσκος, ο οποίος τέλεσε μεγάλη ανοικτή λειτουργία στο Αμπου Ντάμπι και συνυπέγραψε «Εγγραφο για την αδελφότητα των ανθρώπων» με τον μεγάλο ιμάμη του τεμένους Αλ Αζάρ της Αιγύπτου, Σεΐχ Αχμάντ ελ-Ταγιέμπ. Το κείμενο προτρέπει «να μη χρησιμοποιείται το όνομα του Θεού για να δικαιολογεί δολοφονίες, εκτοπισμούς, τρομοκρατία και καταπίεση».

http://www.kathimerini.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: