... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Στα σχολεία της Γαλλίας αντικαθιστούν «μητέρα» και «πατέρα» με «γονέα 1» και «γονέα 2»

Στα σχολεία της Γαλλίας αντικαθιστούν «μητέρα» και «πατέρα» με «γονέα 1» και «γονέα 2»



Με νόμο στην Γαλλία αντικαθιστούν την «μητέρα» και τον «πατέρα» με τον «γονέα 1» και τον «γονέα 2»
Η γαλλική εθνοσυνέλευση ψήφισε νομοσχέδιο μεταρρύθμισης της εκπαίδευσης, το οποίο περιελάμβανε μια αμφισβητούμενη τροπολογία για να αντικαταστήσει όλες τις περιπτώσεις των λέξεων «μητέρα» και «πατέρας» στα επίσημα σχολικά βιβλία με έννοιες «ουδέτερου φύλου» «γονέας 1» και «γονέας 2».
Το νομοσχέδιο, υποστηρίχθηκε από το κόμμα του προέδρου Emmanuel Macron.
Η υπουργός του κόμματος REM Valérie Petit δήλωσε ότι είναι παλαιομοδίτικο μοντέλο να αναφέρονται οι γονείς ως πατέρας και μητέρα. 
Ενώ οι προτεινόμενες αλλαγές έγιναν φαινομενικά για να σταματήσουν οι διακρίσεις κατά των γονέων ομοφυλοφίλων, το μέτρο έχει σκοπό να προκαλέσει τους συντηρητικούς της Γαλλίας. 
Όμως πολλοί εναντιώνονται σε αυτό γιατί ο γονέας 1 και γονέας 2 καταργεί την ισότητα και θέτει θέμα ιεραρχίας. 
Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι συντηρητικοί που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της νέας νομοθεσίας. 
Ο Alexandre Urwicz, πρόεδρος της AFDH, της γαλλικής ένωσης για γονείς του ιδίου φύλου, ανησυχεί ότι η νομοθεσία θα μπορούσε να δημιουργήσει "γονική ιεραρχία".
"Ποιος είναι ο" γονέας αριθμός 1 "και ποιος είναι" γονέας αριθμός 2" προσθέτοντας ότι ίσως να χρησιμοποιηθεί νομικά στον μέλλον από τον αμφιλεγόμενο «πατέρα, μητέρα και νόμιμο εκπρόσωπο».
Οι συντηρητικοί καταγγέλλουν ότι οι όροι "μητέρα" και "πατέρας" δεν είναι παλιομοδίτικοι ενώ ένας νομοθέτης επεσήμανε ότι στη σύγχρονη Γαλλία πάνω από το 95% των πολιτικών γάμων είναι μεταξύ ζευγαριών ομοφυλοφίλων.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση η τροπολογία εξαφανίζει τις θεμελιώδεις αναφορές της οικογένειας. 
Ακόμη και αν η τροπολογία απορριφθεί από τη γαλλική Γερουσία, θα επιστρέψει στην Εθνική Συνέλευση για περαιτέρω εξέταση. 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: