... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Η ομιλία της Κλούνεϊ για τις γυναίκες, τη θηλυκότητα και το πρότυπό της

i-omilia-tis-klounei-gia-tis-gunaikes-ti-thilukotita-kai-to-protupo-tis

Αμάλ Κλούνεϊ είναι μια από τις πιο επιτυχημένες δικηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, η οποία αποδεικνύει καθημερινά ότι μια γυναίκα μπορεί να συνδυάζει ομορφιά και εξυπνάδα.
Η αψεγάδιαστη δικηγόρος και ακτιβίστρια (σύζυγος του επίσης ακτιβιστή Τζορτζ Κλούνεϊ) μίλησε στο συνέδριο «Texas Conference For Women», όπου αναφέρθηκε στο μεγάλο πρότυπο της ζωής της: Τη μητέρα της Μπάρια Αλαμουντίν την οποία θαυμάζει για τη «θηλυκότητα και την ισορροπία της».
«Νομίζω ότι μεγαλώνοντας η μητέρα μου ήταν σίγουρα ένα πρότυπο, ήταν μια εργαζόμενη γυναίκα και ένας ανεξάρτητος άνθρωπος που νοιαζόταν τόσο για την καριέρα της όσο και για την ανεξαρτησία της και κρατούσε πάντα τις ισορροπίες».
Στη συνέχεια η Αμάλ πρόσθεσε: «Ποτέ δεν έχασε τη θηλυκότητά της και πίστευε ότι η ισορροπία ήταν σημαντική και αυτό είναι κάτι που ακολουθώ κι εγώ».
Η Μπάρια Αλαμουντίν, είναι γνωστή δημοσιογράφος η οποία έχει εργαστεί στην Αραβική εφημερίδα «Al Hayat» και έχει εμφανιστεί πολλές φορές ως ειδική αναλύτρια σε τηλεοπτικές εκπομπές για τα θέματα της Μέσης Ανατολής.
Αμάλ Κλούνεϊ - Μπάρια Αλαμουντίν - Splash

Μιλώντας για τα δικαιώματα των γυναικών πρόσθεσε: «Ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών είναι ένας αγώνας για δικαιοσύνη. Αν είμαστε ενωμένες και συνεχίζουμε η μία τον αγώνα για τα δικαιώματα της άλλης, πιστεύω πως δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να πετύχουμε».
Εμβαθύνοντας περαιτέρω στο θέμα, πρόσθεσε: «Ως γυναίκες, υπάρχει ένας δεσμός που μοιραζόμαστε όλες μας. Είναι ένας δεσμός μιας κοινής εμπειρίας. Εμπειρίες που μόνο οι γυναίκες βιώνουν και αγώνες μόνο οι γυναίκες αντιμετωπίζουν».
«Το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε ως γυναίκες είναι να μην σταθούμε η μία για την άλλη. Και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά, ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε και τι κάνουμε».
Η Αμάλ Κλούνεϊ, βρίσκεται στο πλευρό γυναικών που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας και εμπορίας ανθρώπων, ενώ πριν από δύο μήνες έκανε μια συγκλονιστική ομιλία στον ΟΗΕ, όπου σύστησε στον κόσμο τη Νάντια Μουράντ, η οποία έχει επιβιώσει από τη φρίκη των μαχητών του ISIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: