... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Πολωνία: Νίκη για τις γυναίκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα – Η Βουλή απέρριψε την πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων



Το πολωνικό Κοινοβούλιο απέρριψε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση νόμου που απαγόρευε ουσιαστικά πλήρως τις αμβλώσεις.
Το κείμενο απορρίφθηκε από 352 βουλευτές της συντηρητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης.
Πενήντα οκτώ βουλευτές ψήφισαν υπέρ της έγκρισής του ενώ 18 τήρησαν αποχή.
Πολωνία: Νίκη για τις γυναίκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα – Η Βουλή απέρριψε την πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων [pics]
H καταψήφιση του νομοσχεδίου ήρθε λίγες μέρες μετά τη μεγαλείωδη κινητοποίηση των γυναικών της χώρας, που  συμμετείχαν σε διαδηλώσεις ζητώντας την άμεση απόσυρσή του.
Πολωνία: Νίκη για τις γυναίκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα – Η Βουλή απέρριψε την πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων [pics]
Οι διαδηλώτριες, ντυμένες στα μαύρα με κάποιες να φορούν και μαύρο κραγιόν, φώναζαν: «Ο νόμος αυτός παραβιάζει τα δικαιώματά μας», «Βαρβαρότητα» και «Οι γυναίκες θα ρίξουν την κυβέρνηση».
Το νομοσχέδιο, προήλθε από μια πρωτοβουλία πολιτών που κατατέθηκε από την οργάνωση «Στοπ στην άμβλωση», και προέβλεπε την καθολική απαγόρευση των αμβλώσεων εκτός από μία εξαιρετική περίπτωση: όταν η ζωή της εγκύου διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Αυτό μεταξύ άλλων σήμαινε ότι οι γυναίκες θα εξαναγκάζονταν να γεννούν ακόμη και παιδιά που θα είχαν προκύψει από βιασμούς αλλά και παιδιά άρρωστα ή σοβαρά παραμορφωμένα…
Παράλληλα προέβλεπε επιβολή ποινής φυλάκισης έως 5 χρόνια τόσο για τους γιατρούς και για άλλα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην άμβλωση, όσο και για τις ίδιες τις ασθενείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: